Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSВт, 2024-04-23, 15:26
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2014 » Червень » 6 » Hарада з питань роботи по прийняттю та розселенню на території смт.Коцюбинського переселенців з Криму та східних регіонів України
Hарада з питань роботи по прийняттю та розселенню на території смт.Коцюбинського переселенців з Криму та східних регіонів України

29.05.2014 року в приміщенні Коцюбинської селищної ради відбулась нарада з питань координації роботи по прийняттю та розселенню на території смт.Коцюбинського переселенців з Криму та східних регіонів України, а саме Донецького регіону (м.Слов’янськ, м.Краматорськ).  Нарада пройшла під керівництвом Коцюбинського селищного голови Вадима Садовського, за участі депутата Київської обласної ради Наталі Семко, в.о. міського голови, секретаря Ірпінської міської ради Богдана Мельничука, начальника управління праці та соціального захисту населення Лариси Саприкіної, начальника  управління Пенсійного фонду України в м. Ірпені Київської області Валентини Заболотної, начальника  служби у справах дітей Надії Карякіної, представник Ірпінського міського відділу ДМС України у Київській області Марії Церковнюк, депутатів Коцюбинської селищної ради Петра Бомби та Миколи Ільницького, а також працівників інших структурних підрозділів Коцюбинської селищної ради.
За словами от. Миколи за адресою смт.Коцюбинське, вул.Лісова 21а діє «Центр реабілітації та соціальної допомоги». Починаючи з квітня 2014 року Центр прийняв вісім сімей військовослужбовців одднією із яких став дитячий будинок сімейного типу.
Багатодітні сім’ї з проблемних регіонів сьогодні налічують 46 осіб, з яких 35 дітей та 11 дорослих. Виникає необхідність у облаштуванні всім необхідним для життя постраждалих (кухня, шафи для одягу та ін..). В умовах розгортання конфлікту у східних регіонах, коли мирні жителі, а тим паче діти, піддаються агресії, погрозам, шантажу та насиллю, гостро постає необхідність у місцях для біженців, зокрема дітей. На даний час Центр забезпечив переселенців житлом, та гострою залишається потреба у продуктах харчування, медичних ліках, одязі, куманальних послугах, (саме лише харчування складає 115 грн.\добу), проведення ремонтних робіт вільних площ  та облаштування кухні-столової. Будівництво огорожі навколо Центру з освітленням, для забезпечення безпеки біженців та їх дітей – 340 тис.грн.
На даний час Центр додатково має вільні площі(приблизно 215 м2) для забезпечення житлом близько 35-40, ті що потребують допомоги, але дані приміщення потребують ремонту, щоб  відповідати належним умовам проживання.
Також постійної та гострою проблемою є забезпечення харчуванням, одягом, ліками та ін..
В ході наради присутніми визначено пріоритетні завдання в роботі щодо прийняття переселенців, та служби, відповідальні за їх виконання. Найперше сім’ї, що звернуться по допомогу до місцевої влади, необхідно забезпечити  тимчасовим місцем проживання, працевлаштувати дорослих та  влаштувати дітей в освітні заклади. Крім того необхідно якісно організувати роботу органів з надання соціальної допомоги та виплат, щоб всі  громадяни, які переїхали з Криму та Донецької області, змогли своєчасно  отримати державну соціальну підтримку, зокрема, пенсії, допомоги та компенсації за новим місцем їх перебування.
Крім того присутні вирішили звернутись за допомогою до небайдужих людей, керівників підприємств, установ, організацій, які мають змогу та виявлять бажання надати різного роду допомогу (продукти харчування, одяг, ліки, проведення ремонтних робіт, надання матеріальної допомоги). 
Повідомляємо, що за додатковою інформацією бажаючі можуть звернутись за телефоном 067-236-47-79 отець Микола.
Також повідомили, що для перерахунку коштів для надання допомоги відкрито рахунок за наступними реквізитами: Отримувач: «Центр реабілітації та соціальної допомоги», Українська православна церква Київського патріархату, парафія «Преображення Господнього»смт.Коцюбинське, р\р 2600430090495, ЕДРПОУ 24886853, Головне управління по м.Київ АТ Ощадбанк, МФО 322669.

 

Категорія: Життя селища | Переглядів: 716 | Рейтинг: 0.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz