Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПт, 2024-03-29, 01:08
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2014 » Січень » 17 » Про долю с. Мироцьке
Про долю с. Мироцьке
Останнім часом село Мироцьке Києво-Святошинського району Київської області здобуває все більшу популярність завдяки численним публікаціям та розмовам, що направлені лише на одну тематику – перетворення території села Мироцьке на мікрорайон міста Буча. Такий союз є актуальним, адже нині всі територіальні громади в нашій державі знаходяться на порозі адміністративно-територіальної реформи анонсованої президентом України Віктором Федоровичем Януковичем. Існують різні версії та моделі, що можуть бути взятими за основу реалізації зазначених ініціатив президента, але остаточного варіанту, на жаль, і досі не має.
   На сьогоднішній день, представники Бучанської міської ради активно виступають з ініціативою приєднання навколишніх сіл – Мироцького та Блиставиці, а також  селища Ворзель до складу єдиної територіальної громади в межах міста Буча. Основними аргументами такого розширення території є крок на випередження загальнодержавної адміністративної реформи та порятунок міста Буча від неминучого приєднання до міста Ірпеня.
    До обговорення об’єднавчих процесів між вищевказаними громадами долучились також і пересічні громадяни. Перед громадою села Мироцьке у квітні 2013 року було поставлено питання стосовно бачення громадою села перспектив перетворення села Мироцьке на мікрорайон міста Буча. У відповідь на це жителі села висловили своє ставлення стосовно приєднання до міста Буча на загальних зборах. Але ці збори не показали реальну картину волевиявлення громадян, адже у відповідності до Положення «Про загальні збори громадян за місцем проживання в Україні», - загальні збори громадян правомочні, якщо на них присутніми є більше половини громадян, які постійно проживають на відповідній території і мають право брати участь у зборах. Населення села Мироцьке становить серед громадян віком від 18 років - 1384 жителів. Це означає, що на загальних зборах жителів села Мироцьке для їх правомочності повинні були бути присутніми мінімум 693 особи – більше половини мешканців села Мироцьке, а на зборах були присутні лише 450 осіб, що складає лише 32 % від загальної кількості жителів села повнолітнього віку. Враховуючи вищевикладене, загальні збори що відбулись, у відповідності до чинного законодавства, є не правомочними, адже вони не відображають реальну думку більшості населення села Мироцьке, а лише тільки його третини.
Разом з тим, сесія Мироцької сільської ради, переймаючись долею громади села Мироцьке, прийняла рішення про  проведення місцевого референдуму по питанню можливого приєднання територіальної громади села Мироцьке до територіальної громади міста Буча. Дане рішення є вирішальним для майбутнього села, адже після того як воно вступить у силу, кожен з жителів села зможе прийняти участь у вирішенні його долі. Прийняття даного рішення також свідчить про те, що влада не тримається за крісла, як про це на всіх кутках намагаються переконувати населення певні зацікавлені особи, які вже сьогодні бачать себе депутатами міста Буча і ладні за свої майбутні посади поспіхом проштовхувати таке важливе для жителів села питання і фактично самостійно вирішити долю мешканців с. Мироцьке. За рішення про проведення місцевого референдуму всі присутні депутати разом з головою сільської ради  проголосували одноголосно. Прийняття даного рішення більшістю голосів депутатів Мироцької сільської ради є свідченням того, що вони дійсно дбають про долю свого села і воліють, аби кожен з жителів нашого села особисто мав можливість прийняти участь у вирішенні своєї долі. Разом з тим, депутати прийняли рішення, яке адресоване депутатам Бучанської міської ради, про те, що у випадку, якщо Мироцьке таки вирішить об’єднатися з м. Буча, бучанські депутати мають гарантувати дотримання прав та вирішення проблемних питань на території Мироцького, про що вони мають сказати не словами, а прийняти відповідні гарантійні рішення про відповідні свої зобов’язання.
    Впродовж року, бучанська влада всебічно виявляла неабияку зацікавленість у приєднання до своїх меж території сусідніх сіл, але вирішальне слово у цьому процесі має належати безпосередньо громадам цих населених пунктів. Окрім того, варто співставити як альтернативу приєднання до м. Бучі, можливість зміни підпорядкованості сіл –  Мироцького та Блиставицю від Києво-Святошинського та Бородянського районів відповідно до Ірпінської міської ради зі збереженням статусів населених пунктів. Іншими словами – Мироцьке та Блиставиця входять до складу міста Ірпеня на прикладі селищ Ворзеля та Гостомеля, що у свою чергу гарантує громаді збереження місцевого самоврядування.
    З метою вивчення об’єктивного підходу до питання об’єднання територіальних громад в рамках адміністративно – територіальних ініціатив президента України, 18 грудня на черговій сесії Мироцької сільської ради було прийнято рішення  направити звернення до Ірпінської міської ради Київської області по питанню можливості зміни підпорядкованості села Мироцьке та Мироцької сільської ради Києво–Святошинського району Київської області від Києво–Святошинського району Київської області до міста Ірпеня Київської області.
    Варто зауважити, що на сьогоднішній день буденність жителів села Мироцьке тісно переплетена з містом Ірпенем, а саме: організація пасажирських перевезень на базі Ірпінського автопарку, проходження лікування в Ірпінській міській лікарні, отримання послуг теплопостачання від Ірпінської тепломережі, укладання договорів на освітлення та газопостачання  на базі Ірпінських філій Київобенерго та Київоблгазу, послуги постановки та зняття з реєстрації автотранспортних засобів проводяться на базі Ірпінського МРЕВ.
    Готуючись до адміністративно-територіальної реформи варто зважити всі напрямки руху, а також врахувати всі можливі наслідки від кожного кроку зробленого на шляху до об`єднання. Слід пам’ятати, що під час адміністративно-територіальної реформи думка громади має бути вирішальною та остаточною, а місцева влада має докласти максимум зусиль аби  реалізувати обраний громадою правильний шлях розвитку свого рідного села.

Мироцький сільський голова  Джус О.М. для сайту http://gostomel.pp.net.ua


Категорія: Життя селища | Переглядів: 922 | Рейтинг: 0.0 |

Всього коментарів: 1
1 Lis  
0
Основними аргументами такого розширення території є крок на випередження загальнодержавної адміністративної реформи та порятунок міста Буча від неминучого приєднання до міста Ірпеня.

Кто написал такой бред? Это еще надо поразмыслить, кто и кого должен спасать. Тот кто такое приписывал, наверное никогда в Буче не был.

Форма входу

Календар новин
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz