Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПт, 2024-05-03, 18:38
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2010 » Червень » 7 » Дитячий фольклорний гурт „Дай Боже” в Гостомелі
Дитячий фольклорний гурт „Дай Боже” в Гостомелі
Нещодавно до будинку культури завітав дитячий фольклорний гурт «Дай Боже». До його складу входять діти (від 3 і до 18 років) з міста Києва та Київської області. Керівник гурту Тарас Мельник. Серед учасників є і наша учениця – Анастасія Скрябіна.  Дитячий фольклорний гурт „Дай Боже” – лауреат багатьох міжнародних конкурсів та фестивалів, визнаний одним з кращих фольклорних колективів України. Ось уже 22 роки цей гурт гідно представляє нашу державу за кордоном, постійно виступає з концертами по всій Україні. „Дай Боже” є неодмінним учасником багатьох благодійних акцій, святкових концертів та заходів до Дня Незалежності України, Дня Києва та Дня Молоді на центральних площах столиці.
Гуртом опікується фестиваль «Червона Рута».
Прийшовши на свято, діти затамували подих від побаченого. Сцена була прикрашена зеленими гілочками дерев, діти одягнені в справжнє українське вбрання, на голівках у дівчаток великі віночки, сплетені з різноманітних трав. Ось і почалося справжнє свято Трійці. Тиждень перед Трійцею – зелений тиждень (клечальний, русальний). Відповідно до народних вірувань під час зелених свят прокидаються покійники. Вважається, що цими днями можна стріти русалок, які виходять з води, а щоб їх задобрити, дівчата замішують тісто на свяченій воді, печуть хліб і відносять його на поле – пригощають русалок.
На святі ми побачили справжнє народне дійство, почули багато прикмет, загадок, повір’їв, дізналися про поминальну вечерю на честь дідів і прадідів, побачили багато таночків, почули безліч пісень, дізналися які обрядові страви вживали в ці дні. А як цікаво завивали віночки з гілок берези! Потім хлопці дарували їх на щастя дівчатам. Ввечері вони кидали віночки у воду, щоб знайти свою долю.
Надзвичайно цікаві були забави з лялею, яка сиділа на прикрашеному зіллям троні. Дівчата водили хороводи, а хлопці проводжали їх додому, щоб русалки не зустріли дівчат. Ми побачили цікаві ігри «Павлику – равлику», «Мости», «Сито – решето» і інші, а саме головне взяли для себе багато корисного, познайомилися з народними звичаями та традиціями.
Хочеться подякувати всім учасникам гурту і організаторам цього свята за величезну радість і гарний настрій, і побажати їм всім такого ж веселого настрою, який вони подарували нам.

Категорія: Життя селища | Переглядів: 1350 | Рейтинг: 0.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz