Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПт, 2024-04-19, 19:22
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2013 » Жовтень » 8 » Спільними зусиллями Гостомельської селищної ради, підприємців і меценатів школа №13 отримає нове футбольне поле
Спільними зусиллями Гостомельської селищної ради, підприємців і меценатів школа №13 отримає нове футбольне поле
11 жовтня учні і педагогічний колектив ЗШ №13 святкуватимуть урочисте відкриття нового футбольного поля зі штучним покриттям. Розмір поля 30 х 60 м, довжина окружної бігової доріжки – 200 м. Це футбольне поле стане найбільшим серед пришкільних у нашому регіоні. 
Вчитель фізкультури М. А. Нікітін, який працює в ЗШ №13 понад тридцять років, пояснив, що раніше у школи фактично не було повноцінного футбольного поля, тільки майданчик з нерівномірно витоптаною землею і будівельним сміттям. «...Спортивні заняття на вулиці проводились несистематично: після дощу заважали калюжі, у спеку – земля тріскалась і піднімалась курява. За таким полем було важко доглядати. Ми з дітьми самотужки прибирали територію, сіяли траву. Вона в одному місці рясно сходила, а в іншому – знову гола земля стояла. На доріжках асфальт пошкоджений. Якщо траву не встигали вчасно скосити – розумієте, як незручно бігати в бур’янах... Новий стадіон – це ідеальне футбольне поле. Штучне покриття, мабуть, найкращий варіант для школи: з природним треба постійно возитись, наймати спеціальний персонал, щоб підтримувати його в належному стані – сіяти, регулярно косити, насіння хороше купувати. Будемо більше часу проводити на повітрі: спортивні заняття на полі – не тільки футбол, діти вчаться взаємодіяти, грати в команді, бути витривалими, стійкими до фізичних навантажень...»
Директор ЗШ №13 В. М. Захлюпаний розповів, що можливість побудувати стадіон з’явилась завдяки фінансовій підтримці ВАТ «Ветропак» Гостомельський склозавод, а також місцевих підприємців і меценатів. «...На спортивній базі школи за участі склозаводу регулярно проводилися спартакіади, керівництву закладу відомо про наші потреби і ситуацію. У 2012 р. «Ветропак» відзначив 100 річницю, виникла ідея зробити щось для селища на честь ювілею. Порадившись з Гостомельським селищним головою, правління заводу вирішили, що таким пам’ятним подарунком може стати для школи  нове футбольне поле з штучним покриттям. З цією метою правління Гостомельського склозаводу, за ініціативою  А. П. Гірника та В. І. Ситнікова, виділили 400.000 гривень. Влітку 2012 року розпочались роботи, але асигнованих коштів не вистачило і ми звернулись до спонсорів, які допомогли грошима, матеріалами і робочою силою. За нашими порахунками футбольне поле обійшлося більше 800.000 гривень. Будівництво курувала Гостомельська селищна рада, багато зусиль для втілення проекту доклав Голова селищної ради А. І. Кириченко і його заступник В. М. Саєнко. Одним з перших відгукнувся І. Ю. Прилипко; він виконав значний обсяг будівельних робіт – провів риття котловану, надав щебінь і пісок. О. Д. Мамчур вивіз стару основу, В. А. Карплюк забезпечив відсів, В. І. Бондаренко встановив бордюри, Г. Я. Матвієць здійснив укладку і вирівнювання, Л. В. Цуп’як разом з фірмою «Інтератлетика» монтували покриття. На підсипку верхніх шарів основи склозавод виділив високоякісний кварцовий пісок. Хочу подякувати усім цим небайдужим до здоров’я дітей людям, завдяки яким у нас тепер з’явився повноцінний пришкільний стадіон!.. Ми обов’язково встановимо біля поля пам’ятний знак з їх іменами!..»
Володимир Миколайович зазначив, що на момент урочистого відкриття комплекс робіт по будівництву і благоустрою прилеглої території не буде завершений: залишається асфальтування бігових доріжок і облаштування огорожі, проте асигнування відповідних коштів затримується. Втім, 11 жовтня новий стадіон буде введений в експлуатацію, в рамках заходу пройдуть перші змагання серед міських футбольних команд.
Учениці 10-Б класу Аня Іваненко, Юля Мєзіна і Вероніка Поляновська розказують, що також допомагали школі. «...Найбільше для стадіону зробили десяті класи – у нас багато вільного часу, цього року немає екзаменів. Ми приходили на суботники навіть на канікулах. Збирали крупні камінці з відсіву, сміття, готувались до відкриття... Коли заняття проводились на старому полі, постійно вертаєшся з фізкультури брудною, запиленою; на мокрому полі і хлопцям погано бігати за м’ячем... Тепер у нас такий стадіон, що будуть усі займатися – не тільки для хлопців, а й для дівчат!..»

*  *  *
Голова Гостомельської селищної ради А. І. Кириченко пояснив з приводу стадіону ЗШ №13 наступне. Коли у 2012 році до Анатолія Івановича звернулось керівництво склозаводу з пропозицією зробити своїм коштом щось корисне для селища, не було розроблено конкретних проектів. «...Я їм запропонував три варіанти на вибір відповідно до суми, на яку вони розраховували: асфальтування вулиці Рекунова, утеплення школи або пришкільний стадіон. Вибрали останнє. Футбольне поле все-таки помітніше і залишиться в пам’яті. Склозавод купив штучне покриття, ворота та ін. обладнання, а будували вже спонсори. Якщо оцінювати участь меценатів у дольовому вимірі, то на першому місці «Ветропак» (400.000 грн.), потім Ю. І. Прилипко (близько 300.000 грн.) та інші; більше 200.000 грн. надійде з бюджетних ресурсів Селищної ради. Завдяки тому, що гроші виділені не відразу в повному обсязі, в процесі будівництва виникли незручності і затримки. Доводилось шукати підрядників для виконання робіт, які б могли почекати з оплатою. Наприклад, фірма «Інтератлетика» уклала з нами договір і виконала свою частину зобов’язань по встановленню штучного покриття, а Селищна рада оплатить її послуги, коли надійдуть асигновані кошти. Для монтажу огорожі в бюджеті Селищної ради додатково закладено 90.000 грн. і на поточний ремонт бігових доріжок – 99.000 грн.; ці гроші перерахують пізніше. Загалом, по Гостомелю ситуація зі спортивним вихованням нормальна: при Будинку культури діє тренажерний зал і футбольне поле, є пришкільні стадіони з природним і штучним покриттям, але їх розміри, всупереч стандартам, в половину менші нового. У школі №13 раніше були погані умови для занять фізкультурою на повітрі: крім старого футбольного поля, тільки два майданчики на піску і потрісканому асфальті. Тепер їх благоустрій стоїть на черзі...»  
Стадіон ЗШ №13 найбільший в селищі після автономного «олімпійського» футбольного поля біля Будинку культури. Це зразок ефективної взаємодії місцевої адміністрації, освітян, меценатів, представників великого і малого бізнесу. 
Марина Доброгорська

Категорія: Культура, спорт | Переглядів: 1130 | Рейтинг: 5.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz