Головна сторінка Селище  Гостомель Реєстрація

Вхід

Гостомельський інформаційний портал

Вітаю Вас Гість | RSS Сб, 2024-04-27, 06:05
Меню сайту

Розділи щоденника
Селищна рада [9]
Соціальне забезпечення [2]
Освіта [1]
Виробництво [1]
Культура [3]
Медицина [1]
Екологія та землезбереження [2]
Послуги населенню [2]

Програми селища
Початок » 2009 » Лютий » 3 » Програма «Поліпшення медичного обслуговування населення селища Гостомель»
Програма «Поліпшення медичного обслуговування населення селища Гостомель»
Програма «Поліпшення медичного обслуговування населення селища Гостомель»

За останнє десятиріччя в державі склалася тенденція щодо погіршення показників здоров'я громадян України, темпи зростання народжуваності практично не вплинули на величину природного приросту, який продовжує залишатись від'ємним, особливо у групі осіб працездатного віку. Скорочується очікувана тривалість життя, погіршується фізичний розвиток майбутнього покоління.
Традиційно при формуванні політики в сфері охорони здоров'я для покращання громадського здоров'я головна увага приділялася фінансуванню медичного обслуговування, а також структурним та організаційним проблемам. Однак в останні роки зростає кількість даних, які свідчать про відсутність прямої залежності між обсягами фінансування охорони здоров'я і результатами її діяльності, вираженими в показниках здоров'я населення.
Водночас численні матеріали свідчать, що значна кількість медичних втручань, в тому числі в різних країнах Європейського союзу, здійснюється на рівні нижчому за передбачуваний. Виявлено, що значна частка клінічних процедур недоцільна та нерентабельна. Маємо переконливі дані, що 20-30% медичних втручань є неефективними (або непотрібними або шкідливими). Реєструються надзвичайно великі розбіжності в результатах медичної допомоги не лише між країнами або регіонами однієї країни, й між окремими закладами та лікарями.
Таким чином, проблеми забезпечення і оцінки якості медичної допомоги населенню є одними з найважливіших для будь-якої системи охорони здоров'я. Актуальність питань забезпечення якості особливо зростає в період реформування галузі охорони здоров'я.
В Україні рівень якості медичної допомоги, за даними експертних оцінок, досить низький - інтегральний показник якості лікування становить приблизно 56%. Населення невдоволене якістю надання медичної допомоги, про що свідчать результати соціологічних опитувань - більше 3/4 опитаних оцінює якість послуг з охорони здоров'я як низьку. Низька якість медичної допомоги обмежує можливості впливу на здоров'я населення та призводить до марнотратного витрачання обмежених коштів системи.

Мета та основні завдання програми

Поліпшення якості медичної допомоги в Україні є однією з найактуальніших проблем. Ефективність і чіткість функціонування всіх ланок механізму поліпшення якості медичної допомоги можливі тільки при узгодженій їх взаємодії. Тому керівні органи охорони здоров'я державного і територіального рівнів, лікарські асоціації, учбові заклади, що здійснюють підготовку і післядипломне навчання медичних кадрів, медичні заклади, повинні керуватися єдиною стратегією та концептуальними підходами до поліпшення якості медичної допомоги.
Мета Програми - визначення основних підходів до створення і функціонування системи управління якістю медичної допомоги населенню, спрямованої на задоволення обґрунтованих потреб та очікувань споживачів медичної допомоги.
Завданнями реалізації програми є:
- поліпшення доступності медичної допомоги;
- підвищення позитивного впливу системи охорони здоров'я на стан громадського здоров'я;
- підвищення ефективності використання ресурсів охорони здоров'я;
- зростання задоволення населення системою медичного обслуговування;
- захист інтересів пацієнта щодо отримання ним якісної медичної допомоги;
- захист інтересів медичних працівників на випадок професійного ризику.
Населення нашого селища обслуговує одна поліклініка , що підпорядковується ірпінському відділу охорони здоров»я. В даному закладі працює 74 працівника.
За останні роки багато зроблено для покращення матеріально – технічної бази Гостомельської поліклініки та розширення медичних послуг це : денний стаціонар, флюрорагфічний кабінет, кабінет ендокринолога, лор лікаря та кабінет окуліста. В 2008 році були виділені дві квартири молодим спеціалістам лікарям.
На 2009 рік виконавчий комітет Гостомельської селищної ради планує придбати автомобіль для цілей поліклініки (КЕКВ 2110) на суму 50,0 тис. грн. та на 50,0 тис. грн. (КЕКВ 1137) здійснити поточний ремонт приміщення.

Очікувані результати Програми
Впровадження Програми дасть змогу:
- підвищити доступність та якість медичної допомоги населенню;
- здійснити перехід до використання в охороні здоров'я технологій з доведеною ефективністю і безпекою для пацієнтів, з урахуванням раціональності та економічної доцільності їх застосування;
- розробити та впровадити мотиваційні механізми підвищення професійної відповідальності медичних працівників;
- удосконалити професійну підготовку медичних кадрів на післядипломному рівні з запровадженням методології управління якістю медичної допомоги, заснованої на доказовій медицині;
- вплинути на зниження показників смертності, захворюваності та інвалідності за рахунок підвищення якості медичної допомоги;
- підвищити ефективність використання фінансових ресурсів в охороні здоров'я;
- забезпечити медичними працівниками селищну поліклініку.







Секретар ради О.В.Кислиця




Категорія: Медицина | Переглядів: 1851 | Додав: gostomel | Рейтинг: 3.0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входу

Календар
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Пошук по щоденнику

Сайти регіону

Статистика

ViZeN©2007-2014 Використовуються технології uCoz