Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПт, 2024-05-03, 11:10
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2013 » Травень » 12 » Мітинг до Дня Перемоги!
Мітинг до Дня Перемоги!
9 травня в селищі Гостомель, біля могили загиблих воїнів, пройшов мітинг до Дня Перемоги!
9 травня 1945 року назавжди ввійшло в історію як День Перемоги у найбільшій   війні на нашій планеті.  О 6 годині ранку про перемогу над  гітлерівською  Німеччиною  сповістив по радіо диктор Юрій Левітан. Тому 9 травня вважається Днем Перемоги, хоча воєнні  дії тривали ще не один місяць. Статус державного свята День Перемоги одержав тільки в 1965 р. До цього цей день був звичайним робочим днем,  який офіційно не відзначали.
Для українців, як і для всіх інших народів, об'єднаних тоді в СРСР, Велика Вітчизняна війна була боротьбою за право на вільне життя, за свою землю, за гідне майбутнє. Це була справедлива, визвольна, священна війна проти підступного і жорстокого ворога, який виношував плани перетворити на рабів слов'ян та інші народи.
Пам'ять про  жертви Великої Вітчизняної війни, про ратний і трудовий подвиг народу зобов'язує нас перейнятися усвідомленням того, що, якби не було спільної Перемоги над фашизмом, покоління, що прийшли в життя після війни, взагалі й не народилися, і не було б не лише України, як суверенної держави, а й української нації.
Тому, ми – нащадки, зобов’язані  завжди пам'ятати  ціну, яку заплатили наші батьки і діди за сьогоднішній мир в Україні, за надану можливість наступним поколінням жити.
В нашому мальовничому селищі Гостомель, теж  пройшли урочистості з нагоди Дня Перемоги. 9 травня від Гостомельської селищної ради у святковій ході прийняли участь жителі селища на чолі з Гостомельським селищним головою Кириченком Анатолієм Івановичем, депутатами  Гостомельської селищної ради, ветеранами  війни, вчителі та учні загальноосвітньої школи №13. Урочиста колона пройшла по центральній вулиці селища до меморіалу пам’яті загиблим воїнам, де відбувся урочистий мітинг з нагоди 68-ї річниці з Дня Перемоги у ВВВ. 
На честь полеглих, на честь всіх тих, хто не повернувся …На честь рядових, бійців, командирів, жінок, дітей війни воїнами покладена гірлянда пам’яті, підприємствами та організаціями корзини з квітами, жителі вітали ветеранів та покладали до пам’ятника  букети живих квітів. 
Шановні воїни-визволителі, дорогі ветерани, жителі селища Гостомель!   У день річниці славної Перемоги бажаємо  вам міцного здоров’я, щастя і благополуччя, любові і шани, ясного неба та віри у славне майбутнє нашого селища  і рідної нашої України! Нехай на нашій благословенній землі завжди панує мир, спокій та добро! Зі святом вас! 
Вклоняємося Вічному вогню,
Вклоняємось доземно всім солдатам,
Що міряли дороги крізь війну,
Щоб нам сьогодні мріяти й кохати. 

 
Категорія: Життя селища | Переглядів: 1062 | Рейтинг: 5.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz