Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSЧт, 2024-04-25, 22:26
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2014 » Грудень » 2 » Інформація про виконану роботу по КП «УЖКГ «Гостомель»
Інформація про виконану роботу по КП «УЖКГ «Гостомель»

Інформація про виконану роботу по КП «УЖКГ «Гостомель» щодо надання послуг у сфері житлово-комунального господарства та    благоустрою в смт.Гостомель за 2014р.

         Комунальне підприємство «УЖКГ «Гостомель» Гостомельської селищної ради засновано в 2008 році на комунальній формі власності Гостомельської селищної ради і діє на підставі Статуту.
          Середньооблікова чисельність працюючих в УЖКГ станом на 01.11.14 р. 55 працівників, на  обслуговуванні  57  житлових будинків, загальною площею 67870,89 м2                                                                                                              
     Головною причиною, яка погіршує ситуацію в галузі ЖКГ є несвоєчасна заміна зношеного обладнання будинків, внутрішньо будинкових мереж через кризу платежів та невідповідності їх до швидкості зростання цін на електроносії, паливно-мастильні і будівельні матеріали.
    Близько  80  відсотків житлового фонду селища збудовано до  1980 року і потребує здійснення комплексного капітального ремонту.
    На шляху до покращення житловаго фонду є й деякі перешкоди у байдужості самих мешканців багатоквартирних будинків. На сьогодні майже 100 відсотків квартир у будинках приватизовані їх мешканцями. Але ж чомусь власники квартир забувають, що є і спільна територія (сходові клітки, підвали, горища), Тому до вирішення цих питань запроваджуємо співпрацю.
    З початку 2014 р. нараховано населенню послуг по обслуговуванню будинків та прибудинкової території, згідно тарифів за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкової території в сумі -1143,7 тис.грн.  (в.т.ч. вода 97,9 тис.грн.) з ПДВ.  Фактично сплачено населенням за тарифом на суму – 943,0 тис. грн. з ПДВ,(в.т.ч.вода 46,4 тис. грн.) це  82,5  % від нарахування. На 01.11.2014р. сума заборгованості населення становить 200,7 тис.грн. з ПДВ.(в.т.ч. вода 51,5 тис.грн.)
     Незважаючи на труднощі виконуємо поточно-планові та аварійні роботи по обслуговуванню житлово-комунального майна,  а це заміна водогазопровідних труб по стояках та  ремонт опалювальної системи та каналізаційних мереж. Ремонт та освітлення місць загального користування та прибирання навколо багатоквартирних будинків, вулиць, парків, скверів селища, вивезення сміття  від житлових будинків та приватного сектору, підприємств, установ, організацій, суб»єктів підприємницької діяльності.  
       Не одноразово проводяться роботи по чистці лівньовок , покрівель, прибирання доріг, пішохідних доріжок, а  також наводиться  благоустрій біля будинків.
Підприємством було відремонтовано десять під’їздів (Рекунова , 9а- (2під.) , Рекунова,1(1під.)    Проскурівська, 11-(2-під) , Проскурівська, 2- (1 під), Мирна, Проскурівська, 11-(2-під) , Проскурівська, 2- (1 під), Мирна, 15-(1під.), Пушкіна 1-(2під.),Кірова 2а (1 під.) ,відремонтовано 12 вхідних дверей. На  будинках проведені ремонтні роботи покрівель та оглядових вікон.                                                                                                                                                                                                                     
Були виконані роботи по установці козирків над входом  в під’їзд, три  по  вул. Проскурівська 12, чотири по вул. Проскурівська, 11, шість по вул. Кірова, 2а., один по вул. Лугова, 6, Дуже багато проводиться робіт по чистці каналізаційних мереж вул.Рекунова 1,3,5,7,9,9а,  вул. Проскурівська, Пушкіна 1. Не одноразово поводились роботи по технічному обслуговуванню димовентиляційних каналів та димоходів вул. Проскурівська, 10, 2, 1, вул. Рекунова, 1а, 2а, вул.Рекунова, 5, 7.  В селищі відремонтовано чотирнадцять  лавок для  відпочинку, та усановлено на прибудинкових територіях по вул. Кірова, 2, вул.. Бучанська шосе, 8.  Проводяться роботи  по зняттю аварійних дерев та зрізки гілля під лініями електро-передач по вул. Проскурівська, Мирна,  Рекунова. З початку року знято 75 аварійних дерев та вивезено 190 м3. гілок. Дуже багато часу було затрачено на скошення трави та бур»янів  на вулицях, парках, біля ставків та річки Рокач  в загальній кількості біля -180 тис.м2. Відремонтовано дитячі майданчики та завезено  42 тони піску.
              Виконувались роботи по ремонту покрівлі на будинках по вул. Леніна, 3д,  Леніна, 72, Лугова, 6, Проскурівська 1,2, Рекунова 1а,1б. Не одноразово проводились роботи по покрівлі  даху в школі 14 вул. Проскурівська. Були  зроблені капитальні ремонти покрівлі будинків по вул. Рекунова 9, Кірова 2. Проводились роботи водовідведення на мосту по вул. Леніна та вул. Польова,  не одноразово проводились ремонтні роботи огорожі  в парку та на полощі «Святої покрови».                                                                                                                                                                                                                                                                                     
              Бригадою електромонтерів було проведено технічне обслуговування вуличного освітлення – ліній та пунктів включення. Ремонт та заміна електро-обладнання вузлів обміну електро щитової  та ремонт електромереж освітлення загального користування в житловому будинку вул. Проскурівська 12, Проскурівська 4, Проскурівська 11., Проскурівська 1, Проскурівська 2. Заміна електролічильників та ремонт вузлів обліку місць загального користування в житлових будинках по вул. Пушкіна 3, Леніна 72, Мирна 8, Рекунова 7, Бучанське шосе 1, Радгоспна 1. Ремонт  вузлів обміну та включення, ремонт світильників , переобладнання світильників на економічні натрієві лампи, заміна дротів по вуличному освітленню в сел. Гостомель.Та проводились поточні ремонти житлового фонду.
            За період роботи підприємства заключено 2172 договорів з мешканцями приватного сектору на 5 816 осіб. За десять  місяців 2014р. вивезено ТПВ 5638,5 тис.м3. нараховано 592,5 тис.грн.,сплачено 462,8 тис.грн.,це на 78,1% від нарахування. Борг  по наданню послуг на вивезення ТПВ становить 129,7 тис.грн. Приватний сектор по затвердженому графіку раз в тиждень обслуговує два сміттєвози з ручним закидом.
             З організаціями та підприємцями заключено 121 договори на вивезення твердих побутових відходів. За десять  місяців 2014р. вивезено відходів  на 6572,75  тис.м3. нараховано 568,2 тис.грн., сплачено 389,2 тис.грн, а це 68,5% від нарахування, сума заборгованості становить 179,0 тис.грн.
              Щоденний вивіз відходів становить 71,2 м3. За десять  місяців  вивезено 15255,2 м.3, в.т.ч. найманим транспортом – 1035,1 м.3. Щоденно сміттєвози працюють за складеними та затвердженими графіками по вивезенню відходів з контейнерних майданчиків.
 Великогабаритне сміття, яке накопичується  стихійно , вивозиться за допомогою автомобіля-самоскида та  екскаватора . Застарілі контейнери, що має підприємство, які тривалий час знаходяться в експлуатації - не досконала схема санітарної очистки, яка не відповідає сучасним вимогам, не завжди дозволяє КП УЖКГ якісно і вчасно виконувати завдання по вивезенню ТПВ.
             Між КП УЖКГ «Гостомель» та Гостомельською селищною радою укладений договір по благоустрою селища, прибиранню та підмітанню території парків, скверів , вулиць, автобусних зупинок. Щоденно території прибираються робітниками благоустрою,вивозиться сміття, опале листя, в зимовий період чиститься від снігу та посипається пісчано-сольовою сумішшю.За надані послуги нами отримано 579,3 тис.грн.
              На обслуговуванні комунального господарства знаходиться три кладовища вул.. Кулішова,  Леонтовича (старе і нове). За шість місяців 2014 року було здійснено поховання 141 чол. з них 24 чол. які не мають реєстрації в селищі Гостомель (11 актів, які написали депутати на своїх округах), 2 чол. з АТО, 1 чол. переселенець з Криму.
             Крім того, з початку 2014 року працівниками КП УЖКГ «Гостомель» постійно проводиться  робота з населенням по погашенню заборгованості за надані житлово-комунальні послуги, а саме:
              - проводилась роз’яснювальна робота серед населення про відповідальність за несвоєчасну сплату за житлово-комунальні послуги;
              -    розсилалися попередження про наявність та розміри заборгованості з наданням терміну для її погашення, а у разі не погашення у вказаний термін,  попереджається  про передачу справи до суду;
              -  розносилися квитанції на оплату за надані житлово-комунальні послуги особисто абонентам та роз’яснюються та укладаються договори на реструктуризацію наявної заборгованості мешканців.
             Також, в 2014 році проводиться посилене стягнення боргів за житлово-комунальні послуги з особливо злісних неплатників в судовому порядку.
            Для оптимізації роботи підприємства  необхідна фінансова підтримка для придбання нової техніки,  проведення капітальних ремонтів житлових будівель.
            Робота в комунальному підприємстві планово виконується і при вирішенні основних фінансових задач, буде значно покращена.
           Важлива атмосфера, в якій ми працювали, були суперечки, полеміка, часом дуже спекотна, але ми незмінно знаходили  необхідні для селища рішення. Думаю, такий підхід  нам вдається зберігати і надалі. З цією надією я і бажаю всім подальшої успішної роботи на благо України, улюбленого нашого рідного селища.  
      
   Начальник КП «УЖКГ «Гостомель»                             О.В.Паламарчук                                                 

Переглядів: 1197 | Рейтинг: 0.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz