Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSСр, 2024-04-24, 22:17
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2013 » Листопад » 1 » Хто переможе на виборах: фаворити передвиборчої кампанії по округу №20
Хто переможе на виборах: фаворити передвиборчої кампанії по округу №20
3 листопада відбудуться позачергові вибори до Гостомельської селищної ради від округу №20. Раніше інтереси жителів вулиць Червоноармійської і Калініна на рівні місцевого самоврядування представляв В’ячеслав Прилипко. 29 серпня він достроково склав депутатські повноваження. 
За прихильність виборців змагаються Наталія Германчук, Анатолій Гусачов, Олександр Друк (партія «Свобода»), Надія Дудник (сестра В. Прилипка, «Партія Регіонів»), Олена Жежера-Шапошнікова та Іван Зоря (соціально-екологічна партія «Союз. Чорнобиль. Україна).
Троє кандидатів балотуються повторно. 
Н. Германчук брала участь у виборах до Гостомельської селищної ради минулого скликання від іншого округу. На наше прохання розповісти, що знають, про Наталію Германчук, відповідали: вона не місцева, переселенка з Чорнобиля. 
А. Гусачов та І. Зоря так само мали досвід роботи у кампанії, проте не набрали необхідного вотуму. «...Іван приїжджий, недавно тут живе; про Гусачова тільки те і можна сказати, що він з Гостомеля», - зауважує респондент, який мешкає по вул. Калініна.
Ім’я четвертого кандидата, О. Жежери, відоме у селищі кожному. Дописувач сайту «Громади Приірпіння» позиціонує себе в якості «незалежного журналіста, позапартійної» і обіймає посаду головного редактора газети «Західне передмістя Києва», що виходить коштом депутата Ірпінської міської ради Д. Войцеха. 
Олена Жежера входить до оточення народного депутата Верховної ради України В’ячеслава Кутового. В Гостомельській селищній раді помічники В. Кутового працюють у регламентному комітеті. Ю. Марчук за сумісництвом тренер бюджетного фітнес-клубу біля БК, який почав брати з відвідувачів гроші за безкоштовні заняття. О. Поповичук – організатор святкових ярмарків, плата за право участі у яких під його протекцією зросла без відома Селищної ради від 50 до 300 гривень за місце.
З таким потужним лоббі О. Жежера ще в червні розпочала піар-кампанію. Скандальні публікації про Зону відпочинку, інспіровані Ю. Марчуком, неодноразово порушували нормальний перебіг роботи депутатського корпусу, відволікаючи увагу від вирішення практичних завдань. Журналістка не знала напевно, яке місце у Селищній раді звільниться першим. Не живучи в Гостомелі, вона добре орієнтується тільки у межах центральної вулиці. 
27 жовтня Олена Жежера провела зустріч з виборцями просто неба – на перетині вул. Червоноармійської і Калініна. Запрошення роздавались заздалегідь, виглядали респектабельно, але людей зібралось мало. 
У Наталії Дмитрівни, яка мешкає в окрузі №20, від спілкування залишились неприємні враження. «...Все вокруг да около. Просить, щоб за неї голосували, бо вона кореспондент, ходитиме на сесії і про все писатиме. Що з того, що писатиме?! Коли вона не правду пише, а «правду Марчука», «правду Кутового»... Люди питали, що конкретно вона збирається робити як депутат по нашому округу. Жежера все на вулицю Леніна і склади переводить – не знає території своєї дільниці. Каже, що відкачає воду з кладовища. Як вона може відкачати – тільки розголос зробить, а рішатиметься все, як завжди, за гроші Ю. Прилипка...»
Жінка стверджує, що в окрузі задоволені роботою попереднього обранця В’ячеслава Прилипка і шкодують про передчасне припинення його каденції. «...Славік багато встиг за три роки. Поставив бювети, поробив зупинки, виложив плиткою дорогу... На сполученні Червоноармійської і Калініна споконвічна грязюка стояла – не пройти, не проїхати; тепер – слава Богу. Дітей поздоровляв з Різдвом і Новим роком. Ми так думаємо: Славік зробив – і Надя зробить!..» 
Наталія Дмитрівна розповіла про політтехнології, які використовують кандидати. «...Друк сам їздить по хатах, агітує. Германчук до суду позивається. А про третього чула, що він свою кандидатуру зняв...»
Зі слів виборців, найбільше шансів на успіх має Надія Дудник. Вона добре обізнана з потребами громади, живе в межах дільниці, завдяки чому залишається у будь-який час доступною для гостомельчан. 
Н. Дудник на тлі інших кандидатів вигідно вирізняє наявність цілком конкретної, реалістичної програми, опублікованої на шпальтах газети «Зоря Приірпіння». Ключовими аспектами програми є покращення благоустрою, транспортного сполучення і якості життя населення округу. 
Надія Юріївна обіцяє продовжити роботу, розпочату братом: представляти і відстоювати інтереси виборців у Гостомельській селищній раді; покласти обмежувачі швидкості руху; започаткувати традицію спільного прибирання вулиць; частіше білити ліхтарні стовпи; розбити фруктовий сад і облаштувати зону відпочинку на початку вул. Калініна; підняти питання перегляду розкладу руху громадського транспорту з метою оптимізації сполучення дільниці з центром селища; зробити тротуар і знизити аварійність небезпечної ділянки біля БВК; щороку надавати дітям певну кількість безкоштовних путівок на оздоровлення. 
Н. Дудник показала, що налаштована на серйозну роботу, хоче і вміє працювати ефективно. Замість традиційної агітації і дискусій, кандидатка відразу перейшла до діла. Минулої неділі Надія разом з родиною і колегами вийшла на суботник. В рамках заходу прибрали зупинки, замінили пошкоджене покриття криниці, викосили бур’яни і чагарники, проклали трубу самозливної каналізації та ін.  
Ми бажаємо кандидатам успіху і взаємоповаги. Закликаємо гостомельчан проявити активну громадську позицію: 3 листопада прийти на вибори, прийняти розсудливе і свідоме рішення, яким би не було їх волевиявлення. 
Марина Доброгорська                           
     
  

Категорія: Робота ради | Переглядів: 853 | Рейтинг: 4.7 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz