Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSСр, 2024-05-15, 09:00
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2010 » Серпень » 19 » Перевірка готовності шкіл до нового навчального року
Перевірка готовності шкіл до нового навчального року
Напередодні Дня знань - 1 вересня за ініціативи начальника відділу освіти Ірпінської міської ради Василя Туташинського, за участю мера міста Олега Бондаря, його заступників Ігоря Михайлишина та Петра Адамовича було проведено виїзну робочу нараду з директорами шкіл. Мета - обмінятися досвідом, перевірити стан готовності навчальних закладів Приірпіння до нового навчального року, надати їм допомогу в зміцненні матеріальної бази. В ірпінських навчальних закладах за останній час сталося багато позитивних змін. Вони помітні навіть з першого погляду: зовнішнє освітлення шкіл, нові вікна, відремонтовані фасади, класи та приміщення для загального користування. Ще більше змін у змісті освіти та педагогічних технологіях, організації освітянської роботи. Дванадцять інноваційних проектів реалізується в ірпінських школах. Школи №№12, 13 визнано флагманами сучасної освіти України.
Під час робочої поїздки (вже не першої протягом літа) представники влади разом з освітянами відвідали навчальні заклади у селищах Ворзель та Гостомель, де завершуються ремонтні роботи. Це загальноосвітні школи № 5 (директор Т. Г. Волга), № 11
(Директор Н. С. Лісовська), №13 (директор В. М. Захлюпаний), №14 (директор Т. А. Балашова), №15 (директор С.Б. Чумак).
З метою надання можливості територіальним громадам селищ залучати інвестиції у розвиток освіти та ефективно використовувати власне майно, за пропозицією міського голови зазначені школи було передано у власність селищних рад. Керівники міста ознайомилися зі станом справ на місці. У діловій, конструктивній розмові вирішувалося чимало питань: виконання та фінансування ремонтних робіт, придбання шкільних меблів, підготовка систем опалення тощо. Визначалися першочергові заходи та шляхи їх вирішення. Особливе занепокоєння викликала ситуація щодо умов роботи школи № 15. На переконання Василя Туташинського, це одна з проблемних шкіл в регіоні, оскільки немає власного приміщення. Раніше тут, у двоповерховій будівлі, знаходилося управління радгоспу «Бучанський», згодом другий поверх віддали у розпорядження школи. А ось перший, що перебуває в аварійному стані, належить невідомо кому, оскільки власність радгоспу розпайована і питання стосовно приміщення оскаржується у судах різними власниками. Якщо на другому поверсі учні можуть почувати себе у безпеці завдяки зусиллям педагогічного колективу, що спромігся зробити відповідні умови для навчання, то, виходячи зі школи на подвір'я, треба бути особливо пильними, оскільки з першого поверху на голову може впасти кахель. Зрозуміло, що миритися з таким станом справ ніхто з керівництва як міста, так і відділу освіти не буде. Гостомельський селищний голова А. Кириченко запевняє, що будівлю буде відремонтовано, а на першому поверсі створять умови для відкриття дитячого садка. Таким чином, згодом працюватимемо над створенням тут навчально-виховного комплексу «школа-садок», - ділиться планами Василь Туташинський.
Цього року всі діти 5-річного віку м.Ірпінь будуть охоплені дошкільною освітою, а в школах міста учні навчатимуться тільки в першу зміну. У другій половині дня в ірпінських школах працюватимуть тільки гуртки, студії, спортивні секції та проводитимуться інші форми позакласної роботи. Всі умови для цього до 1 вересня будуть створені.
Загалом учасники робочої поїздки одностайні: всі школи будуть готові до початку навчального року.

Категорія: Робота ради | Переглядів: 972 | Рейтинг: 3.3 |

Всього коментарів: 4
1 lis  
0
К чему эта "фотосессия"? Лишний раз попиариться что ли? А межет быть это и есть "подготовка" школ к учебному году?

2 lis  
0
Ну полное вранье о так называемых "флагманах" освиты Украины. Да вы посмотрите, сколько детей, которые проживают в Гостомел, обучается в общеобразовательных школах Киева, Буче и т.д. , т.е. за пределами поселка. А Вы говорите... уваж. Вл. Ник.

3 Vizen  
0
В ЗОШ №13 учнів з інших мікрорайонів навчається в 2 рази більше, чим учнів нашого мікрорайону навчається в інших школах. Це статистика. Якщо дуже цікаво можна по прізвищам, такі списки в школі є. Ті діти з Гостомеля, які навчаються в Києві чи Бучі, вони навчаються в спеціалізованих закладах, жоден з них не навчається в "общеобразовательных". Кожен має право вибирати собі навчальний заклад.
А щодо звання Флагману освіти України, то це теж факт
http://www.school13.pp.net.ua/news/2008-12-14-114
За які саме досягнення відзначена наша школа можете подивитися на шкільному сайті http://www.school13.pp.net.ua
Школа має багато талановитих дітей та вчителів. І в цьому немає ніякого "вранья".
Зазначу, що наша школа загальноосвітня і в ній навчаються невідібрані діти, як в гімназіях та ліцеях. А от, якщо брати результати зовнішнього незалежного оцінювання, то вони найвищі серед шкіл регіону! І це теж факт!
Хоча, я і сам знаю, що школа має ще багато проблем. І ми над ними працюємо. Бажано щоб ця праця була спільною: школи, батьків, громадськості. Тоді буде ще кращий результат для нас всіх!

4 Ирина  
0
lis,с такими насмешками с вашей стороны к комментариям,это означает одно,что вы не воспитанны и не умны,просто не позорьтесь.Для каждой школы находятся ученики,можна быть и умным и тупым в школе,а вот в жизни ни каждому дано.

Форма входу

Календар новин
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz