Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПт, 2024-05-03, 23:44
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2010 » Червень » 7 » Ірпінь може стати адміністративним центром Київської області
Ірпінь може стати адміністративним центром Київської області
 Новина про те, що в недалекому майбутньому Ірпінь може стати адміністративним центром Київської області отримала широкий резонанс серед мешканців міста. Одні обговорюють перспективи для всього міста (зростання інвестиційної привабливості, підвищення добробуту городян тощо), інші – говорять про власні вигоди від реалізації цього проекту. Ми ж спробували спрогнозувати, в яких напрямках будуть відбуватись найбільш суттєві зміни. 
Робочі місця
Якщо керівництво області вирішить обрати саме Ірпінь обласним центром Київщини, то першим кроком в реалізації цього проекту має стати створення всієї необхідної інфраструктури. А це – будівництво адміністративних споруд, приміщень банків, офісних центрів, нових доріг тощо. Тобто на першій стадії роботи для будівельників буде навіть забагато. Але в світлі економічної кризи, що зараз має місце в Україні, проблеми з робочими руками не буде, а кваліфіковані місцеві будівельники будуть задіяні в роботі на 100%.
Після того, як інфраструктуру буде створено, виникне питання у залученні до роботи держслужбовців, юристів, бухгалтерів, обслуговуючого персоналу та фахівців у інших супутніх галузях. Звичайно, більша частина апарату буде їздити на роботу зі столиці, але й для ірпінців буде відкрито надзвичайно багато вакансій.
Нерухомість
Аналітики ринку нерухомості в один голос стверджують – яке місто стане обласним центром Київщини, там вартість нерухомості зросте щонайменше на 10-15%. Це стосується всього житлового й нежитлового фонду, а також ринку оренди й землі. Власників приватизованих квартир та земельних ділянок ця новина, звичайно, порадує – зростання їхніх активів у ціні відбудеться обов’язково.
Столична компанія Simbioz Real Estate Consulting опитала більшість експертів ринку, які вважають, що до кінця року вартість всієї заміської нерухомості виросте на 10%. Тобто, у випадку набуття Ірпенем статусу центру області, і нерухомість, і земля виросте щонайменше на 20-25%.
Не дуже весело буде тим, хто живе в орендованій квартирі, адже велика вірогідність, що після перенесення обласного центру до Ірпеня, господарі піднімуть ціну на квадратні метри. Експерти ринку нерухомості прогнозують, що вартість оренди в містах-кандидатах (Ірпінь, Вишгород, Бориспіль), розташованих поряд з Києвом, може вирости до столичного рівня. Для того, щоб цього не відбулося – необхідно домовлятися з ними про фіксовану ціну оренди на довготривалий період.
Статусність
Сьогодні кожне з міст-сателітів Києва мріє перетворитись на повноцінну адміністративну одиницю. Ситуація десятирічної давнини, коли ці ж міста хотіли зливатись зі столицею в єдине ціле змінилась кардинально. Говорити тут про якусь гордість чи власні амбіції не доводиться – скоріше за все в цьому питанні зіграв свою роль здоровий прагматизм. Кожен мер невеликого міста хоче бути господарем на своїй землі, а не підпорядковуватись високим чинам з Хрещатика.
Тому можливість стати обласним центром Київщини найбільш далекоглядними мерами була сприйнята надзвичай радо – адже це унікальний шанс для того, щоб: підвищити своє місто у статусі; залучити до нього нові інвестиції; підвищити рівень життя городян; забезпечити всіх робочими місцями та гарантувати кожному соціальний захист.
http://www.irpin.in.ua
Категорія: Життя селища | Переглядів: 888 | Рейтинг: 0.0 |

Всього коментарів: 1
1 Юрій  
0
1. Прокиньтеся, про що ви говорите, яке "створення інфраструктури", які робочі місця, які інвестиції?!
Самі ж пишете - кризові часи. Грошей на це в найближчі роки і роки ніхто виділяти не буде. І інвестувати не буде, тому що ніхто зараз в нерухомість не вкладає кошти.
Все зведеться до того, що рішення будуть прийматися не селищними/міськими радами/головами, а треба буде їхати в Ірпінь.
2. Зручність для жителів області - це взагалі маразм. З різних куточків області куди зручніше їхати? Прямо до Києва чи транзитом через Київ ще кудись? Прямі сполучення в усіх регіонів є тільки до столиці.
3. Статусність. Це красиве слово має значання тільки для піонерів. Для мене важливіше, наприклад, що в Бучі будуються дороги, тротуари, освітлення вулиць, проводиться благоустрій і озеленення вулиць, пробляться ремонти в мед установах і т.д. і т.п. Що зроблено в Ірпені?? А нічогісінько, ніяких змін не видно. Ось так і буде у всіх населених пунктах після об"єднання - всього-навсього зміниться грошовий потік.
А ви якісь казки розповідаєте про красиве життя. Гроші, земля/ліс - ось до чого хочуть добратись руки, це і є причиною цієї махінації.

Форма входу

Календар новин
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz