Головна сторінка Селище  Гостомель Реєстрація

Вхід

Гостомельський інформаційний портал

Вітаю Вас Гість | RSS Пт, 2024-03-29, 13:36
Меню сайту

Розділи щоденника
Селищна рада [9]
Соціальне забезпечення [2]
Освіта [1]
Виробництво [1]
Культура [3]
Медицина [1]
Екологія та землезбереження [2]
Послуги населенню [2]

Програми селища
Початок » 2009 » Березень » 10 » ПОЛОЖЕННЯ про видачу дозволу на розміщення на території об’єктів благоустрою
ПОЛОЖЕННЯ про видачу дозволу на розміщення на території об’єктів благоустрою
Додаток до рішення Гостомельської селищної ради
№ 1014 -38 -V
від 19 лютого 2009 року


ПОЛОЖЕННЯ
про видачу дозволу на розміщення на території об’єктів благоустрою будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
1.1. Положення про видачу дозволу на розміщення на території об’єктів благоустрою будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення (далі Положення) визначає порядок видачі дозволу суб’єктам господарювання незалежно від форми власності та організаційно-правової форми.
1.2. Визначення термінів:
дозвіл на розміщення на території об’єктів благоустрою будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення – документ, який надає право суб’єктам господарювання – юридичним та фізичним особам здійснювати торгівельну, торговельно-виробничу діяльність у спеціально відведених для цього місцях;
об’єкти благоустрою – території загального користування, прибудинкові території, території будівель та споруд інженерного захисту територій, території підприємств, установ, організацій та закріплені за ними території на умовах договору, інші території в межах населеного пункту;
об’єкт торгівлі – це місце для здійснення торгівельної, торгівельно-виробничої діяльності, розташоване у капітальних приміщеннях (будівлях) або частинах приміщень (будівель), за винятком малих архітектурних форм та об’єктів пересувної торгівлі.
2. ПОРЯДОК ВИДАЧІ ДОЗВОЛУ
2.1. Прийом документів для видачі, переоформлення дозволу, його отримання, заповнення форми дозволу та облік виданих дозволів забезпечує інспекція з благоустрою виконавчого комітету селищної ради (далі – інспекція).
2.2. Для одержання дозволу на розміщення стаціонарних об’єктів торгівлі, громадського харчування, сфери послуг, аптек, аптечних пунктів та аптечних кіосків, автозаправних станцій, кіосків, павільйонів юридична або фізична особа подає в інспекцію з благоустрою заяву встановленої форми (додаток 1), до якої додаються такі документи:
– копія свідоцтва про державну реєстрацію;
– копія документа, що посвідчує право власності на приміщення, право користування приміщенням (свідоцтво про право власності, витяг про реєстрацію права власності на нерухоме майно, договір куплі-продажу, договір оренди);
– копію свідоцтва платника податків або торговий патент;
– копія ліцензії на право продажу алкогольних та тютюнових виробів;
– довідка інспекції з благоустрою про стан об’єкту та прилеглої території;
– копія договору про надання послуг з видалення твердих побутових відходів та рідких стоків;
– оригінал або копія квитанцій про сплату за вивіз сміття;
– оригінал платіжного документу про сплату збору за видачу дозволу на розміщення об’єкту, а для платників єдиного податку – копія свідоцтва про сплату єдиного податку;
Даний дозвіл надається відповідно до заяви суб’єкта господарювання, але не більше ніж до кінця поточного року.
2.3. Для одержання дозволу на розміщення пунктів дрібно роздрібної пересувної торгівельної мережі (автоцистерни, лавки-автопричепи, автомашини, візки, лотки, спеціальне технологічне обладнання) необхідно надати:
– заяву встановленої форми;
– копію свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності;
– копію свідоцтва платника податків;
– оригінал квитанції про сплату збору за видачу дозволу (крім платників єдиного податку);
– оригінал або копія квитанції про сплату за вивіз сміття;
Даний дозвіл надається відповідно до заяви суб’єкта господарювання, але не більше ніж на 6 місяців.
2.4. Відповідальність за достовірність поданих відомостей несе суб’єкт господарювання.
2.4.1. Надані документи про надання дозволу розглядаються на черговому засідання виконавчого комітету Гостомельської селищної ради який виносить відповідне рішення (для стаціонарних об’єктів торгівлі та сфери послуг).
