Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПт, 2024-04-26, 20:26
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2014 » Січень » 19 » Гостомельчани відсвяткували Водохрещення
Гостомельчани відсвяткували Водохрещення
За народними прикметами, вода, освячена 19 січня, має цілющі властивості, які зберігає впродовж усього року. 
Найбільш відважні гостомельчани зібрались на березі Центрального озера для традиційного зимового купання і водосвяття. 
Попри різке падіння температури (опівдні ртуний стовпчик термометра тримався на поділці -10°), охочих виявилося багато. 
Завдяки теплій погоді напередодні, водоймище не встигло замерзнути і покрилось тонким шаром криги, що ламався від легкого дотику. 
Місце, де купальники заходили у воду, для зручності застелили килимовою доріжкою. Поруч поставили намет, в якому можна було спокійно переодягнутись. Накрили стіл з гарячими напоями, бутербродами, печивом і солодощами, що користувались особливим попитом серед дітей.
За безпекою купання стежили рятівники МНС і лікарі. На щастя, не виникло нагоди у їх втручанні.
Бадьорий настрій створювала музика, підібрана запрошеним діджеєм. 
Отець Петро у перерві між службою відвідав озеро. Священник розповів про ритуальне значення Богоявлення: "...До 30 років Ісус був нікому не відомий. У цей день він прийшов до Іордану, де Іван Предтеча хрестив народ, і побажав охреститися. Предтеча відмовлявся, що недостойний. Це свято вчить нас уникати погорди: бідні і заможні, успішні і пересічні - усі ми рівні перед Богом, що судить за вірою і вчинками..." 
І дійсно, як на підтвердження справедливості євангельського вчення, поряд з односельчанами підходили під благословення і купалися в одній ополонці місцеві депутати і посадовці.
Гостомельчан привітали зі святом голова селища Анатолій Кириченко, депутат Ірпінської міської ради Юрій Прилипко, секретар ради Олена Кислиця, члени депутатського корпусу Ольга Прилипко, Дмитро Мамчур, Надія Дудник та ін.
Юрій Прилипко і Ольга Прилипко подали приклад сміливості і одними з перших зайшли у воду. 
На святі була присутня і Надія Дудник з сім'єю - новообраний депутат Гостомельської селищної ради від округу #20. Надія Юріївна взяла активну участь в організації заходу - приготуванні зігріваючих напоїв і закусок, прибиранні території, транспортуванні і встановленні звукового обладнання. 
Стан здоров'я не дозволив Надії Дудник купатися разом з батьком і сестрою, натомість у крижану воду пірнав її чоловік. "...У нашій родині завжди з повагою ставились до народних звичаїв і релігійних свят. Змалечку батько привчав до зимового купання на Водохреща, яка б погода не стояла за вікном. Похід до церкви сприймався як винагорода: таємниче освітлення, аромат ладану, побожний шепіт у натовпі, хоровий спів... У своїй сім'ї я дотримуюсь батьківських настанов: наполягала, щоб чоловік купався, і сина потроху привчаю. Ми вже кілька років організовуємо на озері водосвяття. На відміну від інших свят зимового циклу, які люди зусрічають в межах родини, Богоявлення має громадський вимір. Сусіди, знайомі, односельчани збираються разом, щоб перевірити свої сили, поспілкуватись, відчути причетність до чогось більшого, звернутись до свого коріння..."
Марина Доброгорська
   
Категорія: Життя селища | Переглядів: 1713 | Рейтинг: 4.8 |

Всього коментарів: 3
1 Lis  
0
Берите пример с Ю.Прилипка. Здоровый дух , в здоровом теле. Молодец! Здоровья тебе Ю.И. и долгих лет жизни.

2 Здоровье  
0
Был сам. Купался. Здорово. Мне очень понравилось. Что удивительно, людей было много. Все довольны. Организованно. Не пришлось никуда ехать. Мы сами в своем поселке можем организовываться. Респект организаторам - Анатолию Ивановичу и Юрию Ильичу.

3 Наталія Павлівна  
0
Наший депутат Надя хоть і молода, до діла відноситься серйозно і вже себе в роботі показала: знаходить час, щоб приймати усіх людей і помагати, чим може. Сама зверталась і сусіди розказують, що задоволені

Форма входу

Календар новин
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz