Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSСр, 2024-04-24, 06:41
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2013 » Вересень » 2 » Будівництво першого в Україні інноваційного парку Bionic Hill стартує вже цієї осені в нашому регіоні.
Будівництво першого в Україні інноваційного парку Bionic Hill стартує вже цієї осені в нашому регіоні.
На території військового містечка біля смт. Коцюбинське у Святошинському районі знесли 14 ангарів, і незабаром буде готовий детальний проект технопарку, який охрестили «силіконовою долиною». Першу чергу обіцяють запустити до 2015 року і обіцяють роботу 35 тисячам айтішників.
Технопарк починають будувати в незвичайному місці - на території військового об'єкту на кордоні Святошино та смт. Коцюбинського, де раніше розташовувалося понад 80 ангарів для зберігання боєприпасів. Але запевняють: вже вивезли небезпечні об'єкти.
«14 військових складів ми демонтували і зараз ведемо підготовку до початку будівництва інноваційного парку, - розповів нам директор із зовнішніх зв'язків Bionic Hill Дмитро Звєрєв. - Незначна частина залишків бетонних ангарів, у яких ще в 2000-х роках зберігалися артилерійські боєприпаси, перероблена у вторинний щебінь. На ділянці залишилося 68 армійських складів, вони будуть ліквідовані на наступних стадіях розвитку проекту».
Саме будівництво стартує цієї осені. «Над проектом працюють кращі американські та українські архітектори. Вони брали участь у створенні знакових проектів у «Кремнієвій долині», таких, наприклад, як кампус Google або бізнес-школи Стенфордського університету», - говорить Звєрєв.
Першу чергу проекту обіцяють здати в 2015 році. До цього часу в технопарку побудують науково-дослідні та бізнес-центри, житло для IT-фахівців, спортивно-оздоровчий центр і соціальну інфраструктуру - кафе, аптеки, магазини і т.д. Весь же Bionic Hill обіцяють до 2020 року, і займатиме він 147 га землі (вартість проекту - близько $1 млрд), на яких, крім усього іншого, планують ціле місто високих технологій зі своїми лабораторіями, готелем, університетом, поліклінікою, школою і штучним озером з парком, де зможе бувати будь-хто, а не тільки співробітник технопарку.
Автори проекту вважають, що завдяки технопарку з України перестане їхати талановита молодь.
«За оцінками експертів, щорічно з України їде 5-6 тисяч IT-спеціалістів, а країна в результаті втрачає сотні мільйонів доларів.
У парку будуть жити 12 тисяч осіб, а працювати - 35 тисяч. Ми розраховуємо, що цей проект дозволить скоротити виїзд за кордон кваліфікованих українських IT-фахівців, адже тут вони зможуть жити за західними стандартами. А іноземним компаніям вигідніше наймати їх на роботу саме в Україні, де заробітні плати нижча, ніж у США або Європі», - говорить Звєрєв.
Правда, є скептики, які вважають, що наша силіконова долина буде лише черговим бізнес-центром, і українські фахівці навряд чи туди потягнуться.

«Технопарки в усіх розвинених країнах світу не з'являлися на пустому місці, вони створювалися на місцях, де вже були університети, тобто потрібна база. Наш же Bionic Hill створюється з нічого. Причому у час, коли програмісти всього світу, навпаки, прагнуть працювати віддалено, а не в одному місці. Також мені не віриться, що такі великі гравці, як, скажімо, Apple з'являться тут», - каже експерт з ІТ-технологій Юрій Савицький. У самому ж технопарку кажуть, що вже запустили свій університет на базі Києво-Могилянської академії і домовилися про співпрацю з багатьма передовими західними IT-компаніями. Правда, з ким конкретно, поки таємниця.
Категорія: Життя селища | Переглядів: 710 | Рейтинг: 0.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz