Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSЧт, 2024-04-25, 04:42
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2013 » Жовтень » 13 » 11 жовтня 33 учні ЗШ №13 поїхали до Косова
11 жовтня 33 учні ЗШ №13 поїхали до Косова
Почесний громадянин Гостомеля, депутат Ірпінської міської ради від «Партії Регіонів» Юрій Ілліч Прилипко вже кілька років поспіль фінансує оздоровлення дітей Приірпіння. Цієї осені за безкоштовними путівками до Карпат отримали можливість поїхати 82 школярі. Перша група у складі 49 учнів восьмих класів ЗШ №13 прибула у Косів 18 вересня. 
Шкільний психолог Інна Василівна Процан розповідає, що учасників другого заїзду вибрали з-поміж учнів п’ятих – сьомих класів. «...Діти, які зараз вчаться у дев’ятих – одинадцятих вже їздили в Косів у минулі роки. Молодших школярів на паралелі менше, тому група вийшла такою строкатою у віковому відношенні. Формуючи списки, ми керувались принципом, щоб усі наші учні за період навчання принаймні одноразово скористались безкоштовними путівками, які регулярно виділяє Ю. І. Прилипко. Я куруватиму шості – сьомі класи; з п’ятими їде вчитель фізкультури – Василь Вікторович Гергало. У обох заїздів путівки на 24 дні. Сьогодні від’їжджаємо ми, а перша група повернеться до Гостомеля завтра. Косівський підлітковий санаторій один з кращих у своїй галузі: там можна не тільки відпочити, але й оздоровитись. Діти пройдуть медичний огляд, зокрема у стоматолога; їм індивідуально призначать відповідні процедури. Серед обов’язкових: кліматологія і киснева терапія, різноманітні масажі. Харчування чотириразове. У санаторії працює школа – незважаючи на поїздку ніхто не відстане в навчанні...»
Учениця сьомого класу Ліза їде до Карпат. Влітку з сім’єю відпочивала на морі у Коктебелі. «...Дуже щаслива, що побачу гори. Раніше ніколи не подорожувала з однолітками. Думаю, це буде цікаво!..» 
Мама Лізи, природно, переживає: «...Так надовго розстаємось вперше, але ж вона не одна – знайомий вчитель, однокласники. Друзі дочки, які вже були в санаторії, говорять, що враження залишились найкращі. Путівка абсолютно безкоштовна, не платили навіть за проїзд! Ми від школи більше нікуди не їздили: путівки дають пільговикам, а у Лізи немає чорнобильського посвідчення. Хочемо сказати велике спасибі Ю. І. Прилипку за те, що він робить добро і турбується про наших дітей!..»
Крім батьків і викладачів, школярів прийшли проводжати перший заступник Ірпінського міського Голови М. М. Головкевич, начальник відділу у справах сім’ї і молоді Ірпінської міської ради А. І. Терещенко, Голова Гостомельської селищної ради А. І. Кириченко, депутат Гостомельської селищної ради О. Ю. Прилипко, директор ЗШ №13 В. М. Захлюпаний. Посадовці привітали дітей, побажали їм щасливої дороги і приємного відпочинку. 
Перед відправленням біля автобусу відслужив молебень з водосвяттям священик Покровської церкви отець Петро. 
Працівники відділу у справах сім’ї і молоді Ірпінської міської ради зазначають, що завдяки доброчинній діяльності Ю. І. Прилипка оздоровлення молоді Приірпіння, зокрема Гостомеля, перебуває у значно кращій ситуації, ніж загалом по Київщині. «...Бюджетні асигнування на відпочинок обмежені: за рахунок держави має можливість поїхати до санаторію невелика кількість дітей окремих категорій населення. Зазвичай ці поїздки короткострокові, не передбачають комплексного оздоровлення. Тому така важлива підтримка Ю. І. Прилипка».
Марина Доброгорська 
   
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 932 | Рейтинг: 5.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz