Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПн, 2024-04-29, 00:38
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2009 » Березень » 22 » Відповідь на лист Л.Топола в "Ірпінському віснику" №11 від 19 березня 2009 року
Відповідь на лист Л.Топола в "Ірпінському віснику" №11 від 19 березня 2009 року
Щиро вдячні «Ірпінському віснику» за можливість проведення на його сторінках діалогу в рубриці «Прошу слова». І, безумовно, хочеться розпочати з відповіді голові правління «Громадської організації жителів селища Гостомель «Самоврядування»(як представляє себе в статті гр. Л.Топал). Одразу хочемо зауважити на те, що (далі слова автора статті):«Деякі положення Статуту «Громадської організації жителів селища Гостомель «Самоврядування» не сподобалися місцевій владі, як от : ... ініціювати питання про відкликання депутатів місцевих рад у разі невиконання або неналежного виконання останніми своїх повноважень, а також у випадку, якщо депутат здійснює свої повноваження всупереч волі його виборців та не виконує їхніх наказів... » , але Закон України «Про статус депутатів місцевих рад», який відповідно до Конституції України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», інших законів України визначає правовий статус депутата сільської, селищної, міської, районної у місті, обласної ради як представника інтересів територіальної громади, виборців свого виборчого округу та рівноправного члена відповідної ради, встановлює гарантії депутатської діяльності та порядок відкликання депутатів місцевої ради. Тобто не положення Статуту «Громадської організації жителів селища Гостомель «Самоврядування» будуть регулювати питання відкликання депутатів, а Закони України, у відповідності з якими існує та працює Гостомельська селищна рада.
Також, хочемо розповісти про те, що думка гр. Л. Топала відносно того, що виконавча влада Гостомеля виключає органи самоорганізації населення із системи місцевого самоврядування, є вигаданою та не відповідає дійсності. Є правдою те, що всі сесії Гостомельської селищної ради проходять гласно. На засіданнях Ради присутні представники громадкості, політичних партій. Порядок денний сесій та прийняті рішення висвітлюються на офіційному сайті Гостомельської селищної ради. Співпрацює, наприклад, Гостомельська селищна рада з осередком Політичного об'єднання «Пряма дія», представник якого присутній на кожному засіданні Ради. І ця співпраця не тільки в розмовах, а і в справах. Можна згадати і спільний суботник по наведенню благоустрою в нашому селищі, акцію «НІ - дитячому алкоголізму та наркоманії». Саме в такій співпраці, такому співробітництві ми бачимо майбутнє. Саме так, з розумінням один одного, можна дійсно подолати і кризу, і всі інші негаразди.
Підсумовуючи вищенаведене, хочеться спитати представників «Громадської організації жителів селища Гостомель «Самоврядування»: «А що Вами, особисто, зроблено для Гостомеля, крім критики на адресу місцевої влади та незадоволення її роботою? Хто Вам зараз забороняє приймати участь та допомагати в розбудові нашого рідного селища? Чи Ваші наміри тільки контролювати діяльність виконавчого комітету та селищного голову?» У такому випадку згадаємо крилатий народний вислів :«Щоб вивести суспільні болячки, потрібні справи, а не балачки!» Тож до справ, шановні ! Зробимо те, що не залежить від факту реєстрації Вашої Громадської організації, від кризи в державі та інших негараздів. Зробимо те, що залежить від кожного з нас. Все ж таки мета в нас єдина - зробити наше рідне селище красивим, сучасним, щоб у ньому краще жилося людям.
Від депутатського складу Гостомельської селищної ради


Категорія: Життя селища | Переглядів: 1211 | Рейтинг: 0.0 |

Всього коментарів: 1
1 ал  
0
топал говорит првду

Форма входу

Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz