Головна сторінка Селище Гостомель Реєстрація

Вхід

Гостомельський інформаційний портал

Вітаю Вас Гість | RSS Пт, 2024-11-22, 16:09
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: gostomel  
Яка вартість навчання за кордоном?
HzBoyДата: Пт, 2024-10-18, 14:06 | Повідомлення # 1
Лейтенант
Група: Користувачі
Репутація: 0
Зауваження: 0%
Статус: Offline
Привіті! Думаю над тим, щоб поїхати вчитися за кордон, але ось що мене хвилює: яка вартість навчання там взагалі? Я розумію, що різні країни мають різні ціни, але хоча б приблизно — на що можна розраховувати? І що з додатковими витратами, як-то проживання, харчування, підручники? Це теж все дорого? Мене цікавить, чи варто закладати додатковий бюджет на ці речі, бо просто плата за навчання — це одне, але всі ці щоденні витрати теж можуть влетіти в копієчку. Що думаєте?

HellibamaДата: Пт, 2024-10-18, 14:08 | Повідомлення # 2
Рядовий
Загалом, вартість навчання сильно залежить від країни. У Польщі, наприклад, навчання на англомовній програмі для іноземців коштувало мені приблизно 2000 євро на рік, але це була технічна спеціальність. У Німеччині, наскільки знаю, можна знайти університети, де навчання безкоштовне, особливо на німецькомовних програмах, але витрати на життя там вищі. Щодо проживання — я орендував кімнату в гуртожитку за 150 євро на місяць, їжа і транспорт в середньому виходили ще десь 200–300 євро. Підручники коштують не дуже дорого, але буває, що купувати їх не потрібно, бо багато матеріалів можна знайти онлайн.

antp111Дата: Пт, 2024-10-18, 14:08 | Повідомлення # 3
Рядовий
Дійсно, ціни на навчання залежать від країни та навіть від самого університету. Наприклад, у Великій Британії середня вартість бакалаврських програм для іноземних студентів може становити від 10 000 до 38 000 фунтів на рік, залежно від спеціальності. Найдорожчими є медичні та юридичні факультети. Щодо проживання та харчування, у Лондоні, наприклад, це може обійтися в 1000–1500 фунтів на місяць, враховуючи оренду, комунальні послуги та харчування. У деяких європейських країнах, як-то Італія чи Іспанія, ціни трохи нижчі, і оренда кімнати обійдеться в 300–500 євро, але варто врахувати й інші витрати, як транспорт, медичне страхування та підручники.

pemgoqeДата: Пт, 2024-10-18, 14:17 | Повідомлення # 4
Рядовий
Так, витрати на освіту за кордоном можуть дійсно відрізнятися в залежності від країни та програми. Наприклад, у США вартість навчання на бакалаврських програмах може сягати від 20 000 до 50 000 доларів на рік у приватних університетах, тоді як у державних вона нижча — близько 10 000–20 000 доларів. Проте це тільки навчання. Проживання, харчування і додаткові витрати також потрібно враховувати. Проживання в кампусі університету може коштувати від 500 до 1000 доларів на місяць, харчування — ще 200–300 доларів. Підручники в США часто дуже дорогі, інколи на рік можна витратити до 1000 доларів тільки на книги. В Європі все трохи дешевше, але медичне страхування, транспорт та інші витрати теж додають вагомих цифр до загального бюджету.

Освіта за кордоном https://study-roads.com - важливий крок у побудові успішної кар'єри

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

ViZeN©2007-2014 Використовуються технології uCoz