Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПт, 2024-04-26, 14:27
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2013 » Грудень » 30 » Артисти театральної студії "Карусель" підготували святкову виставу для наймолодших гостомельських школярів і дошкільнят
Артисти театральної студії "Карусель" підготували святкову виставу для наймолодших гостомельських школярів і дошкільнят
24 грудня у приміщенні Центру творчості дітей та юнацтва відбувся прем'єрний показ новорічної вистави, яку підготували для наймолодших школярів і дошкільнят селища вихованці театрального гуртка під керівництвом Ірини Кульбовської. 
Напередоні канікул спектакль розіграли перед учнями і батьками ЗШ #14 і дитячого садочка "Первоцвіт". 
Захід проведено за підтримки депутата Ірпінської міської ради Юрія Прилипка. 
Помічник депутата, Сергій Чемерис, пояснює: "...Юрій Ілліч допоміг колективу театральної студії з поїздкою на фестиваль до Львова, натомість попросив виступити із новорічним привітанням для маленьких гостомельчан..."
Кореспондент сайту відвідав один з трьох виступів у школі у Військовому містечку.
В основі сюжету спектаклю протистояння персонажів, що уособлюють добро, з негативними протагоністами; примирення і виправлення у фіналі. 
Герої казки, як-то Червона Шапочка, Карлсон, Шапокляк, добре відомі і дитячій, і дорослій аудиторії. 
За відсутності декорацій важливого значення набули костюми, антураж і акторська майстерність. 
Святкова вистава, як і концерт до Дня позашкілля, побудована на мізансценах, що чергуються з вокальними, хореографічними і розважальними номерами. Таку структуру слід визнати доцільною: увагу 6-9-річної публіки важко утримати самими розмовами. Тривалість виступів зменшена і кожний номер гранично інформативний, щоб не було нудно ні дорослим, ні дітям. 
Артисти провели зі школярами конкурс загадок, водили хороводи і кидались сніжками; поза сценічним талантом, проявили організаторські і педагогічні здібності. Активних глядачів нагородили символічними подарунками; втім, серед аудиторії не було дітей, що почувались ображеними.
Попри те, що театральна студія діє лише кілька місяців, вихованці встигли розкрити кращі сторони своїх обдарувань. У числі лідерів трупи виконавиця ролі Червоної Шапочки Поліна Юхимович - дівчина з оригінальною мімікою і пластикою, що поводиться на сцені, як у природному середовищі, імпровізує, забувши репліку, і знаходить вихід із будь-якої ситуації. 
Віка Лісова, що зіграла одного з розбійників, реалізується у комедійних амплуа. Її персонажам додає переконливості характерна дикція і зовнішність стрункої худорлявої дівчини із об'ємною зачіскою рудуватого волосся і миловидним ластовинням.
Марина Фурукіна була помітна і в невеликій ролі Карлсона: відчайдушно розганяла розбійників, що оточили у лісі Червону Шапочку; стежила за тим, щоб усі бажаючі взяли участь у змаганнях, залагоджувала непорозуміння і танцювала.
Маша Чорна, що виконала одну з провідних ролей у виставі до Дня позашкілля, цього разу зіграла епізодичних персонажів - кішку в пролозі і Шапокляк (остання - майже без слів). 
Розбійники (Ксенія Ющенко, Дарина Романенко і Вікторія Пилипенко) не виходили з образів і продовжували сперечатись за награбоване навіть на периферії сценічного майданчика, коли увага глядачів змістилась на інших героїв.
Наймолодша вихованка студії, Софія Ющенко, з'явилась у ролі Маленького Гнома, який вправно танцював і роздавав подарунки переможцям конкурсів.
Роль Снігуроньки виконала Діана Демидко; Діда Мороза - Влад Воробйов.
Юна співачка Поліна Закревська виступила з двома піснями. 
Музичний супровід спектаклю забезпечив звукооператор Богдан Сікорський. 
У той час, як одні актори читали великі монологи і представляли впізнаваних персонажів, іншим довелось суміщувати дві і більше ролей, виступати з текстом і хореографічними номерами. Так було у випадку з Діаною Демидко, Мариною Фурукіною, Машою Чорною та ін. Природно, особливості їх індивідуальної сценічної манери важко оцінити належним чином. Проте, очевидно, що усі члени театрального гуртка працювали у міру своїх сил і здібностей для створення святкового настрою, відчуття позачасового перебування у казковому світі, відсторонення від буденних життєвих відправлень і проблем у глядача. І це позитивне послання знайшло жвавий відгук серед публіки - у залі не залишилось байдужих облич.
Марина Доброгорська



Категорія: Культура, спорт | Переглядів: 1001 | Рейтинг: 5.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz