Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSЧт, 2024-04-25, 09:40
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2015 » Квітень » 29 » БАЛАНІВСЬКИЙ РЕНЕСАНС
БАЛАНІВСЬКИЙ РЕНЕСАНС

Hа масиві Баланівка в Гостомелі було справжнє свято – урочисто відкривали оновлений Будинок культури. Збудований ще за радянських часів 1967-го року, останні два десятиліття пережив справжній занепад. Та впродовж неповних двох місяців саме приміщення та територія навколо нього почали швидко змінюватися. Повним ходом йшли ремонтні й будівельні роботи. Будинок культури прямо на очах відродився наче птиця Фенікс. Завдяки фінансуванню відомого мецената депутата Ірпіньради Юрія Прилипка за два місяці стало можливим те, що десятиліттями раніше здавалося неймовірним.

Відтак, на жителів та гостей древнього Гостомеля чекало урочисте відкриття відродженого Будинку культури. На цю непересічну, а як для Баланівки, то просто унікальну подію прибула ціла делегація посадовців з Ірпеня на чолі з міським головою Володимиром Карплюком, Гостомельський селищний голова Анатолій Кириченко та депутати місцевої ради. І звичайно ж, Юрій Прилипко, який у своєму виступі згадав, як він колись ходив на танці ще до старого Будинку культури. Востаннє тут був на танцях ще далекого 1982 року – пригадав Юрій Ілліч.

Директор Будинку культури Леонід Драп та його сини Богдан і Олександр невтомно працювали, наближаючи відкриття цього закладу
Шоу барабанщиць, привітальні виступи, подарунки, перерізування стрічки – і гості потрапляють в середину оновленого Будинку культури. Вражають реставровані фойє і зала. Нова апаратура для перегляду фільмів та добудований спортзал із новими тренажерами.

Все це буде працювати для гостей безплатно. За перегляди фільмів та заняття у тренажерному залі грошей не братимуть – наголосив Юрій Прилипко.

Далеко не всі оновлення можна було одразу побачити чи відчути. У Будинку культури зроблено нове опалення та гаряча вода. Тож гостям у будь-яку пору року буде комфортно подивитися фільм чи зайнятися спортом.

Нинішнє урочисте відкриття тривало до пізньої ночі. Святковий стіл, концертні виступи відомих виконавців та творчих колективів, анімація і майстер-класи для дітей та молодіжна дискотека – розважали жителів та гостей Баланівки.

Відновлений Будинок культури – це тільки початок Баланівського ренесансу. Вже повним ходом ідуть роботи з облаштування парку поруч. Невдовзі й на нього чекає відкриття з новими алеями та фонтаном. Наступним буде спорудження дитячого садочка неподалік клубу за парком. Як закликав присутніх на урочистості Юрій Прилипко: «Мами, народжуйте!». Словом, донедавна невиразна окраїна Гостомеля на наших очах перетворюється в перлину селища і всього регіону.

Валентин СОБЧУК

Олександр НАКАЗНЕНКО

Надія ФЕДЦОВА

Категорія: Життя селища | Переглядів: 871 | Рейтинг: 4.5 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz