Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПт, 2024-03-29, 03:39
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2013 » Червень » 15 » Святкування з нагоди відкриття зони відпочинку на Гостомельському озері по вулиці Леніна 15 червня 2013 р.
Святкування з нагоди відкриття зони відпочинку на Гостомельському озері по вулиці Леніна 15 червня 2013 р.
    Спекотного суботнього ранку мешканці селища зібрались на пляжі для святкування урочистого відкриття розчищеного і зарибленого озера. 
На ділянці берега, прилеглого до вулиці Калініна, навпроти острову розбито стаціонарні майданчики для пляжного футболу і волейболу. О 10:00 тут розпочались перші змагання серед дитячих і юнацьких команд Приірпіння.

До ставу прийшло багато молоді та дітей; організатори свята подбали про безпеку купання, встановивши загородку з красивих помаранчево-білих буйків; біля в’їзду в провулок стояла машина пожежників і швидкої допомоги; по озеру плавав весловий човен з рятівником. 


 
Для наймолодших відвідувачів встановили ігровий майданчик з різноманітними гойдалками, каруселями, гіркою, пісочницею, батутом та ін.
  
До послуг дорослих гостей – яскраві полотняні парасольки, пластикові шезлонги і гамаки, завдяки яким Гостомельський пляж виглядає напрочуд живописним. Розпорядники заходу, зокрема Юрій Ілліч Прилипко, обіцяють, що всі ці приємні речі радуватимуть око і робитимуть відпочинок гостомельчан комфортним навіть після завершення урочистостей. 
  
Власне поява організатора свята – почесного громадянина селища і депутата Ірпінської міської ради Юрія Ілліча Прилипка – була ефектною і видовищною, привернула до себе увагу гостей. Юрій Ілліч приїхав до ставу на чолі колони байкерів, запрошених на святкування Дня молоді та спорту до Гостомеля.
  
 На пляжі Ю. І. Прилипка оточили представники засобів масової інформації, серед яких делегати національного телеканалу УТР, регіонального Galina, друкованих видань «Ірпінський вісник», «Передмістя» та ін.
 
Програма заходу почалась освяченням озера. Молебень і водосвяття служив Благочинний Бучанського округу протоієрей Олександр Козинець. Літургія у виконанні квартету студентів Київської духовної академії на чолі зі священиком справляла піднесене, імпозантне враження, стала приємним подарунком для поціновувачів хорового сакрального співу серед гостомельчан. 
  
 Після символічного розрізання червоної стрічки Гостомельське озеро по вулиці Леніна оголосили офіційно відкритим.
   
Мешканців селища прийшли привітати депутат Верховної ради Андрій Павлович Пінчук, заступник голови Київської держадміністрації Тетяна Леонтіївна Подашевська, депутати Київської обласної ради Вадим Васильович Башун, Наталія Григорівна Семко, Гостомельський селищний голова Анатолій Іванович Кириченко, заступник Ірпінського міського голови Ігор Миколайович Борзило, депутати Ірпінської міської ради Ігор Анатолійович Вишняков, Валерій Анатолійович Пєший, головний санітарний лікар Ірпінського регіону Галина Євгеніївна Савчук та ін.
 
Анатолій Іванович Кириченко та Юрій Ілліч Прилипко вручили нагороди, цінні призи і подарунки переможцям змагань з пляжного футболу і волейболу.
  
З музичним привітанням для мешканців селища виступив оркестр духових інструментів з солістами і хор «Криниця».
  
На честь свята Юрій Ілліч пригощав гостомельчан рибною юшкою, що готувалась у великому казані на відкритому вогнищі просто неба.
 
Місцеві майстрині принесли на пляж витвори своїх рук: обабіч зеленої килимової доріжки, розстеленої на піску від вулиці Калініна до естради, на дерев’яних поставцях продавались вишиті сорочки, прикраси зі шкіри і бісеру, іграшки, солодка вата.
 
Крім безкоштовних рибних страв, у відкритих наметах можна було замовити шашлики, бутерброди, гарячі напої, квас.
 
Серед почесних гостей заходу мешканці селища мали можливість побачити пана Гетьмана вільного козацтва України В’ячеслава Івановича Гузія у супроводі козаків «Ірпінської Січі».
 
Колоритні постаті інших запрошених гостей заходу – байкерів – здається, цілком асимілювались з місцевим середовищем, знайшли друзів в особі привітних гостомельчан.
 
Свято вдалось засновникам на славу. Свідченням того, що зона відпочинку на зарибленому озері посіла гідне місце в переліку визначних місць Гостомеля, була пара молодят і весільний кортеж, учасники якого приїхали фотографуватись на березі в самий день відкриття.
  
Проте, насправді безцінним подарунком для організатора заходу мецената Юрія Ілліча Прилипка стали невибагливі, щирі слова подяки від мешканців селища.
 


Марина Доброгорська



 

Переглядів: 1927 | Рейтинг: 4.4 |

Всього коментарів: 4
1 Ірина  
0
Дуже вдячна за те, що в людей ще є бажання щось робити для місцевих жителів. Відтепер
в Гостомелі є озеро, де безкоштовно можна відпочити з дітьми.Дякую.

2 Спорт  
0
Спасибо за возможность поиграть в футбол нашим деткам. Столько эмоций от проведенных соревнований!!! Спасибо организаторам!!!

3 Світлана Родіонова  
0
Гостомель - це моя "мала батьківщина".Я тут виросла. Хоч зараз мешкаю у Києві, в Гостомелі буваю часто. Приїздила до
батьків, а зараз на їхні могили. Ми жили поруч з цим ставком. В дитинстві часто
купалися. Я просто приємно вражена, якого він набув вигляду. Це завжди було
моєю мрією, щоб поруч був цивілізований комфортний пляж. Я дуже вдячна
спонсорам і небайдужим людям, які втілили мою дитячу мрію в життя. А особливо
пану Прилипко. Як мені відомо він зробив дуже багато для селища та його
мешканців. Щира подяка всім, хто приймав участь в реконструкції озера. А
гостомельчанам і гостям селища бажаю повною мірою насолоджуватися цим здобутком
та оздоровлюватися с радістю на берегах цього мальовничого озера!
Щиро Ваша
Світлана Родіонова

4 Володимир  
0
Я працюю в Києві, часто з друзями ходимо на пляж на Оболоні, на Гідропарк. Але такої зони відпочинку як на новому озері в Гостомелі, шоб можна було безкоштовно лежати в гамаку, шезлонгу і т. п., не бачив нілде. Скрізь беруть за прокат гроші. Коли ходив в школу, ставок був нікому не потрібним болотом. Добре, що серед місцевої влади є люди, які не тільки говорять, але і роблять. Спасибі, Юрій Ілліч, за те, що Ви подарували селищу озеро і пляж, на якому можна відчути себе, як у Європі!!

Форма входу

Календар новин
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz