Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПт, 2024-04-19, 22:43
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2014 » Лютий » 21 » 25-річниці виводу військ з Афганістану присвячується…
25-річниці виводу військ з Афганістану присвячується…
 Герої всі, хто був в Афгані,
Живі й полеглі…Біль і рани…

         25  років минуло з того часу, як офіційно були виведені радянські   війська з Афганістану, а у воїнів-афганців і досі болять рани, і досі лунають вибухи гранат та кулеметні черги,  ніби  все це було тільки  вчора. Молоде покоління мало що знає про війну в Афганістані. Хіба що з екранів телевізора чують про те, як воювали молоді юнаки в чужій країні за чужі інтереси. 
Напередодні  пам’ятної дати  11 лютого 2014 року до Центру творчості дітей та юнацтва м. Ірпеня запросили воїна -  інтернаціоналіста Цитроша Віктора Миколайовича. На зустріч з Віктором Миколайовичем до актової зали завітали керівники гуртків зі своїми вихованцями, батьки, адміністрація закладу. 
Віктор Миколайович талановита і творча людина. Він підготував для дітей  фільм про Афганістан з документальними кадрами та власними фото з однополчанами.  Чоловік всі свої спогади  про війну висловив у власних піснях, в яких відчувалися біль та туга за загиблими товаришами. Виконував їх під гітару. І діти, і батьки, і педагоги  закладу слухали Віктора Миколайовича, затамувавши подих: про афганські будні, про однополчан, про рідну домівку, батьків, за якими сумував, перебуваючи на чужині.
            14 лютого до нашого закладу завітав Олександр Петрович Радченко - рідний брат  загиблого в Афганістані Володимира Радченка. Він поділився своїми спогадами про дитинство із вихованцями гуртка «Рідне слово», які брали у нього інтерв’ю. Згадав випадок, коли він з Володею та батьком ходили на зимову риболовлю, як  Володимир провалився під лід, а батько витягнув його,  закутав у свій одяг  та ніс  на руках  до самого дому.
         Розповів Олександр Петрович і про те, як разом із мамою вони їздили до Володі в Термез ( республіка Узбекистан) на присягу, а через півроку, отримавши кваліфікацію сапера, Володя подовжив службу вже в  Афганістані, де у вересні 1988 року загинув.
      -    Коли загинув Володя, мені було 11 років, -  розповідає Олександр Петрович. – Дуже важко переживала загибель Володимира вся родина, мама за кілька днів посивіла, тяжка втрата підірвала її здоров’я. У 2007 році мами не стало.
  Брат воїна-інтернаціоналіста  розповів про зустрічі їхньої родини з однополчанами Володі, про те , як склалося його(Олександрове)  життя, про те, що хворіє батько, який нещодавно переніс інсульт. Життя усієї родини докорінно змінилося після втрати старшого сина,  старшого брата.
     25-річчю виводу військ з Афганістану був присвячений і мітинг, який пройшов біля пам’ятника загиблим В.Радченку та А.Чайці 15 лютого 2014 року. У ньому взяли участь воїни-інтернаціоналісти на чолі з головою ради ветеранів Курамагомедовим І.А., працівники Гостомельської селищної ради на чолі з Кириченком А.І., учні 10-Б класу (класний керівник Смик Т.Р.), 8-А класу (класний керівник Павленко К.М.), вихованці гуртків: «Сувенір» (керівник гуртка Жовнір О.М.),  «Рідне слово» (керівник Литвиненко І.Л.), адміністрація та педагоги Центру творчості дітей та юнацтва м. Ірпеня, батьки вихованців. 

Вихованці гуртка «Рідне слово» ЦТДЮ м. Ірпеня
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 775 | Рейтинг: 0.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz