Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПт, 2024-05-17, 08:19
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2011 » Жовтень » 22 » У ГОСТОМЕЛІ ФУТБОЛ СПОРТ НОМЕР ОДИН
У ГОСТОМЕЛІ ФУТБОЛ СПОРТ НОМЕР ОДИН
Приємно бачити на чолі турнірної таблиці футбольний клуб «Гостомель». Команда вперше за свою історію має можливість виграти другу лігу чемпіонату Києво- Святошинського району. Щоб стати чемпіоном, для цього нашим майстрам шкіряного м'яча достатньо звести матч внічию з клубом «Динамо» із Крюківщини, який відбудеться 15 жовтня.
Наш журналіст поспілкувався з граючим тренером команди Олегом Ступаком.
- Олеже Миколайовичу! Розкажіть про себе нашим читачам, які живуть не тільки у Гостомелі, а у всьому Приірпінні. Ми знаємо, що Ваша біографія спортивна, отож про це цікаво дізнатися багатьом.
- Я свого часу закінчив Львівський спортивний інтернат. Грав футбол у різних юнацьких коман¬дах України. Був кандидатом у юнацьку збірну СРСР. Футбол - це моє життя, ним живу вже 35 років. А моя професійна діяльність далека від цього виду спорту - я енергетик.
За команду «Гостомель» виступаю з 1994 року. Тоді у нашому селищі був один футбольний клуб. Ми стали базовим колективом для решти гостомельських команд - «Факела», «Міража». Бо бажаючих грати було дуже багато - більше тридцяти спортсменів- аматорів! З організацією футбольних клубів дуже допоміг Анатолій Кириченко.
- На капітанському мостику клубу «Гостомель» перебуваєте скільки років?
- Треную «Гостомель» вже сім років. Команда солідна за віком, ветеранська. Скажімо, Горбачову 47 років, Комару-48 років. Мені, як граючому тренеру, 44! Зараз до нас прийшло чимало молодих гравців. По шляху омолодження йдуть також «Міраж» та «Факел».
- У нинішньому сезоні Ви демонструєте видовищний футбол, який подобається глядачам.
Приємно бачити на чолі турнірної таблиці футбольний клуб «Гостомель». Команда вперше за свою історію має можливість виграти другу лігу чемпіонату Києво- Святошинського району. Щоб стати чемпіоном, для цього нашим майстрам шкіряного м'яча достатньо звести матч внічию з клубом «Динамо» із Крюківщини, який відбудеться 15 жовтня.
- Сезон справді склався дуже вдало. Ми, дуже сподіваюсь, перевершимо успіх 2007 року - тоді у чемпіонаті зайняли друге місце.
Раніше за команду виступали тільки місцеві футболісти, зараз маємо право заявляти трьох ле-гіонерів. У нас вдало поєднався досвід ветеранів і азарт молоді.
- Є підтримка з боку місцевої влади?
- Ця підтримка дуже суттєва. Можна сказати, що керівники селища також живуть футболом - вони бувають майже на кожній грі. Це додає додаткових сил та енергії.
Влада потурбувалася зокрема про закупівлю спортивної форми. Всім би командам таких керівників!
- А глядачі приходять Вас підтримати?
- Так, у нас є своя група підтримки, так звані фани. На матч повболівати за свою улюблену команду приходить близько ста чоловік!
- Києво-Святошинський район великий. Тому доречно запитати, як забезпечені транспортом?
- Ми виїжджаємо, як правило, на своїх автомобілях. А транспорт, який виділяє селищна рада, віддаємо нашим дитячим командам.
- Селище має декілька футбольних клубів. Навіть Ірпінь не може цим похвалитися.
- У Гостомелі футбол - спорт номер один. А щодо Ірпеня, то він 
- має лише одну команду, і то завдяки тому, що ми їм віддали місце в чемпіонаті Києво-Святошинського району.
- Розкажіть про інші футбольні колективи.
- «Міраж» тренує Олександр Венгер. Він є одночасно і директором стадіону. До речі, по інфраструктурі, газону стадіон входить в трійку кращих на Київщині.
У нас є футбольні династії - Горбачових (батько і син), Венге рів (також батько і син). Різниця у віці 20-30 років не заважає їм виступати в одній команді.
«Міраж» - наймолодша за віком команда. Приємно, що молодь постійно прогресує. Так, їй трохи не вистачає майстерності, але це питання часу.
«Факел», який очолює Ігор Вакуленко, також дуже хороша перспективна команда. Зараз у ній відбувається зміна поколінь. В цілому вона виступає з хорошим настроєм, завжди перед собою ставить амбітні плани.
Василь ОСТРОЗЬКИЙ
Категорія: Культура, спорт | Переглядів: 1256 | Рейтинг: 0.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz