Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПн, 2024-05-20, 02:20
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2011 » Вересень » 14 » Учасників хресної ходи зустріли в Гостомелі хлібом-сіллю
Учасників хресної ходи зустріли в Гостомелі хлібом-сіллю
6 вересня прихожани Гостомельської церкви Святої Покро ви зустрічали учасників хресної ходи, що вирушили від Київського храму святителя Михаїла до урочища «Кип'яче» в Житомирській області, де знаходяться великі православні святині. Це був перший день ходи і перший храм по дорозі прочан. З Києва до Гостомеля процесія вирушила о восьмій годині ранку, а прибула до селища на початку вісімнадцятої години. У. колоні літні люди, багато молоді. В суботу вони мають прибути в урочище «Кип'яче», це близько двохсот кілометрів від Києва.
Учасників хресної ходи зустрів з хлібом і сіллю біля храму святої Покрови отець Петро, він же здійснив обряд окроплення паломників. Після цього відбулася вечірня служба і трапеза. Більшість паломників ночували в храмі, а решту забрали на ночівлю до себе жителі селища. Усі учасники цього дійства мали можливість прикластися до двох чудотворних ікон, привезених із Київських храмів, - «Остробрамської» та святої Московської Матрони.
Чому урочище «Кип'яче» кличе до себе паломників? Воно розташоване на правому березі річки Ірша, в чотирьох кілометрах від селища Чоповичі Малинського району залишились на тілі на все життя. Жінки згодом прийшли разом зі священиком, який відслужив молебень і з трепетом взяв ікону в руки. Перекази свідчать, що це був Казанський образ Божої Матері. На місці явлення ікони забило джерело, вода закипіла, як в Силоамській купелі, тому це місце дістало назву «Кип'яче». Вода має цілющі властивості. Черпаючи воду для пиття, умиваючись нею , хворі виліковувались від багатьох хвороб і навіть сліпоти.
З інших документальних свідчень: сама Богородиця явилась людям над джерелом, спонукуючи їх збудувати каплицю. Чутки про знамення в «Кип'ячому» дійшли до Санкт-Петербурга, звідки приїхала Синодальна комісія, щоб на власні очі пересвідчитися  в наявності  Божого чуда. Після соборної молитви та свідчень від благодатно зцілених комісія винесла рішення заснувати новий монастир і запровадити чернече життя, наповнити цей край земними ангелами, які і вдень, і вночі будуть приносити за людей жертву і очолити обитель. Саме йому судилося збирати братію й запроваджувати монастир¬ське життя. На місці явлення Матері Божої була збудована церква. Трохи вище, на пагорбі, був заснований монастир (скит Києво-Печерської Лаври) з храмом на честь Усікновення глави Іоанна Хрестителя. І саме на честь дня пам'яті святого, з 6 по 11 вересня, організовується хресна хода, яка вже стала традиційною й триває п'ять днів. Очевидці стверджують: багато учасників ходи вже дорогою отримують зцілення. Символічно, що починається хода від храму першого митрополита Русі Михаїла, що знаходиться на вулиці Шовковичній в Києві. Перший митрополит Русі святитель Михаїл був присланий із Константинополя, історія свідчить про нього як про людину дуже обізнану в проповіді Слова Божого.
В урочищі «Кип'ячому» на цілющому джерелі є купальня, вода якої ніколи не замерзає, як на джерелі св. Анни біля Почаєва. Тут діють чоловічий і жіночий монастирі, які відвідують тисячі паломників з усього світу, і по вірі отримують душевні й тілесні зцілення.
Валентин СОБЧУК.
Категорія: Життя селища | Переглядів: 926 | Рейтинг: 0.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz