Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSНд, 2024-05-05, 10:32
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2011 » Лютий » 2 » Двері оновленої селищної бібліотеки завжди відкриті
Двері оновленої селищної бібліотеки завжди відкриті
Книга – це невичерпне джерело знань, надбаних людством протягом багатьох років. Спілкування з книгою допомагає оволодіти певними знаннями, прилучає до культурних надбань і цінностей українського народу, його звичаїв і традицій. Книга – це один з головних засобів навчання.
Читати систематично й осмислено дітей навчає школа, а бібліотекар допомагає педагогам залучати учнів школи до читання книжок, пропагує книгу, розвиває художній смак і самостійність суджень дітей. У зв’язку з цим бібліотекарі приділяють велику увагу пошуку активних форм пропаганди літератури, які забезпечують формування у школярів щоденної потреби в читанні книг, роботі з ними.  
   Тому на  екскурсію до селищної бібліотеки 27 січня 2011 року пішли учні Ірпінської ЗОШ I-III ступенів №13.
     У оновлених, світлих та  затишних приміщеннях бібліотеки на дітей  чекали ініціативні працівники – професіонали своєї справи, які завжди поспішають на допомогу своїм відвідувачам. На порозі до знань нас зустрічали привітною посмішкою та прагненням допомогти: Єжик Ольга Миколаївна, яка очолює бібліотеку, та  Ярмаченко Наталія Василівна – бібліотекар. Під їх керівництвом фонд бібліотеки постійно поповнюється літературою з актуальних профільних тем, а також і художньою літературою.  
   Дітям було цікаво дізнатися, що процес бібліотечного обслуговування досить складний та насичений безліччю спеціальних операцій та процедур, без яких доступ читача до потрібних документів неможливий! А за останній період працівники бібліотеки  докладали багато зусиль для покращення довідково-бібліографічного та інформаційного обслуговування користувачів.
Не стояла осторонь і місцева влада, яка в минулому році зробила в бібліотеці ремонт приміщень і фасаду будівлі. Тепер наша селищна бібліотека  забезпечує вільний доступ користувачів до краєзнавчих, вітчизняних і світових інформаційних ресурсів, відповідає за вичерпне формування і збереження краєзнавчого бібліотечного фонду і має стати одним з найважливіших стратегічних ресурсом розвитку Гостомеля. Але, на жаль,  їм не вистачає сучасних  комп’ютерів, які є зараз майже всюди, а також сайту, який би допомагав почуватися в стінах бібліотеки впевнено та давав змогу відшукати саме ту інформацію, яка  цікавить відвідувача.
   В Гостомельській бібліотеці  часто проходять презентації книг,  книжкові виставки,  огляди літератури, індивідуальні бесіди при виборі книг, групові екскурсії до бібліотеки та  бібліотечні уроки. Бібліотека тісно співпрацює з Центром творчості, разом вони проводять літературні години та книжкові виставки. 
   Діти, які побували на екскурсії мали змогу записатися до бібліотеки і взяти книжки додому. Всім дуже сподобалася цікава та пізнавальна екскурсія.  

Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 1267 | Рейтинг: 5.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz