Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПт, 2024-04-19, 17:00
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2014 » Листопад » 14 » ЕКОЛОГІЧНІ ПРОБЛЕМИ МОГО СЕЛИЩА
ЕКОЛОГІЧНІ ПРОБЛЕМИ МОГО СЕЛИЩА

Вихованці Центру творчості дітей та юнацтва м. Ірпеня взяли участь у VIII Всеукраїнському конкурсі благодійних проектів «Добро починається з тебе». Понад рік діти працюють над екологічним проектом «Чи затишно в твоєму домі?», який передбачає залучення учнівської молоді та громадськості Гостомеля в цілому до благоустрою території селища. Вихованці гуртка «Карусель» презентували спектакль на екологічну тематику учням Ірпінських загальноосвітніх  шкіл №13 та №14, дошкільним дитячим закладам «Веселочка» та «Первоцвіт». Діти разом з керівниками організовували прибирання території поблизу шкіл та своїх прибудинкових територій, малювали плакати, писали твори на злободенні проблеми стосовно екологічної ситуації у селищі і т.д.

          Мені здається, що наші предки ставилися до Гостомеля краще, ніж ми. Вони берегли довкілля, тому такими красивими дісталися нам і річка, і ліси навколо селища. А що ж ми, сучасники?! Погляньте скільки сміття на узбіччях доріг, біля річки,  у лісосмугах та й прямо на вулицях біля житла… Невже так важко донести побутові відходи до спеціально обладнаного сміттєзбірника, посортувати сміття: пластик окремо, скло і папір окремо? Якщо ми не навчимося тримати свій дім, своє селище у чистоті, то ніхто за нас цього не зробить, а ми так і заздритимемо тим, хто живе у красивих містах та селищах Європи. Культура починається з простого, із вихованості у спілкуванні з ближніми, із чистоти у власному домі, дворі, селі, місті. ДОРОСЛІ, НЕ БУДЬТЕ БАЙДУЖИМИ, ДОПОМОЖІТЬ НАВЕСТИ ЛАД НА ВУЛИЦЯХ ГОСТОМЕЛЯ, доки не притрусило увесь непотріб снігом.
                  Войналович Вікторія, 10 років, вихованка гуртка «Рідне слово»

          Дорогі жителі Гостомеля, тата й мами, дідусі й бабусі, задумайтеся, будь ласка, над тим, як утилізувати опале листя і відходи на городі, не спалюючи, а перетворивши на корисний компост для майбутніх врожаїв. Подумайте про здоров’я ваших дітей,  онуків і врешті-решт про себе. Адже ви вдихаєте дим і ваше здоров’я поступово погіршується.
      Якщо ви хочете зберегти наше селище чистим і красивим, то долучайтеся до екологічного проекту, який впроваджуємо в життя ми, вихованці Центру творчості дітей та юнацтва м. Ірпеня. ДОПОМОЖІТЬ ОЧИСТИТИ СЕЛИЩЕ ВІД «ЗАВАЛІВ СМІТТЯ».
                       Любенко Анна,10 років, вихованка гуртка «Рідне слово»

             Дорогі гостомельчани, ви бачите, яке наше селище брудне. Будь ласка, допоможіть прибрати сміття, доправити до сміттєзбірників та утилізувати. Не спалюйте його, не отруюйте довкілля димом. Можна ж його посортувати і компостувати харчові й рослинні відходи, а побутові вивезти на переробку: макулатуру, скло, пластик. ЯКЩО НЕ МИ НАВЕДЕМО ЛАД У ВЛАСНОМУ СЕЛИЩІ, ТО ХТО ЦЕ ЗРОБИТЬ?
                     Раздєлова Юлія, 9 років,вихованка гуртка «Рідне слово»

          Як хочеться гратися на чистих і добре обладнаних дитячих майданчиках, де насипаний чистий річковий пісок, біля якого доглянуті квітники. Натомість майданчики часто є місцем вигулу собак та кішок, зламані гойдалки ніхто не ремонтує, хоча багато батьків прекрасно знають, що саме їхня дитина зламала «гірку» чи «обмалювала» лавку біля майданчика, та лагодить не поспішають і дитині своїй навряд чи зауваження зроблять. Дорослі, зверніть увагу, не будьте байдужими!
          Кричковський   Владислав, 8 років, вихованець гуртка «Рідне слово»

         Шановні мешканці Гостомеля! Ви часто ходите до нашого лісу і бачите великі купи будівельних та побутових відходів під кущами і деревами. Вам подобається? Мене прикро вражає, а ще обурює те, що дорослі дозволяють собі лишати ці купи бруду в лісопарковій зоні. Якою ж повинна бути свідомість у такої людини?!
     Я закликаю всіх: НЕ СМІТІТЬ, НЕ ЗАБРУДНЮЙТЕ НАШЕ СЕЛИЩЕ!
                                                                                   Бондар Яна, 10 років,  вихованка гуртка «Рідне слово»

          Шановні гостомельчани! Прошу вас, не викидайте сміття у непризначених для цього місцях. Є сміттєві баки – донесіть непотріб до них. Ставтеся до довкілля так, щоб і ваші нащадки змогли  у майбутньому купатися у чистому ставку, дихати свіжим повітрям, пити чисту воду, відпочивати у затінку парку чи лісу. НЕ ГУБІТЬ КРАСУ ДОВКОЛА СЕБЕ, БЕРЕЖІТЬ І ПРИМНОЖУЙТЕ ТЕ, ЩО СТВОРИЛИ ДЛЯ ВАС ІНШІ.
                                                                                   Вовчок Руслан, 10 років, вихованець гуртка «Рідне слово»

 

Категорія: Життя селища | Переглядів: 917 | Рейтинг: 5.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz