Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSНд, 2024-04-28, 13:30
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2013 » Квітень » 30 » Новини від газети «Про приватних підприємців та єдиний податок»
Новини від газети «Про приватних підприємців та єдиний податок»
Як суміснику внести запис у трудову книжку
Мінсоцполітики нагадало, що під час прийому на роботу за сумісництвом пред'явлення трудової книжки не передбачено. Тому для влаштування на роботу за сумісництвом на інше підприємство працівник повинен пред'явити власнику чи вповноваженому ним органу паспорт.
Відомості про роботу за сумісництвом можуть бути за бажанням працівника внесені власником або уповноваженим ним органом за місцем основної роботи. Якщо ж запис про роботу за сумісництвом унесено не було, то й запис про звільнення працівника із цієї роботи до неї не вноситься.
Крім цього, фахівці Мінсоцполітики повідомили, що в разі звільнення працівника з основної роботи робота за сумісництвом може стати основним місцем роботи.
Для цього за заявою працівника з ним розривається трудовий договір про роботу за сумісництвом і укладається новий трудовий договір про роботу на підприємстві на певній посаді шляхом видання наказу про це.
Нагадаємо: сумісництвом вважається виконання працівником, крім своєї основної, іншої регулярної оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому ж або іншому підприємстві, в установі, організації чи в громадянина (підприємця, приватної особи) за наймом.
Лист Мінсоцполітики від 28.03.2013 р. № 2-1/06/187-13
За матеріалами сайтів газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» (http://spd-info.com.ua/news/view/1609) та бухгалтерського сервісу «Інтерактивна бухгалтерія» (www.interbuh.com.ua) 

Де не можна використовувати працю жінок
Мінсоцполітики у своєму листі роз'яснив особливості застосування праці жінок. Зокрема, перелік важких робіт та робіт із шкідливими і небезпечними умовами праці, на яких забороняється застосування праці жінок, затверджений наказом МОЗ України від 29.12.1993 р. № 256. До цього переліку належить металообробка, будівельні, монтажні та ремонтно-будівельні роботи, гірничі роботи, геологорозвідувальні та топографо-геодезичні роботи, буріння свердловин, видобуток нафти й газу, чорна та кольорова металургія, ремонт обладнання електростанцій і мереж, лісозаготівельні та сільськогосподарські роботи тощо.
Граничні норми підіймання та переміщення важких речей жінками затверджені наказом МОЗ України від 10.12.1993 р. № 241. Зокрема ними встановлено, що за умов чергування з іншою роботою до 2 разів на годину допускається переміщення й підйом жінками вантажу вагою до 10 кг. Якщо ж підйом і переміщення вантажів жінка здійснює постійно протягом зміни, гранично допустима вага вантажу становить 7 кг.
Крім того, обмежена сумарна вага вантажу, який може переміщувати жінка протягом одного часу роботи. Під час піднімання вантажу з робочої поверхні (конвеєра, стола, верстата) його сумарна вага протягом зазначеного часу не повинна перевищувати 350 кг. Під час піднімання вантажу з підлоги його сумарна вага протягом того ж часу не повинна перевищувати 175 кг. У разі переміщення вантажу на візках або в контейнерах прикладене жінкою зусилля не повинно перевищувати 10 кг.
Також законодавство забороняє залучати жінок до робіт у нічний час, за винятком тих галузей народного господарства, у яких це зумовлюється особливою необхідністю й дозволяється як тимчасовий захід.
Лист Мінсоцполітики від 21.03.2013 р. № 69/021/150-13

За матеріалами сайтів газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» (http://spd-info.com.ua/news/view/1608) та бухгалтерського сервісу «Інтерактивна бухгалтерія» (www.interbuh.com.ua) 

До якого звітного періоду належать донараховані доходи з метою обкладення ПДФО
ДПСУ роз'яснила, що податковий агент у разі донарахувань будь-яких доходів, у тому числі сум індексації за минулі періоди, з метою правильності застосування ставки податку (15% або 17%) під час визначення сум ПДФО повинен відносити такі донарахування до відповідного періоду (місяця), за який вони донараховуються.
 
Лист ДПСУ від 19.02.2013 р. № 2972/0/51-12/17-1115

За матеріалами сайтів газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» (http://spd-info.com.ua/news/view/1607) та бухгалтерського сервісу «Інтерактивна бухгалтерія» (www.interbuh.com.ua) 

Які можливі форми організації бухобліку на підприємстві 
Мінсоцполітики нагадало, що для ведення бухгалтерського обліку підприємство самостійно обирає форми його організації, такі як:
уведення в штат підприємства посади бухгалтера чи створення бухгалтерської служби на чолі з головним бухгалтером;
користування послугами спеціаліста з бухгалтерського обліку, зареєстрованого як підприємець, який здійснює підприємницьку діяльність без утворення юридичної особи;
ведення на договірних засадах бухгалтерського обліку централізованою бухгалтерією чи аудиторською фірмою;
самостійне ведення бухгалтерського обліку та складання звітності безпосередньо власником або керівником підприємства. Однак така форма організації бухгалтерського обліку не може застосовуватися на підприємствах, звітність яких повинна оприлюднюватися, і в бюджетних установах.
До того ж варіант організації бухгалтерського обліку, за яким його ведення та складання фінансової звітності здійснюються безпосередньо власником або керівником підприємства під час уведення в штат підприємства посади бухгалтера, Законом України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16.07.1999 р. № 996-XIV не передбачений. Тому підприємству необхідно обрати одну з наведених вище форм.
 
Лист Мінсоцполітики від 28.03.2013 р. № 31-08410-07/23-1343/1310

За матеріалами сайтів газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» (http://spd-info.com.ua/news/view/1606) та бухгалтерського сервісу «Інтерактивна бухгалтерія» (www.interbuh.com.ua) 



Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 985 | Рейтинг: 0.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz