Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSСр, 2024-05-15, 13:43
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2010 » Січень » 24 » Юлія Тимошенко з робочим візитом відвідала місто Бучу
Юлія Тимошенко з робочим візитом відвідала місто Бучу

Сьогодні, 23 січня, Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко з робочим візитом відвідала місто Бучу. У кінорозважальному комплексі «Акваріус» глава уряду видала безоплатні акти на право власності на земельні ділянки жителям нашого міста. Також Юлія Володимирівна передала акти присутнім у залі сільським, селищним та міським головам Київської області (щоб роздати їх громаді на місцях). Як зазначають офіційні джерела, за декілька годин до цього Прем’єр-міністр побувала у місті Обухів, де провела нараду з господарським активом.

Говорячи про всеукраїнську програму, яка має на меті видачу безкоштовних актів на землю, Юлія Тимошенко зазначила: «Коли ми почали втілювати у життя цю програму, то зрозуміли наскільки важко сьогодні кожній людині, яка зіштовхується з будь-якою бюрократичною структурою. І коли почали ламати стару систему видачі земельних актів і робити її безкоштовною, я, як Прем’єр-міністр, думала, що не зможу подолати саботаж чиновників-корупціонерів. Адже вони планували отримати понад 6 млрд. грн за видачу актів. Та ще й країна мусила стільки ж заплатити з бюджету цим корупційним структурам».

Торкаючись роботи Держкомзему, Юлія Тимошенко повідомила, що вона звільнила з цієї структури більше 700 чиновників різних рівнів і зараз робота налагоджена таким чином, що кожного тижня в Україні видається по 100 тисяч безкоштовних актів на землю. За словами Юлії Володимирівни, сьогодні найгірша ситуація із видачею актів у Донецькій та Луганській областях. 

«Ті кроки, які вже були зроблені, свідчать про те, що ми зможемо довести цю програму до логічного завершення по всій Україні. Зокрема, в Київській області ми вже видали 57 тисяч безкоштовних актів на землю. Ще 3,5 тисячі актів видамо сьогодні» - сказала Прем’єр-міністр України. Як зазначила Юлія Тимошенко, вона особисто буває присутня на таких заходах для того, аби знати, що процес видачі актів відбувається безкоштовно і до людей ставляться з повагою. 

Також під час зустрічі з жителями Бучі та представникам територіальних громад Київської області, Юлія Тимошенко зупинила свою увагу ще на двох питаннях.

Розвиток аграрного сектору виробництва

«Україна – аграрна країна. Ми маємо найкращі у світі землі та можливості розвитку аграрного сектору. Але поки що до кінця їх не реалізували. Справа в тому, що в 2008-2009 роках Україна, не зважаючи на існуючі проблеми, економічну кризу, зібрала рекордні за всі часи врожаї: – 53, 3 млн тонн зерна у 2008 році. Ми майже повторили ці показники у 2009 році. І це лише половина того, що можемо робити.

Проаналізувала як побудована система підтримки аграрного сектору. У результаті, маю чітку відповідь на запитання: чому наше аграрне підприємство не може працювати на повну потужність? Наших аграріїв не треба вчити, як сіяти чи розводити велику рогату худобу – вони й так це добре знають. Єдина причина чому з них весь цей час знущалися – це відсутність нормальної системи отримання кредитів. Адже сьогоднішня система кредитів передбачає віддачу під заставу свого майна (яке забирають у 3-5 разів дешевше, ніж воно коштує). Тому обмеженість у кредитах спричинена обмеженістю надати майно під заставу. І це означає, що для розвитку аграрного виробництва просто немає фінансових ресурсів, адже тривалий час великі структури ( і не тільки українські) заходили і забирали землі в оренду. 

Крім того, аграріям ніколи не надавалися довгострокові кредити. Гроші ж потрібно віддавати відразу після збору врожаю, тому зацікавлені в цьому особи купують зерно за безцінь, а аграрії – несуть збитки. «Душать» і великі відсотки по кредитах. І така ситуація існувала багато років.

Тому уряд зробив декілька кроків і націоналізував три приватні банки, які збанкрутували під час кризи. І я зараз хочу взяти найпотужніший банк і на його базі зробити потужний державний аграрний банк, який буде мати спеціальну модель фінансування аграрних підприємств. Це значить, що, по-перше, аграрії зможуть взяти кредити без застави. Замість застави буде державне страхування кредиту, що є загальноринковим принципом. По-друге, кредити будуть видавати не менше, ніж на 5-7 років, що дасть змогу закуповувати техніку та обладнання. По-третє, кредити будуть надаватися під 5% річних з відповідним включенням бюджетних ресурсів, але не під аграріїв, а під банк. Також ми реалізуємо програму доступу виробників сільгосппродукції до ринків. 

Скажу, що для аграрного комплексу це буде новою історією розвитку. Та для цього потрібно мати можливість призначати на посади керівників Національного банку людей, які будуть працювати в повному узгодженні з національною політикою», - сказала Юлія Володимирівна.

Про владу і вибори

«Лідеру нації потрібно бути сильним, а не знаходити компроміси там, де вони не сумісні із життям держави. Тож нам потрібно привести ту владу, яка буде не домовлятися з криміналітетом, а раз і на завжди викоренить це явище. Я маю і волю, і сили, і бажання це зробити – і зробити досить швидко. І можу сказати, що слабкості я проявляти не буду, тому що тоді все, що ми робили – виявиться даремним. 

Я розчарована у Президентові Вікторі Ющенко, який заявляє, що буде голосувати проти всіх, бо обидва кандидати однакові.
Я з ним стояла поряд з 2004 року. Тоді він говорив, що Янукович – це бандит, який мусить сидіти в тюрмі, а тепер він вважає, що ми однакові. Я ніколи не могла такого від нього чекати. Чому ж тоді Янукович біля нього не стояв на Майдані й чому він з ним не виборював право України будувати своє життя, якщо ми однакові?! Це – вони однакові. 

Коли я прийшла на посаду Прем’єр-міністра, то побачила дві прийняті Постанови про приватизацію, по-суті, всієї атомної галузі України – «Енергоатом». Це значило, що країна залишалася без атомної енергії. Та ми побороли це ганебне рішення і зараз «Енергоатом» - знову український, державний. Це приклад того, як працювали політики до мене. І якщо 30% у державі голосує за мафію, то я хочу запитати: ми, що – мазохісти, чи може не розуміємо, що робимо?
Я, по-суті, стою на сторожі правди одна і я потребую вашої підтримки!

Сьогодні велика група кандидатів у Президенти не зробили так, як зробила я в 2004 році – відклала в сторону амбіції й підтримала Віктора Ющенка, бо Україна була понад усе. На жаль, чоловіки-політики так не можуть робити. Адже всі добре знали хто буде виходити у другий тур, але все рівно демократичні кандидати сказали дуже багато неправди. Попри це, в нашому секторі (говорю про людей, які вірять в Україну) є достатньо серйозний ресурс об’єднання. І я хочу, щоб це об’єднання відбулося. Тому для всіх демократичних кандидатів у президенти повністю відкрита система співпраці. Нехай обирають напрямок у роботі і показують, як здатні працювати. А їх у цьому підтримаю», - підсумувала Юлія Тимошенко. 

На завершення своєї зустрічі Прем’єр-міністр України закликала присутніх не сприймати технології голосування «проти всіх», або взагалі не йти на вибори. І висловила переконання у своїй перемозі на виборах Президента України у 2010 році.

Людмила Гладська

www.bucha.com.ua

Категорія: Життя селища | Переглядів: 984 | Рейтинг: 5.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz