Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПт, 2024-04-19, 13:03
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2009 » Листопад » 10 » Гостомель святкує День селища
Гостомель святкує День селища

Незважаючи на хмарне небо і по-осінньому прохолодний вітер, що пах дощем, із самого ранку і до пізнього вечора 14 жовтня на центральній площі селища Гостомель вирувало життя, було гамірно і людно, чувся сміх, лунали побажання, музика, пісні, жваво йшла торгівля, господарі палаток ласкаво запрошували до себе гостей, розігрувалась лотерея, проводились спортивні та розважальні заходи – так мешканці селища відзначали день Гостомеля, 515 річницю з Дня народження. 
Святкування дня селища Гостомель збігається у часі з релігійним святом Покрови Пресвятої Богородиці.
Вже стало доброю традицією, що на свято до Гостомеля приїжджають на запрошення селищного голови наші друзі із сусідніх країн, міст-побратимів Гостомеля. Цього року у нас на святкуванні дня селища було дві делегації: з міста-побратима Надажин Республіка Польща та з міста-побратима Урицьке – республіка Білорусь.
Також це добра нагода згадати імена тих односельчан, які роблять добрі справи для селища. Цього року наше стародавнє селище Гостомель відзначило 515-річницю заснування. Свято збіглося з 97-річницею від дня заснування ВАТ "Ветропак Гостомельский склозавод”.
Свято в Гостомелі розпочалося з 10 годин ранку. На центральному стадіоні селища розпочалися футбольні матчі на кубок селища. В цьому році в матчі на кубок селища брали участь всі три гостомельські команди. Напередодні було проведено жеребкування, яке визначило, що першими на футбольне поле вийдуть ФК "Гостомель” та ФК "Факел” і переможець в цій дуелі потрапляє на ФК "Міраж”, який потрапив відразу до фіналу. Так в першому матчі було зафіксовано бойову нічию 2:2, а в серії післяматчевих пенальті сильнішими виявилися футболісти ФК "Факел”. У другому матчі дня, який розпочався о 12.15 ФК "Міраж” не зміг переграти вже "виматаного” суперника, тобто команду ФК "Факел”. В результаті 4:0 на користь гравців ФК "Факел”. Після матчів розпочалася церемонія нагородження учасників змагань. Селищний голова Кириченко А.І. нагородив всі три гостомельські команди медалями та грошовими преміями. Отримала медалі також і футбольна збірна школи.
З 13.30 в приміщені будинку культури працювала виставка творчих робіт учнів ЗОШ І-ІІІ ст. №13 та ЦТДЮ.
Урочиста частина розпочалася з виступу ансамблю барабанщиць та духового оркестру НУДПСУ. Потім з вітальним словом виступив селищний голова Кириченка А.І. та запрошені гості. До нас на свято завітали: Ірпінський міський голова – Бондар Олег Васильович, заступник бучанського міського голови – Лариса Анатоліївна, ворзельський селищний голова – Кухарський Сергій Олексійович, коцюбинський селищний голова – Садовський Вадим Іванович, сільський голова с. Озера – Кушніренко Лариса василівна, сільський голова с. Блиставиця – Пархоменко Тамара Антонівна, заступник директора Київського регіонального відділення Асоціації міст України Журавель Олена Владиславівна, депутат Київської облради Коломієць Оксана Григорівна, помічник ректора НУДПСУ – Дударець Світлана Олександрівна, генеральний директор ВАТ "Ветропак Гостомельський склозавод” – Гірник Андрій Павлович, заступник начальника льотно-випробувальної і оводочної бази АНТК ім. Антонов – Пахомов Юрій Вікторович, командир військової частини "А0565” – Кубрак Євгеній Михайлович, війт гміни Надажин Республіка Польща – Янош Гриб, Староста м. Урицьке Республіка Білорусь – Любов Тимофіївна. Всі вони привітали селище з Днем народженя та побажали успіхів і процвітання.
Після виступів гостей, селищний голова приступив до вручення нагород, подяк, цінних подарунків та грошових премій.
В цьому році Звання "Почесний громадянин селища Гостомель” отримав директор загальноосвітньої школи №13 Володимир Миколайович Захлюпаний.
Нагороду та цінний подарунок також отримав Генеральний директоро ВАТ «Ветропак Гостомельский склозавод» Гірник Андрій Павлович, який пропрацював на підприємстві більше 30 років. Крім того в цьому році заводу виповнилося 97-років.
Шість працівників нашого селища, які працюють на одному із найпотужніших підприємств нашого селища – АНТК ім. Антонова і яке добре знане за межами України, також відначені цінними подарунками та грошовими преміями. Це Іньков Володимир Дмитрович, Макіян Олександр Сергійович, Галуненко Євген Олександрович, Сидоренко Микола Володимирович, Спасіба Андрій Володимирович, Добровольський Микола Кирилович.
Славиться Україна своїми футболістами. Один відомий, талановитий, успішний футболіст – Владислав Ващук проживає в нашому селищі. Зірка українського футболу в Гостомелі популяризує цей вид спорту та здоровий спосіб життя. Він також був нагороджений цінним подарунком.
Також ще більше 40 працівників різних установ та організацій отримали подяки та грошові премії від селищної ради. Тож бажаємо вам творчих успіхів, щастя, задоволення від роботи, зростання матеріального достатку та енергії трудитися на благо селища.
Щороку до дня селища оголошуються переможці в конкурсах «Найкраща садиба селища Гостомель», та «Вулиця зразкового порядку». Найкращими садибами визначені: такі:
I місце: садиба Валентини Антонівни Палій, вул. Бучанське шоссе, 19.
II місце: садиба Ірини Анатоліївни Гемпель, вул. Червоноармійська, 6.
II місце: садиба Ірина Анатоліївна Кушніренко, вул. Миру, 4.
III місце: садиба Ніна Миколаївна Войтенко, вул. Ювілейна, 37.
III місце: садиба Віктор Васильович Бернадський, вул. Чернинська, 3-А.
III місце: садиба Наталія Василівна Єгорейченко, вул. Леніна, 105.
Найкращою «Вулицею зразкового порядку» визначена вулиця Ювілейна.
9 жовтня 2009 року, напередодні святкування 515 річниці селища Гостомель, в місцевому будинку культури, з ініціативи селищного голови Кириченка Анатолія Івановича, відбувся конкурс "Міні міс Гостомель 2009”. 14 дівчаток з шкіл №13,14,16 стали учасниками незабутньої шоу програми. Журі визначило наступних переможців: "Перша Віце Міні Міс Гостомель – 2009” – Сергієнко Катерина, учениця 4-А класу школи. №13; "Друга Віце Міні Міс Гостомель – 2009” – Зоря Марія, учениця 2-А класу, школи. №13; "Міні Міс Гостомель-2009” учениця 2-Б класу школи №13 Анастасія Плащинська. Відповідно до умов конкурсу, три перших місця тобто Міні Міс, перша та друга "Віце Міні Міс-Гостомель 2009”, отримають цінні подарунки від селищного голови А.І.Кириченка в день святкування 515 річниці селища. Так і сталося. Юні красуні вийшли на сцену у вечірніх сукнях, привітали селище з Днем народженя та отримали подарунки від селищного голови.
Після цього розпочалася концертна програма. Для гостомельчан та гостей в цей прохолодний осінній вечір співали та танцювали: народний аматорський хор "Криниця”, вокальний ансамбль "Веселочка” і ансамбль сопілкарів "Дударики” центру творчості дітей та юнацтва, Якубенко Олена і Рог Анастасія, Ярослав Левченко, Ліза Дорошенко, Влад Чернявський, Філобоченко Катерина, Надія Каліта, Юліана Власюк, дует "Талісман”. Кульмінацією вечора стали виступ Народного артиста України Павла Зіброва та святковий феєрверк.
Молодіжна дискотека розпочалася з виступу рок-групи "Постер”.
Вітаємо усіх зі святом рідного селища, та зі святом Пресвятої Покрови!!!

Категорія: Життя селища | Переглядів: 1729 | Рейтинг: 5.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz