Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSСр, 2024-04-24, 10:21
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2013 » Листопад » 25 » Депутат перешкоджає сусідці підключитись до кабельного телебачення
Депутат перешкоджає сусідці підключитись до кабельного телебачення
У жовтні до регламентної комісії Гостомельської селищної ради надійшла скарга від мешканки селища про те, що депутат О. М. Поповичук перешкоджав їй у проведенні кабельного телебачення та Інтернету.
Світлана Василівна живе на першому поверсі будинку по вул. Пушкіна, 3; її сусіди зверху – батьки депутата. 
Працівники компанії «Best» приєднали квартиру жінки до електронної мережі у 2011 р. «…Інтернет провели буквально за тиждень, але коли люди приїхали перший раз, то до вечора цей депутат вирвав провід. Йому не понравилось, що по його стіні проходить кабель. Це його стіна, його дім, його під’їзд, його земля куплена під вікнами!.. Машину не можна ставити, білизну не можна вішати! Ну, це не він мені казав, а його мама говорить, що тут все їхнє, бо її син депутат…», - розповідає Світлана Василівна.
У 2013 р. жінка вирішила встановити кабельне телебачення. «…От тоді вже почались справжні проблеми. Людям з компанії прийшлось до мене по десять раз приїжджати, бо Поповичук їх постійно виганяв. Там, як я розумію, даже не по його стіні, а по общому коридорі на другий поверх треба було вивести…» 
Право не допускати представників провайдера і вирішувати замість мешканців квартир питання приєднання до кабельної та Інтернет-мережі О. М. Поповичук, за його словами, набув завдяки тому, що дбає про благоустрій будинку і багато вклав у його ремонт. Світлана Василівна ставить під сумнів досягнення депутата: «…У нашому під’їзді і на нашому поверсі він нічого не доклав, в їхньому коридорі робили люди самі кожний біля своєї квартири, в сусідньому під’їзді – теж нічого не зроблено, а що відремонтували, то своїми силами…» 
Після подання заявки на підключення пройшло більше десяти місяців, упродовж яких родина Світлани Василівни жила без кабельного телебачення у стані перманентного конфлікту з сім’єю Поповичуків. «…Я вже знайшла номер телефону і говорила з робочими, а вони кажуть, що в наш дім не поїдуть. Може, когось і звільнили, бо такі скандали були!..» 
 Ситуація зрушила з мертвої точки, коли жінка вирішила діяти офіційно і написала скаргу до регламентної комісії з питань депутатської етики, - за дві доби в екстреному порядку провели кабельне. «…Я поїхала в «Best», а депутат уже, видно, знав, йому про скаргу повідомили. Я хотіла взяти підтвердження, щоб це не тільки мої слова були, що він 6 разів рвав провода, викидав коробки з обладнанням… А мені сказали, що постараються швидко вирішити це питання…» Світлану Василівну запросили на засідання, але вона побоялась прийти: як відомо, О. М. Поповичук входить до складу комісії. Жінка отримала повідомлення про те, що з депутатом провели «виховну роботу».
Дописувач скарги просила дозволити бути присутньою на сесії Гостомельської селищної ради, де, серед іншого, розглядалась проблема, що її цікавить. 17 жовтня напередодні сесії жінці зателефонував депутат С. А. Жабченко: «…Він теж у комісії і сидить поруч з Поповичуком в опозиції. Каже, вам уже все зробили, то нашо та сесія? Хотіли, щоб я не приходила…»  
Після того, як Світлана Василівна відмовилась проігнорувати сесію, члени регламентної комісії вирішили блокувати розгляд її подання іншим шляхом. «…Найперше в сесійній залі, коли побачили, що я прийшла, і прочитали всі питання порядку денного, Жабченко встав і сказав, що не треба розглядати мою заяву, бо вона не пройшла комісію. А Поповичук теж сказав, що не треба, бо я живу у орендованій квартирі!.. Якась жінка-депутат запитала у мене, чи я замужем, і засміялася. Вона, мабуть, натякала, що у нас якась любов, при тому, що Поповичуку 30 років, а мені 40. Було дуже неприємно перед ними стояти, особливо коли Поповичук почав говорити, що перший раз у житті мене бачить і що ніякого конфлікту у нас нема. Вкінці-кінців він пояснив, що діяв не як депутат, а як житель будинку і сусід, і йому все зійшло з рук. Сказали: у вас тепер є кабельне і депутат вибачився, а він зовсім не вибачався…» 
Світлана Василівна розповідає, що сама вона людина неконфліктна. Натомість батьки О. М. Поповичука, за словами жінки, мають звичку розпускати руки у суперечках. Так було зі студентом, який знімав кімнату у їх будинку. Хлопець довго не витримав і виїхав. Приводом для бійки ставали різні погляди на використання прибудинкової території, куріння у під’їзді і т. п. 
Парадоксальним чином людина, навіть побіжно не знайома з поняттям про елементарну побутову культуру, не тільки офіційно представляє інтереси громади вул. Пушкіна і Ново-Заводської у Гостомельській селищній раді, але й входить до складу регламентної комісії з питань депутатської етики.
У неформальній розмові редактор газети «Зоря Приірпіння» Олександр Наказненко поділився своїм судженням стосовно поведінки О. М. Поповичука. «…Це не якась хатня сварка. У такий спосіб Олег Миколайович намагався чинити тиск на Інтернет-провайдера, щоб диктувати умови підключення абонентів його округу. Мені відомо, що коли ситуація набула розголосу, у компанії «Best» багатьох звільнили…»
Дійсно, Світлана Василівна стверджує, що у вересні прийшла в черговий раз до депутата, щоб вирішити проблему з кабельним. О. М. Поповичук тоді відповів: «…Нехай майстри пробують, приїжджають – я не проти, тільки якщо  «Best» виконають те, що обіцяли…» Жінка протестувала: яке відношення особисто вона має до зобов’язань компанії?..
Ми звернулись за роз’ясненнями до начальника Гостомельського відділення «Best» (провайдер має клієнтську базу в Ірпені та Києві) Олександра Балашова. Він не був готовий до розмови і попросив півгодини на роздуми. Зрештою, О. Балашов пояснив: «…В даний момент у нас немає ніяких претензій до О. М. Поповичука і кабельне користувачу за адресою вул. Пушкіна, 3; кв. 2 підключено. Заявка насправді була подана ще в січні 2013 р. Звичайно ми працюємо швидше, але там старий будинок, коли проводили кабель, відвалився кусок штукатурки. Депутат, батьки якого живуть у цьому будинку, просив, щоб відремонтували. І ми це зробили. Жінка написала скаргу до Селищної ради, і відразу, як тільки стало можливо, ми її підключили…»
На запитання про те, чи відбулись у компанії кадрові зміни у зв’язку з виконанням замовлення, О. Балашов політкоректно відповів, що у працівників бувають різні підстави для зміни місця роботи. «…Ми силоміць нікого не утримуємо і, якщо людина пише заяву на звільнення, - приймаємо…» Представник компанії запевнив, що, за винятком випадку на дільниці О. М. Поповичука, проблем у підключенні гостомельчан до кабельного телебачення та Інтернету не було. 
Світлана Василівна переїхала в селище з Кіровоградської області у 2004 р. Дев’ятий рік живе у орендованій квартирі, вчасно сплачує за житло і комунальні послуги, підтримує приятельські стосунки з власницею помешкання. Працює у Києві, Ірпені. Чоловік працевлаштований офіційно на гостомельському підприємстві. Родина збирає гроші, але наразі не має можливості придбати власну квартиру. Жінка запитує, невже те, що вона зареєстрована не за місцем фактичного проживання і не належить до електорату О. М. Поповичука, дозволяє депутату обмежувати право її сім’ї на спокій, затишок і відпочинок?!.. 
Марина Доброгорська
 

Категорія: Життя селища | Переглядів: 955 | Рейтинг: 5.0 |

Всього коментарів: 1
1 Без тормозов  
0
Царь!!! Царь!!! Очень приятно! Пусть мне такое скажет! Сам все подключит! Нашел на ком перца врубить! Потерялся малец! Забылся что ли??? Попустись хлопец!!!

Форма входу

Календар новин
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz