Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПн, 2024-04-29, 12:03
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2011 » Січень » 15 » „Факел” – краща команда Гостомеля
„Факел” – краща команда Гостомеля
Підсумки чемпіонату Києво-Святошинського району з футболу підбили на початку грудня. На цей захід запросили уславлених колишніх футболістів київського «Динамо» - Леоніда Буряка та Віктора Чанова. Присутність футбольних зірок засвідчила: керівництво Києво-Святошинського району наймасовішому виду спорту приділяє велику увагу. До почесної президії, крім Леоніда Буряка, Віктора Чанова, інших відомих людей запросили і тренерів гостомельських команд - Ігоря Вакуленка та Олега Ступака.
Знаково і те, що селищний голова Анатолій Кириченко був нагороджений Подякою - як кращий організатор футбольних матчів. А тренер команди «Міраж» і водночас директор стадіону Олександр Венгр удостоєний відзнаки за відмінну підготовку футбольного поля. За вагомий внесок у розвиток футболу Києво-Святошинського району Подяки отримали Олег Ступак та Ігор Вакуленко. Отримали заслужені відзнаки і двоє гравців команди «Факел» - Євген Стриж (кращий воротар Ліги) та Андрій Піщик (увійшов до трійки кращих півзахисників Ліги). А ось командних призів гостомельські футбольні дружини не завоювали - серед переможців і призерів їх не було (дивись турнірну таблицю - прим. aвтора).
Пам'ятаєте олімпійський девіз: «Головне - не перемагати, головне - брати участь!». Цей девіз Ігор Вакуленко не підтримує. За його словами, така позиція притаманна для тих людей, які не можуть виграти! Треба завжди налаштовувати себе на перемогу! Інша справа, що не завжди це виходить. Але головним має стати прагнення перемагати у кожній грі!
Перед «Факелом» керівництво селища поставило конкретне завдання: закріпитися у першій лізі! Зобов'язання команда виконала - у підсумку зайняла шосте місце. Чи могли футболісти, очолювані Ігорем Вакуленком (до речі, граючий тренер у чемпіонаті забив п'ять м'ячів, один - у Кубку району) виступити краще? Так! Оскільки у літній період «провалили» кілька ігор, точніше кажучи, отримали чотири поразки поспіль. Попри це, шосте місце в чемпіонаті свідчить про високий потенціал команди. До слова, «Факел» отримав в чемпіонаті десять перемог, із них шість - із великим рахунком. Кращим бомбардиром став Максим Смолій (забив 7 голів у Лізі, 5-у Кубку району).
Факельчани   знову   виграли Кубок Гостомеля. Правда, переконливої перемоги над командою «Міраж» цього разу не вийшло - суперника подолали за допомогою серії пенальті.
Як краща команда Гостомеля налаштовує себе на чемпіонат у 2011 році? Утримати завойовані позиції, а тім більше «підтягнутися» до лідерів буде дуже непросто. І цьому є об'єктивні причини. У першу Лігу приходять три амбіційні команди з другої Ліги, які мають не тільки хороших тренерів, а, що голо вне, грошову підтримку.
А яку мету ставить перед собою «Міраж»? Закріпитися у другій Лізі! Це дуже важливо, бо «невдахи» опиняться у третій Лізі (вона має бути створена у 2011 році).
Команда «Гостомель» виступає краще тоді, коли у грі задіяний найсильніший склад.            
Футбол у Гостомелі залишається наймасовішим видом спорту.  Бо його становленню і розвитку  як найпильнішу увагу приділяють селищний голова Анатолій  Кириченко, заступник селищного голови Василь Саєнко. Зокрема, Василь Михайлович чітко організовував транспорт на виїзні матчі - не було жодного зриву! Саме завдяки місцевій владі виділені кошти трьом дорослим командам для придбання нової спортивної форми.
Команда «Факел» та її тренер Ігор Вакуленко висловлюють також подяку за фінансову підтримку Юрію Прилипку, а за моральну підтримку - вболівальникам.
І насамкінець. Важливо відчувати єдність, плече один одного не тільки на футбольному полі, а й за його межами. «Факел» і «Міраж» наприкінці 2010 року зуміли організувати гарні вечори відпочинку з врученням гравцям новорічних подарунків. Як кажуть, так тримати!

Категорія: Культура, спорт | Переглядів: 859 | Рейтинг: 0.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz