Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПт, 2024-04-26, 02:26
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2013 » Листопад » 6 » 4 листопада 49 учнів і два вчителі ЗШ №14 поїхали у Карпати
4 листопада 49 учнів і два вчителі ЗШ №14 поїхали у Карпати
В понеділок вранці гостомельчани з Військового містечка проводжали дітей до Косова. 
Безкоштовні путівки до лікувально-оздоровчого підліткового санаторію надав депутат Ірпінської міської ради від «Партії Регіонів» Юрій Прилипко. Цієї осені він відправляє у Карпати третю групу. 
Путівки строком на 24 дні. Харчування чотириразове. Після приїзду діти пройдуть медичний огляд, за результатами якого призначатимуть профілактичні та імунозміцнюючі процедури. У закладі працює школа. Проїзд безкоштовний.
Галина проводжає дочку Олександру, що вчиться у шостому класі. «...Саша їде в Косів третій раз. Чула, що учні тринадцятої школи були в санаторії по разу. Нам пощастило – менші класи, тому частіше їздимо. Дочці дуже подобається. Лікування хороше – протягом року зовсім не хворіє. Дзвонить рідко: постійно занята – екскурсії, конкурси. Не знаю, як із навчанням – минулі роки поїздки припадали на канікули...»
Школярів супроводжують дві вчительки і медсестра. 
Наталя Миколаївна, викладач української мови і літератури, пояснює: «...Школа у нас маленька, тому, щоб використати усі путівки, довелось формувати групу з учнів перших – десятих класів. Я їду в Косів втретє. Була зі збірною групою ЗШ №13 і 14 і від селища...»
Крім мецената, дітей прийшли привітати Голова Гостомельської селищної ради А. І. Кириченко, депутат Київської обласної ради Н. Г. Семко, голова Ірпінської міської організації «Партії Регіонів», заступник мера м. Ірпеня І. М. Борзило. 
Наталя Семко передала через помічника бутерброди у дорогу, гроші на бензин і платні екскурсії. 
Молебень з водосвяттям священик Покровської церкви отець Петро служив разом із сином Андрієм, який щойно повернувся з армії. Хлопець розповів, що минулого року його військову частину проїздом відвідав Ю. І. Прилипко. «...Привіз сім пакетів продуктів – м’ясо, печиво, фрукти – їла вся часть!..» На згадку Андрій подарував Юрію Іллічу каску.
Голова селища закликав школярів гідно представляти у Карпатах свою громаду. «...Не забувайте, що ви з Гостомеля, якому скоро виповниться 520 років. Будьте відповідальними – вас вдома ждуть рідні і батьки...»
Ю. І. Прилипко звернувся до дітей з настановою. «...В самоволку не ходіть, слухайтесь старших. В автобусі вас покормлять, а на місці – вже за розкладом. Я в дитинстві був у таборі один раз, в третьому класі і досі цей час пам’ятаю. Відпочивайте і набирайтесь сил для навчального року...» Юрій Прилипко зазначив, що в листопаді поновлюються екскурсії до Почаєва, а паралельно з оздоровленням школярів видаються путівки ветеранам. 
І. М. Борзило побажав учням щасливої дороги і приємного відпочинку. 
За словами голови Ірпінського осередку «Партії Регіонів», цього року 700 дітей Приірпіння скористались безкоштовними путівками до Косова і Очакова. Таку ж кількість школярів планується відправити у наступному році. «Бюджетні асигнування на відпочинок обмежені: пільгові категорії населення можуть розраховувати отримати путівку за рахунок держави. А побувати у таборі або санаторії хочеться всім, не тільки чорнобильцям. Ми просто стараємось робити те, на що не вистачає коштів у держави...»
Марина Доброгорська
    
         
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 914 | Рейтинг: 5.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz