Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSСб, 2024-05-04, 17:17
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2012 » Травень » 11 » День Перемоги у селищі Гостомель !
День Перемоги у селищі Гостомель !
9 травня 1945 року назавжди ввійшло в історію як День Перемоги у найбільшій   війні на нашій планеті.  О 6 годині ранку про перемогу над  гітлерівською  Німеччиною  сповістив по радіо диктор Юрій Левітан. Тому 9 травня вважається Днем Перемоги, хоча воєнні  дії тривали ще не один місяць. Статус державного свята День Перемоги одержав тільки в 1965 р. До цього цей день був звичайним робочим днем,  який офіційно не відзначали.
Для українців, як і для всіх інших народів, об'єднаних тоді в СРСР, Велика Вітчизняна війна була боротьбою за право на вільне життя, за свою землю, за гідне майбутнє. Це була справедлива, визвольна, священна війна проти підступного і жорстокого ворога, який виношував плани перетворити на рабів слов'ян та інші народи.
Пам'ять про  жертви Великої Вітчизняної війни, про ратний і трудовий подвиг народу зобов'язує нас перейнятися усвідомленням того, що, якби не було спільної Перемоги над фашизмом, покоління, що прийшли в життя після війни, взагалі й не народилися, і не було б не лише України, як суверенної держави, а й української нації.
Тому, ми – нащадки, зобов’язані  завжди пам'ятати  ціну, яку заплатили наші батьки і діди за сьогоднішній мир в Україні, за надану можливість наступним поколінням жити.
В нашому мальовничому селищі Гостомель, теж  пройшли урочистості з нагоди Дня Перемоги. 9 травня від Гостомельської селищної ради у святковій ході прийняли участь жителі селища на чолі з Гостомельським селищним головою Кириченком Анатолієм Івановичем, депутатами  Гостомельської селищної ради, ветеранами  війни, членами польської делегації міста Надажин, вчителі та учні загальноосвітньої школи №13 на чолі з директором школи Захлюпаним Володимиром Миколайовичем. Урочиста колона пройшла по центральній вулиці селища до меморіалу пам’яті загиблим воїнам, де відбувся урочистий мітинг з нагоди 67-ї річниці з Дня Перемоги у ВВВ. 
На честь полеглих, на честь всіх тих, хто не повернувся …На честь рядових, бійців, командирів, жінок, дітей війни воїнами покладена гірлянда пам’яті, підприємствами та організаціями корзини з квітами, жителі вітали ветеранів та покладали до пам’ятника  букети живих квітів. 
Шановні воїни-визволителі, дорогі ветерани, жителі селища Гостомель!   У день річниці славної Перемоги бажаємо  вам міцного здоров’я, щастя і благополуччя, любові і шани, ясного неба та віри у славне майбутнє нашого селища  і рідної нашої України! Нехай на нашій благословенній землі завжди панує мир, спокій та добро! Зі святом вас! 
 Травневий день рахує мирні весни, 
 І ми йдемо до Вічного вогню, 
 Щоб в день святковий в спогадах воскресли
 Ті, хто не зміг зустріти цю весну. 
 Нехай літа зупинять біг у вічність, 
 Нехай не кличуть в небо журавлі. 
 Щоб ветеранам низько поклонитись, 
 Ми знов до вічного вогню прийшли. 
  
Переглядів: 1734 | Рейтинг: 5.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz