Головна сторінка Селище  Гостомель Реєстрація

Вхід

Гостомельський інформаційний портал

Вітаю Вас Гість | RSS Пт, 2024-04-19, 16:49
Меню сайту

Розділи щоденника
Селищна рада [9]
Соціальне забезпечення [2]
Освіта [1]
Виробництво [1]
Культура [3]
Медицина [1]
Екологія та землезбереження [2]
Послуги населенню [2]

Програми селища
Початок » 2009 » Лютий » 3 » П Р О Г Р А М А соціального захисту окремих категорій населення селища Гостомель на 2009 рік
П Р О Г Р А М А соціального захисту окремих категорій населення селища Гостомель на 2009 рік
П Р О Г Р А М А
соціального захисту окремих категорій
населення селища Гостомель на 2009 рік

Загальні положення.

Питання соціального захисту та соціального забезпечення незахищених верст населення є надзвичайно актуальними, що зумовлено загальними демографічними процесами та характеристиками умов життя громадян.
Створення умов соціальної захищеності населення, можливість для участі в економічній, політичній і соціальних сферах життя суспільства, створення необхідних умов, які дають можливість вести повноцінній спосіб життя, підтримка сімей в похованні близьких (непрацюючих громадянах), надання матеріальної допомоги соціально-незахищеним верстам населення селища, надання матеріальної допомоги з нагоди урочистих подій та свят, надання матеріальної допомоги (доплата до пенсії) дітям-інвалідам віком до 18-ти років , інвалідам з дитинства, інвалідам I.II.III груп, жителям селища Гостомель та інше є основною задачею виконавчого комітету Гостомельської селищної ради.
Соціальний захист громадян, соціально-незахищених верст населення, задоволення соціальних потреб з боку селищної ради полягає у наданні грошової допомоги.

Мета Програми.

Метою Програми є розроблення заходів, спрямованих на забезпечення соціального захисту соціально-незахищеним верстам населення селища.
Програма розрахована на один рік. Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів, передбачених в загальному фонді бюджету селища Гостомель на 2009 рік.

Основні завдання Програми.

Основними завданнями Програми є:
- визначення і задоволення потреб населення селища у соціальній допомозі;
- організація соціального та інших видів обслуговування.
- здійснення додаткових заходів із соціального захисту пенсіонерів, інвалідів та мало захищених верств населення;
- покращення системи обслуговування самотніх непрацездатних громадян;
- своєчасне надання соціальної допомоги громадянам, які потребують особливої підтримки.

Основні заходи щодо реалізації Програми .
1.Проводити рейди-перевірки умов життя ветеранів війни та праці, а також малозабезпечених верств населення з метою обстеження матеріально-побутових умов проживання.
2.Продовжити роботу по виявленню малозабезпечених громадян, які потребують постійної допомоги, і визначити форми їх соціального обслуговування.
3.Здійснювати надання соціальної допомоги на дому самітнім та непрацездатним громадянам похилого віку.
4.Сприяти виділенню матеріальної допомоги громадян селища для покращення житлово-побутових умов, на лікування, операції та інші потреби.
Порядок реалізації програми соціального захисту окремих категорій населення


1.Надання одноразової матеріальної допомоги на поховання деяким категоріям громадян у випадках передбачених законодавством.

Виплата допомоги на поховання , передбаченої постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2007 р. № 99 проводиться відповідно до затвердженого Порядку надання допомоги на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов»язалася поховати померлого .
Для виплати допомоги на поховання повинні бути подані такі документи :
- заява особи, що здійснила поховання ;
- довідка про смерть, видана органами відділу реєстрації актів цивільного стану
- довідка про місце проживання померлої особи ;
- документ, про те що померла особа на день смерті не працювала, навчалась чи перебувала на обліку як отримувач допомоги на дитину відповідно до Закону України «Про державну допомогу сім»ям з дітьми» або Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам» ;
- довідка з центру зайнятості про те, що на обліку в центрі зайнятості померла особа не перебувала ;
- довідка з місця проживання про не перебування померлої особи на утриманні (у разі смерті утриманця) ;
- паспорт чи інший документ , що посвідчує особу виконавця волевиявлення померлого або особи, яка зобов’язалася поховати померлого;
Розмір допомоги на поховання визначається відповідно до Порядку надання допомоги на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов”язалася поховати померлого.
Комісія з питань надання матеріальної допомоги при виконавчому комітеті Гостомельської селищної ради розглядає та виносить відповідне рішення щодо надання допомоги на поховання деяких категорій осіб . Рішення комісії оформляється протоколом, що є підставою для виплати допомоги на поховання.
Дане рішення затверджується виконавчим комітетом селищної ради.
Видатки на виплату допомоги на поховання громадянам здійснюються за рішенням виконавчого комітету селищної ради в межах асигнувань, передбачених в селищному бюджеті за КФКВ 090412 «Інші видатки на соціальний захист населення». Головним розпорядником цих коштів є селищний голова.

Відповідальні виконавці: Виконавчий комітет Гостомельської селищної ради.
Термін виконання: 2009 рік

1. Надання одноразової матеріальної допомоги соціально-незахищеним верстам населення.
Матеріальна допомога надається згідно рішення виконкому при наявності наступних документів:
- заява;
- акт обстеження депутата про житлово-побутові умови заявника;
- медичні документи /у разі потреби/.
- довідка з місця проживання про склад сім»ї;
- документи про доходи всіх дорослих членів сім»ї та інші доходи (аліменти, пенсія, інші);
- ідентифікайний код заявника ;
- копії пільгових документів (при наявності).
Допомога видається один раз на рік після перевірки факту надання допомоги з інших джерел. Розмір допомоги встановлюється комісією з питань надання матеріальної допомоги, допомоги сім»ям з дітьми та іншим категоріям при виконавчому комітеті Гостомельської селищної ради після всебічного аналізу документів, поданих на комісію, врахування доходів сім»ї, наявності працездатних дітей, які зобов»язані утримувати пенсіонерів, кількості неповнолітніх дітей , які знаходяться на утриманні батьків, та матеріально-побутових умов проживання даної сім»ї.
Повторне звернення із заявою щодо надання одноразової матеріальної допомоги можливе не раніше, ніж через 6 місяців після одержання допомоги ( крім виняткових обставин).
Протокол комісії з питань надання матеріальної допомоги при виконавчому комітеті Гостомельської селищної ради розглядається та затверджується виконавчим комітетом селищної ради, про що приймається відповідне рішення. Видатки на виплату допомоги на поховання громадянам здійснюються за рішенням виконавчого комітету селищної ради в межах асигнувань, передбачених в селищному бюджеті за КФКВ 090412 «Інші видатки на соціальний захист населення».Головним розпорядником коштів є селищний голова.
Відповідальні виконавці: Виконавчий комітет Гостомельської селищної ради.
Термін виконання: 2009 рік


3.Надання одноразової матеріальної допомоги громадянам на проведення операцій та лікування.
Одноразова матеріальна допомога на проведення лікування надається за письмовою заявою одержувача, за наявності документа, що підтверджує необхідність проведення операції чи лікування із зазначенням їх вартості та акта обстеження матеріально-побутових умов проживання.
Розмір допомоги встановлюється комісією після всебічного аналізу документів, поданих на комісію, з урахуванням матеріально-побутових умов проживання одержувача допомоги.
Протокол комісії розглядається та затверджується виконавчим комітетом Гостомельської селищної ради, про що приймається відповідне рішення. Видатки на виплату допомоги на поховання громадянам здійснюються за рішенням виконавчого комітету селищної ради в межах асигнувань, передбачених в селищному бюджеті за КФКВ 090412 «Інші видатки на соціальний захист населення».Головним розпорядником коштів є селищний голова.
Відповідальні виконавці: Виконавчий комітет Гостомельської селищної ради.
Термін виконання: 2009 рік

4.Надання одноразової матеріальної допомоги громадянам, які постраждали від пожежі або стихійного лиха.
Одноразова матеріальна допомога громадянам, які постраждали від пожежі або стихійного лиха, надається за письмовою заявою одержувача, за наявності довідки, підтверджуючої факт пожежі, акту обстеження на предмет збитків від пожежі або стихійного лиха, акту обстеження матеріально-побутових умов проживання.
Вищезазначена допомога надається за рішенням виконавчого комітету селищної ради за рахунок коштів резервного фонду селищного бюджету. Головним розпорядником цих коштів є селищний голова.
Відповідальні виконавці: Виконавчий комітет Гостомельської селищної ради.
Термін виконання: 2009 рік.


5.Одноразові соціальні виплати до свят окремим категоріям населення.
Відшкодування проводяться згідно рішень виконкому Гостомельської селищної ради до наступних свят:
• До Дня захисника Вітчизни;
• До річниці виведення радянських військ з республіку Афганістан;
• До Міжнародного жіночого Дня ;
• До річниці Чорнобильської катастрофи ;
• До дня Перемоги ;
• До Дня захисту дітей ;
• До дня Селища (14 жовтня) ;
• До міжнародного Дня людей похилого віку ;
• До міжнародного Дня інваліда ;
• Інших свят та знаменитих дат, визначених згідно з рішенням виконавчого комітету.
У витрати на реалізацію цієї програми включаються :
- видатки на виплату одноразової матеріальної допомоги до свята ;
- видатки на придбання подарунків ,листівок та квітів для поздоровлення ;

- видатки на придбання продуктових наборів ;
- оплата святкових обідів, урочистих прийомів та зустрічей селищного голови з окремими категоріями населення ;
- оплата перевезення в святкові дні окремих категорій населення ;
- видатки на передплату газети «Ірпінський вісник» для окремих категорій населення «
- інші видатки, визначені за рішенням виконавчого комітету Гостомельської селищної ради.
Видатки на проведення цих витрат здійснюється за рішенням виконавчого комітету селищної ради в межах асигнувань, передбачених в селищному бюджеті за КФКВ 090412 «Інші видатки на соціальний захист населення».Головним розпорядником цих коштів є селищний голова.
Відповідальні виконавці: Виконавчий комітет Гостомельської селищної ради.
Термін виконання: 2009 рік.

6. Надання одноразової матеріальної допомоги дітям - інвалідам , інвалідам дитинства, інвалідам I, II, III груп.
Відповідно до Законів України «Про охорону дитинства», «Про основи соціальної захищеності інвалідів в України» та «Про реабілітацію інвалідів в Україні» надавати :

- одноразову матеріальну допомогу для проведення лікування , проведення оперативного втручання та вирішення скрутного матеріального становища дітям-інвалідам , інвалідам з дитинства та інвалідам селища ;
- допомогу в придбанні путівок для оздоровлення дітей інвалідів, інвалідів дитинства та інвалідів один - два рази на рік ;
- безкоштовний проїзд в приміському транспорті дітей інвалідів, інвалідів дитинства та інвалідів ;
Матеріальна допомога надається згідно рішення виконавчого комітету при наявності наступних документів :
1.заява ;
2.акт обстеження депутата про житлово - побутові умови заявника;
3.медичні довідки ( у разі потреби) ;
4.довідка з місця проживання про склад сім»ї ;
5.документи про доходи всіх дорослих членів сім»ї та інші доходи (аліменти, пенсія, інші) ;
6.ідетифікаційний код заявника ;
7.копії пільгових документів .
Допомога видається один раз на рік після перевірки факту надання допомоги з інших джерел. Розмір допомоги встановлюється комісією з питань надання матеріальної допомоги, допомоги сім»ям з дітьми та іншим категоріям при виконавчому комітеті Гостомельської селищної ради після всебічного аналізу документів, поданих на комісію, врахування доходів сім»ї та матеріально-побутових умов проживання дітей – інвалідів, інвалід дитинства та інвалідів.
Повторне звернення із заявою щодо надання одноразової матеріальної допомоги можливе не раніше, ніж через 6 місяців після одержання допомоги ( крім виняткових обставин).
Протокол комісії з питань надання матеріальної допомоги при виконавчому комітеті Гостомельської селищної ради розглядається та затверджується виконавчим комітетом селищної ради, про що приймається відповідне рішення. Видатки на виплату допомоги на поховання громадянам здійснюються за рішенням виконавчого комітету селищної ради в межах асигнувань, передбачених в селищному бюджеті за КФКВ 090412 «Інші видатки на соціальний захист населення».Головним розпорядником коштів є селищний голова.
Відповідальні виконавці: Виконавчий комітет Гостомельської селищної ради.
Термін виконання: 2009 рік
Крім того Виконавчий комітет сприяє :
- створенню умов для безперешкодного доступу (обладнання пантусів) інвалідів до жилих громадських і виробничих будинків , споруд, громадського транспорту , для вільного пересування по селищу ;
Відповідальні виконавці: Виконавчий комітет Гостомельської селищної ради, керівники установ, шкіл, торгівельних центрів та ТОВ «Ірпінське АТП 13250»
Термін виконання: 2009 рік

- створенню умов для розвитку творчих здібностей інвалідів, дітей –інвалідів, занять фізичною культурою та спортом інвалідів та дітей інвалідів ( в культурно - оздоровчому комплексі обладнати кімнату для проведення занять із фізичної культури та спорту, реабілітації інваліді та дітей інвалідів)
Відповідальні виконавці: Виконавчий комітет Гостомельської селищної ради, директори шкіл № 13, 14 , директор центру творчості дітей та юнацтва , директор культурно - оздоровчого комплексу.
Термін виконання: 2009 рік

- координуванню роботи громадських організацій , у тому числі громадських організацій інвалідів
Відповідальні виконавці: Виконавчий комітет Гостомельської селищної ради
Термін виконання: 2009 рік

- створенню мережі реабілітаційних установ , у тому числі шляхом створення недержавних реабілітаційних установ
Відповідальні виконавці: Виконавчий комітет Гостомельської селищної ради, керівники організацій та установ.
Термін виконання: 2009 рік.

- інформуванню інвалідів про зміни у законодавстві про реабілітацію інвалідів через
інформаційний бюлетень «Древній Гостомель сьогодні»
Відповідальні виконавці: Виконавчий комітет Гостомельської селищної ради, редакція газети «Ірпінський вісник».
Термін виконання: 2009 рік.

7.Надання роз»яснень населенню стосовно всіх компенсаційних виплат
• інформування населення щодо призначення субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово -комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива
• інформування населення щодо реєстрації пільг категорій населення, які мають право на пільги згідно діючого законодавства
• інформування населення щодо виплат одноразової компенсації за невикористані путівки всіх категорій
• інформування населення про зміни на житлово – комунальні послуги


Відповідальні виконавці: Виконавчий комітет Гостомельської селищної ради, служба по роботі з мало захищеними верствами населення, депутати селищної ради, редакція газети «Ірпінський вісник».
Термін виконання: 2009 рік.







Секретар ради О.В.Кислиця




Категорія: Соціальне забезпечення | Переглядів: 2907 | Додав: gostomel | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входу

Календар
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Пошук по щоденнику

Сайти регіону

Статистика

ViZeN©2007-2014 Використовуються технології uCoz