2.5. Дозвіл видається інспекцією з благоустрою за встановленою формою (додаток 2) протягом 10-ти робочих днів з дня прийняття рішення виконавчим комітетом і набирає чинності з дня його підписання. Дозвіл підписується старшим інспектором з благоустрою та скріплюється печаткою інспекції з благоустрою.
2.6. У видачі дозволу може бути відмовлено у разі виявлення недостовірних відомостей у документах, поданих заявником. У повідомленні про відмову, яке видається заявнику у письмовій формі не пізніше 10-ти робочих днів з дня засідання виконкому, зазначаються підстави відмови.
2.7. Якщо торговельна, торговельно-виробнича діяльність здійснюється в кількох територіально відокремлених об’єктах одним суб’єктом, то дозволи видаються на кожний об’єкт з справлянням окремої плати.
2.8. Видані дозволи реєструються у журналі обліку дозволів на розміщення на території об’єктів благоустрою будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торгівельного та іншого призначення за формою згідно з додатком 3.
3. ПОРЯДОК ПЕРЕОФОРМЛЕННЯ ДОЗВОЛУ
3.1. Переоформлення дозволу здійснюється при перереєстрації або реорганізації юридичної особи з правонаступництвом, заміна прізвища або ім’я та по-батькові, місця проживання фізичної особи – суб’єкта господарювання, зміні місця знаходження юридичної особи, зміні профілю об’єкта (за умови, що це не тягне за собою зміни ставок збору за розміщення об’єкту), закінченні терміну дії дозволу.
3.2. Для переоформлення дозволу в місячний термін з дня визначення однієї з підстав, визначених у пункті 3.1., суб’єктом господарювання в інспекцію з благоустрою подається заява з зазначенням режиму роботи, оригінал попереднього дозволу та переоформлені відповідно до діючого законодавства документи, зазначені в пункті 3.1.
Переоформлення дозволу здійснюється протягом 10-ти робочих днів з дня прийняття рішення виконавчим комітетом – безоплатно.
3.3. У разі зміни назви об’єкту торгівлі у заяві вказується назва нового об’єкта.
4. ЗБЕРІГАННЯ ДОЗВОЛУ
4.1. Документи, які подані суб’єктом господарювання для видачі дозволу та оригінал або копія дозволу, зберігається у інспекції з благоустрою у відповідній дозвільній справі.
4.2. У разі втрати дозволу, суб’єктові господарювання на підставі заяви довільної форми на ім’я Гостомельського селищного голови, не пізніше наступного робочого дня на безоплатній основі, видається його дублікат.
4.3. Дозвіл не підлягає продажу або передачі іншим суб’єкта господарювання.
4.4. Суб’єкту господарської діяльності який не оформив дозвіл згідно даного положення, діяльність на території селища Гостомель заборонено.
5. СКАСУВАННЯ ДОЗВОЛУ
5.1. Дозволи втрачають чинність у разі скасування державної реєстрації суб’єкту підприємницької діяльності, припинення ним торгівельної, торгівельно-виробничої діяльності або переоформленням дозволу.
Скасування вказаного дозволу здійснює виконавчий комітет Гостомельської селищної ради.
5.2. Виконавчий комітет Гостомельської селищної ради може скасувати дію дозволу:
– на підставі поданого до виконкому селищної ради клопотання контролюючими службами селища про систематичне порушення правил торгівлі, Правил благоустрою селища, з представленням відповідних документів в межах повноважень (протоколів, актів, постанов, тощо);
– в інших випадках порушення чинного законодавства.
6. ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ
Суб’єкти підприємницької діяльності, незалежно від форми власності, які отримали документ на право здійснення діяльності до набрання чинності даного Положення, в тримісячний термін зобов’язані оформити дозвіл на розміщення на території об’єктів благоустрою будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення, оформлення проводиться безоплатно.
Для оформлення дозволу необхідно подати письмову заяву на ім’я Гостомельського селищного голови.
Контроль за дотриманням цього положення здійснює інспекція з благоустрою селища Гостомель.



Старший інспектор з благоустрою Д.П. Омельченко



Категорія: Селищна рада | Переглядів: 2529 | Додав: gostomel | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входу

Календар
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук по щоденнику

Сайти регіону

Статистика

ViZeN©2007-2014 Використовуються технології uCoz