Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSСб, 2024-04-20, 12:00
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2008 » Березень » 21 » Візит Юлії Тимошенко в Ірпінь
Візит Юлії Тимошенко в Ірпінь
14 березня у житті Національного університету Державної податкової служби України відбулася значна подія — зустріч високих гостей: Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко, Міністра фінансів Віктора Пинзеника, Голову ДПА Сергія Буряка.
Курсанти факультету податкової міліції привітали Юлію Тимошенко, яка разом з Сергієм Буряком та з ректором Університету Петром Мельником урочисто відкрила новозбудований навчальний корпус для майбутніх офіцерів податкової міліції, відвідала лекційні аудиторії.
Оглянувши центр університетського містечка, гості пройшли до зали засідань сучасного конференц-комплексу, де відбулася нарада з питань діяльності органів державної податкової служби України за участю відповідальних працівників ДПА України, голів ДПА в регіонах та керівництва Національного університету ДПСУ. Нараду відкрила Юлія Володимирівна, зазначила, що розмова буде відвертою та принциповою, щоб визначити конкретні завдання перед державною податковою службою України щодо зменшення податкового тиску на платників податків, боротьби з «тіньовими» фінансовими обігами, ухилянням від сплати податків, збирання податків у повному обсязі для розвитку держави.
Об’єктивно й критично проаналізував роботу своїх підлеглих Голова ДПА України Сергій Буряк. Повідомив, що в основу діяльності податкового відомства закладено якісно нову систему обслуговування платників податків, яка на практиці реалізовуватиме принцип: податкова для платників податків, а не платники податків для податкової. Голова ДПА України доповів: за два місяці 2008 року завдання Міністерства фінансів України зі збору до загального фонду Державного бюджету України виконані на 102,3 %, що більше відповідного періоду минулого року на 35,1 %, або на 4, 1 млрд грн. Щодо податку на прибуток надійшло 5,5 млрд грн. (на 61,8 % більше надходжень за цей же період минулого року). Внаслідок запровадження нового методу планування перевірок на основі галузевого підходу на 30 % зменшилась загальна кількість запланованих перевірок суб’єктів господарювання в Україні. Про резерви вдосконалення роботи органів Державної податкової служби говорив на нараді Міністр фінансів України Віктор Пинзеник.
Із завершальним словом виступила Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, підкреслила, що чекає від державної податкової служби України екстраординарних досягнень у роботі. Оцінюючи роботу податківців у 2008 році, вона зазначила: результати є досить скромними, це було б непогано для будь-якої європейської країни, у якій немає такого масштабу ухиляння від сплати податків, як в Україні.
Ю.Тимошенко звернула увагу на відмінну роботу податківців, які лідирують зі збору податків у 2008 році: це Луганська область — 176,6 % надходжень до бюджету, Закарпатська — 162 %, Рівненська — 161 %, Дніпропетровська — 160,2 %, Чернівецька — 157,3 %. Відтепер, заявила Прем’єр-міністр, якість роботи регіональних податкових служб оцінюватиметься за показником податкового навантаження. Прикладом за цим показником Ю.Тимошенко відзначила Дніпропетровську, Миколаївську області, в яких вони становлять відповідно 1,57 % та 1,47 %, тоді як у Волинській цей показник становить лише 0,38 %.
Під час прес-конференції Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, Міністр фінансів Віктор Пинзеник та Голова ДПА Сергій Буряк відповіли на численні запитання представників ЗМІ. Висновки наради є новими завданнями не лише для роботи податківців - практиків, але й для всього колективу Національного університету державної податкової служби України.


Категорія: Життя селища | Переглядів: 1208 | Рейтинг: 0.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Березень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz