Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSНд, 2024-04-28, 23:31
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2012 » Березень » 18 » Є пропозиції про будівництво сміттєспалювального заводу у напрямку Гостомеля
Є пропозиції про будівництво сміттєспалювального заводу у напрямку Гостомеля
У Київської області побудують три сміттєспалювальні заводи.
 Київська мерія заявила, що до 2014 року на території Київської області планують побудувати три мусороперерабативающх заводу, які будуть задіяні в утилізації побутових відходів в столиці.
 «Плануємо, що ці заводи мають бути побудовані протягом двох-трьох років. Думаю, що в 2014 році всі три заводи вже повинні почати працювати. Можливо, що якісь заводи будуть введені в експлуатацію раніше, тому що вони є стандартними модульного типу», – заявив перший заступник глави КМДА Олександр Мазурчак. За його словами, ці заводи будуть побудовані в рамках національного проекту по сміттєпереробці. Чисте місто, яке здійснює Державне агентство по інвестиціях і управлінні національними проектами України. В рамках цього проекту німецькі фахівці проводять аудит Києва в плані морфології ТБО, логістики його перевезення, за результатами якого вони внесуть пропозиції, які заводи, із застосуванням якої технології потрібно будувати і де. «Ми вважаємо, що має бути три таких підприємства, і вони мають бути за межами міста. Сьогодні у нас в цьому питанні є повне взаєморозуміння з Київською областю, тому що для них теж необхідне будівництво таких заводів – вони зможуть заповнити їх потужності відходами рядом розташованих міст, тому є сенс об'єднати свої зусилля», – відзначив Мазурчак.
За його словами, один з таких заводів планується побудувати на полігоні №5 (с.Підгорці, Обухівський район), що дасть можливість зменшити навантаження на цей полігон, а також переробляти відходи, що вже накопичилися там. Також є пропозиції про будівництво таких заводів у напрямі Гостомеля і Житомира.
«Таким чином, маючи таку логістику, ми могли б розділити вивіз ТБО: з південної частини Києва – на п'ятий полігон, з лівого берега – на завод Енергія, північною (Деснянський і Оболонський райони) – убік Гостомеля, і з Шевченківського, Подільського, Святошинського районів – у бік Житомира. Земельні ділянки на території Київської області в принципі вже виділені, і зараз ми чекаємо висновку німецьких фахівців», – пояснив Мазурчак.
Він також повідомив, що результати аудиту, який проводять німецькі фахівці, очікуються в кінці березня. На їх підставі буде вибрана технологія переробки ТБО, виходячи з їх морфології. В світі застосовується декілька технологій, зокрема, пряме спалювання, переробка сміття в біоетанол або біогаз, а також переробка методом піролізу.
«Ми постараємося вибрати той варіант, який буде найменш шкідливий для довкілля, і я думаю, що вже в першому півріччі ми побачимо конкретні пропозиції про те, яким чином, хто і за які гроші будуватиме», – повідомив перший замглави КМДА. За го словами, будувати заводи планується за рахунок притягнених інвестицій.
«Є дуже багато заявок від інвесторів, які готові побудувати підприємства такого напряму. Єдине питання – держава повинна вирішити, яким чином підтримувати таких інвесторів. Один з можливих варіантів, який використовується у всьому світі, – це «зелений» тариф на вироблену ними електроенергію», – відзначив він.
Як повідомлялося, в листопаді за результатами зустрічей в Японії були досягнуті домовленості про підтримку вказаної урядової організації і залучення грошей Киотського протоколу для реконструкції потужностей київського заводу Енергія з використанням новітніх японських технологій.

Категорія: Життя селища | Переглядів: 1455 | Рейтинг: 1.0 |

Всього коментарів: 3
1 хохол  
0
в Коростене уже завод по изготовлению МДФ построили!!! река Уж мёртвая... давайте и в Гостомеле Ирпенку отравим!!! Людей спросили им этот завод нужен???

2 Колючка  
1
Шановні депутатии,та голова селищної ради!
Депутати Київради впроваджують програму чистого міста.Яку програму чистого Гостомеля ви збираєтесь підтримувати дозволяючи будувати сміттєспалювальний завод?
Хочете створити другий ЧОРНОБИЛЬ?
ОДУМАЙТЕСЬ! Прокляття дітей і онуків,це дуже страшна річ!
P.S. Зверніться до народу,зробіть РЕФЕРЕНДУМ.Нехай ЛЮДИ вирішують.

3 Vizen  
0
А звідки інформація про дозвіл селищної ради будувати сміттєспалювальний завод? Ви що не розумієте навіщо в кінці статті посилання? Ви навчіться аналізувати інформацію, а потім займайтесь прокляттям.

Форма входу

Календар новин
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz