Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПт, 2024-04-19, 23:14
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2013 » Листопад » 4 » На виборах до селищної ради по округу №20 перемогла Надія Дудник
На виборах до селищної ради по округу №20 перемогла Надія Дудник
У неділю 3 листопада в приміщенні Будинку культури у Радгоспі пройшли вибори депутата Гостомельської селищної ради від округу №20 (вул. Червоноармійська і Калініна). 
На засіданні ДВК напередодні затвердили остаточні списки виборців, за якими на дільницю виділено 350 бюлетенів. 
Члени комісії прийняли рішення не надавати мобільну скриньку за печаткою для голосування на дому жителів з обмеженою свободою пересування. Як пояснила голова ДВК, виїзне голосування здійснюється у випадку, коли є заяви виборців, довідки про стан здоров’я і судові постанови. «...Прошу звернути увагу, що в уточненому списку жодної помітки про те, що людина не може самостійно рухатися, у нас немає. Комісія дотримується букви закону. Треба завчасно подавати медичну довідку...» Таким чином, принаймні четверо гостомельчан не голосували.
Представники окремих кандидатів, що живуть за межами округу, не з’явились на засідання ДВК. Рішення комісії викликало з їх боку бурхливий протест. Через дискусію між наглядачами і членами ДВК дільниця розпочала роботу на 5 хвилин пізніше. 
Олена Жежера, очевидно, не довіряючи пильності свого представника, була на дільниці присутня особисто і запросила пресу. Кандидатку супроводжувала подруга, депутат Коцюбинської селищної ради, дописувач сайту «Українська правда» Ірина Федорів. Журналісти постійно фотографували членів ДВК так, що гостомельчанам, які хотіли проголосувати, було складно протиснутись через скупчення репортерів до столів з бюлетенями. 
За десять хвилин після відкриття, на дільницю прийшла жінка з дитиною. Вона повернула до крайнього столу (вул. Калініна, 125Б – Червоноармійська, 219 – 295) і замість запрошення пред’явила листівку з передвиборчою агітацією якогось громадського об’єднання. Як з’ясувалось, жінка мешкає за межами округу №20, а хотіла проголосувати, бо думала, що вибори загальні – по селищу вцілому.
Бюлетені розділили між трьома столами у кількості 120 + 110 + 120 і повторно перерахували. 
Назар Смольський, кореспондент, запрошений О. Жежерою, перешкоджав підрахунку, відволікаючи увагу працівників. На прохання голови комісії не розмовляти поблизу від столу журналіст відповів: «...Я – репортер і стоятиму, де захочу! Можу прямо у вас на столі поставити камеру!..» Чоловік відмовився назвати своє ім’я, коли голова ДВК сказала, що йому виноситься перше зауваження. Після третього – порушників порядку просять залишити дільницю. Таке попередження за півгодини отримала і О. Жежера. 
Одним із перших виборців прийшов Ю. Прилипко. Він пожартував із кореспондентами, що прийняв рішення, не вагаючись. У цей момент підійшла Олена Жежера: «...Ви проголосували?! То ідіть з дільниці! Спілкуйтесь на вулиці!..» «...Я голосую. Ще можу передумати», - знову пожартував Юрій Прилипко і опустив бюлетень до скриньки.
Пік активності виборців спостерігався у першій половині дня: станом на 12 годину використано 112 бюлетенів. Дільниця завершила роботу о десятій; до пів-на-першу тривав підрахунок голосів. 
За результатами підрахунку у виборах перемогла кандидат від «Партії Регіонів» Надія Дудник (Прилипко) – за неї проголосувало 127 гостомельчан. На другому місці з великим розривом – Анатолій Гусачов, що набрав 30 голосів. Олену Жежеру підтримало 27 жителів селища; Олександра Друка – 22; Наталію Германчук – 20; Івана Зорю – тільки 2 виборці. 
Загалом, розподіл голосів близький до опитування, проведеного напередодні. Перемога Надії Дудник закономірна: кандидатку добре знають виборці, вона живе в межах округу і виступила з конкретною програмою щодо покращення благоустрою і рівня життя населення.
Передвиборча кампанія О. Жежери, побудована на інсинуаціях і образах інших кандидатів, стала помітним явищем в Інтернет-просторі. 
Наглядачі з боку усіх шести кандидатів були присутні під час підрахунку і визнали процедуру проведення виборів правильною, а результати голосування – справедливими.
Члени ДВК зауважують, що, незважаючи на одиничні факти порушення порядку кандидатами (О. Жежерою) і репортерами, вибори по округу №20 пройшли на належному рівні, були відкритими і демократичними.
Редакція сайту Гостомеля вітає новообраного депутата селищної ради Надію Дудник, бажає плідно працювати на користь громади і, як її попередник В’ячеслав Прилипко, виправдати довіру гостомельчан.
Марина Доброгорська
       
 
 
  

Категорія: Робота ради | Переглядів: 1275 | Рейтинг: 4.3 |

Всього коментарів: 3
1 Червоноармійська  
0
молодець надя! брат добре працював, батько людям старається помагати - то і голосують, знають, шо вибирати!!а яким боком жежера до нашої дільниці - не ясно? живе в бучі, в гостомель носа показує тільки шоб скандал зробити. приємно, шо така висока явка виборців: не полінувались люди прийти у вихідний - такого кандидата гріх не підтримати smile

2 Таня  
0
А хто як не Надя? Прилипки одні в селищі хоть шось роблять. Германчук, Зоря, Друк? Шо вони з себе представляють - одні імена. Скандалістів як Жежера і так хватає. Як єсть діло до депутата, шукай іі в бучі, тільки гроші зря тратить на дорогу!!

3 из округа  
0
я голосовал за Лену - попросила поддержать, знаю её семью. понятно, что шансов никаких: для соседей она совсем незнакомка, статьи единицы читали, а кроме писательского мастерства предложить ничего не могла. ну, и выбрали Н. Дудник потому что, о брате хорошее впечатление сложилось, многим помог. посмотрим, как покажет себя Надежда

Форма входу

Календар новин
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz