Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПн, 2024-04-29, 16:01
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2013 » Травень » 30 » Про приватних підприємців та єдиний податок
Про приватних підприємців та єдиний податок
Узагальнення судової практики в новому листі Верховного Суду
ВСУ узагальнив висновки судових рішень за ІІ півріччя 2012 року в різних спорах. Зокрема, серед них є висновки в:
спорах, що виникають із сімейних правовідносин;
спорах, що виникають із трудових правовідносин;
спорах, що виникають із договорів позики, банківського вкладу, банківського рахунка, кредитних договорів;
спорах про право власності та інші речові права;
спорах, що виникають із земельних правовідносин, та інші.
Серед найцікавіших висновків опинилися твердження ВСУ про те, що:
державний акт на право власності на земельну ділянку (рішення, розпорядження), виданий органом, який не мав на це законних повноважень, визнається недійсним;
якщо земельна ділянка знаходиться за межами населеного пункту (села, селища, міста), на цю земельну ділянку визначені в ст. 12 Земельного кодексу України повноваження сільської, селищної, міської ради не поширюються та думка вказаних рад щодо, зокрема, розпорядження відповідним органом виконавчої влади такою земельною ділянкою не потрібна;
дії державного виконавця у виконавчому провадженні, які не стосуються правил проведення прилюдних торгів, мають самостійний спосіб оскарження й не можуть бути підставою для визнання прилюдних торгів недійсними.
Лист ВСУ «Висновки Верховного Суду України, викладені у рішеннях, прийнятих за результатами розгляду заяв про перегляд судового рішення з підстави, передбаченої п. 1 ч. 1 ст. 355 ЦПК України, за II півріччя 2012 р.» від 01.03.2013 р.

За матеріалами сайту газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» http://spd-info.com.ua/news/view/1710


Не пропустіть останнього дня сплати податків та інших обов’язкових платежів
30 травня — останній день сплати:
авансових внесків із податку на прибуток платниками податку на прибуток (крім новостворених, виробників сільськогосподарської продукції, неприбуткових установ (організацій) та платників податків, у яких доходи, що враховуються під час визначення об’єкта оподаткування, за останній річний звітний податковий період не перевищують 10 млн грн);
ПДВ за квітень 2013 року платниками, які сплачують його щомісяця;
фіксованого сільськогосподарського податку за квітень 2013 року;
плати за землю за квітень 2013 року;
акцизного податку за квітень 2013 року;
податку на доходи фізичних осіб з нарахованого, але не виплаченого доходу, за квітень 2013 року.
збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства за квітень 2013 року;
збору за користування радіочастотним ресурсом України за квітень 2013 року;
плати за користування надрами для видобування корисних копалин за квітень 2013 року, суб’єктами господарювання, які видобувають вуглеводневу сировину;
збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на електричну і теплову енергію, крім електроенергії, виробленої кваліфікованими когенераційними установками за квітень 2013 року;
збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності за квітень 2013 року;
остаточної суми рентної плати за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України (з урахуванням фактично сплачених авансових платежів) за квітень 2013 року;

За матеріалами сайту газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» http://spd-info.com.ua/news/view/1709 


Фінзвітність держреєстратору
Підприємства, які не є бюджетними установами, мають подати не пізніше 31 травня 2013 року державному реєстратору фінансову звітність за 2012 рік у складі балансу й звіту про фінансові результати.
До того ж фінансова звітність за підсумками 2012 року подається за старими формами, без урахування змін, унесених наказом Мінфіну від 07.02.2013 р. № 73.
Аудиторський висновок підприємствам, фінансова звітність яких підлягає обов’язковій аудиторській перевірці, разом із звітністю надавати державному реєстратору не потрібно.
 
Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16.07.1996 р. № 996-XIV

За матеріалами сайту газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» http://spd-info.com.ua/news/view/1708 


В Україні з’явиться ПАТ «Аграрний фонд»
Публічне акціонерне товариство «Аграрний фонд» матиме статутний капітал у розмірі 5 млрд грн, 100% якого належить державі. Управляти корпоративними правами, що належатимуть державі в статутному капіталі, буде Мінагропром.
Аграрний фонд розміщуватиметься за адресою: м. Київ, вул. Б. Грінченка, 1.
Щоб отримати гроші для формування статутного капіталу, Мінфін має здійснити випуск облігацій внутрішньої державної позики в розмірі 5 млрд грн зі строком обігу п’ять років і відсотковою ставкою доходу на рівні не вище ніж 14,3% річних і внести їх від імені держави в оплату акцій первинної емісії товариства.
Нагадаємо: у рамках Державної програми активізації розвитку економіки на 2013 – 2014 роки в Міністерстві аграрної політики і продовольства заявляли про намір створити на базі Аграрного фонду ПАТ «Агрофінфонд».
Судячи з усього, ПАТ «Аграрний фонд» виконуватиме заявлені в Державній програмі активізації розвитку економіки на 2013 – 2014 роки, затвердженій постановою КМУ від 27.02.2013 р. № 187:
• забезпечення державної фінансової підтримки та запровадження механізму заохочення придбання сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва для формування сучасної техніко-технологічної бази агропромислових підприємств;
• стимулювання вітчизняних товаровиробників до впровадження інноваційних технологій, модернізації та будівництва об’єктів агропромислового комплексу з метою збільшення обсягів виробництва продукції, підвищення її якості та поступового імпортозаміщення, підвищення якості й конкурентоспроможності продуктів переробки продукції вітчизняного виробництваю.
Наразі Аграрний фонд (державна спеціалізована бюджетна установа, створена в 2005 році) виконує функції державного регулятора цінової політики в агропромисловому секторі. Крім того, Аграрний фонд проводить форвардні закупівлі зерна врожаю 2013 року.
Постанова КМУ «Про утворення публічного акціонерного товариства «Аграрний фонд» від 22.05.2013 р. № 364

За матеріалами сайту газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» http://spd-info.com.ua/news/view/1702

Порядок вчинення нотаріальних дій зазнає змін
Зокрема змінами Мін’юсту передбачено, що вчинення нотаріальної дії за участю фізичної особи, предметом якої є об'єкт нерухомого та рухомого майна, має здійснюватися нотаріусом за наявності оціночної вартості такого майна, проведеної в порядку, визначеному постановою КМУ від 04.03.2013 р. № 231.
Під час посвідчення договору про відчуження земельної ділянки як самостійного об'єкта цивільних правовідносин нотаріус має витребувати витяг із Державного земельного кадастру.
Крім того, змінами передбачено, що в разі якщо предметом спадкового договору є майно, право власності на яке підлягає державній реєстрації, нотаріус у тексті договору зазначає про необхідність реєстрації права власності у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно після смерті відчужувача. Нотаріус, який посвідчив спадковий договір, після смерті відчужувача здійснює реєстрацію права власності за спадковим договором у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.
Якщо нотаріус, який посвідчував спадковий договір, позбавлений можливості здійснити таку реєстрацію (у разі смерті, заміщення нотаріуса, у разі неможливості виконання ним своїх обов'язків, припинення нотаріусом діяльності, передачі документів до державного нотаріального архіву або з будь-яких інших причин), така реєстрація може бути здійснена іншим нотаріусом.
Крім того, Порядок доповнено положеннями, що визначають правила видачі нотаріусом свідоцтва про придбання нерухомого майна на аукціоні під час продажу його в провадженні в справі про банкрутство.
 
Наказ Мін’юсту «Про затвердження Змін до Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України» від 15.05.2013 р. № 888/5.
Набирає чинності з дня офіційного опублікування.
Станом на 28.05.2013 р. не опублікований

За матеріалами сайту газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» http://spd-info.com.ua/news/view/1720

Як перевести зобов’язання акціонерного товариства в облігації
З метою врегулювання порядку здійснення емісії облігацій для переведення зобов’язань акціонерного товариства (далі — АТ) в облігації Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку внесла зміни до Положення про порядок здійснення емісії облігацій підприємств та їх обігу.
Зокрема змінами передбачено, що АТ може здійснювати емісію облігацій для переведення своїх зобов’язань в облігації. Водночас емісія облігацій для переведення зобов’язань АТ може бути здійснена виключно щодо грошових зобов’язань АТ, крім зобов’язань із виплати заробітної плати, а також зобов’язань щодо сплати ЄСВ, податків і зборів (обов’язкових платежів).
Для здійснення емісії облігацій для переведення зобов’язань АТ потрібна письмова згода кредиторів, зобов’язання АТ перед якими будуть переведені в облігації. До того ж лише серед таких кредиторів емітент може розмістити свої облігації.
Для переведення зобов’язань в облігації уповноважений орган АТ приймає рішення про закрите (приватне) розміщення облігацій. Однак таке рішення може прийматися за умови відсутності мораторію на задоволення вимог кредиторів або в разі якщо таке переведення зобов’язань передбачено планом санації.
Загальна номінальна вартість випуску облігацій має бути не більшою ніж розмір зобов’язань АТ, на переведення яких в облігації дали згоду його кредитори.
 
Рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку
«Про затвердження Змін до Положення про порядок здійснення емісії облігацій підприємств та їх обігу (щодо переведення зобов’язань в облігації)» від 16.04.2013 р. № 599

За матеріалами сайту газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» http://spd-info.com.ua/news/view/1719 


Змінено Інструкцію щодо заповнення ф. № 1-ПВ «Звіт з праці»
З метою подальшого вдосконалення державних статистичних спостережень зі статистики праці та отримання повної, всебічної й об’єктивної статистичної інформації Держстат наказом уніс зміни до Інструкції щодо заповнення форм державного статистичного спостереження № 1-ПВ (місячна) «Звіт з праці» та № 1-ПВ (квартальна) «Звіт з праці».
 
Накази Держстату від 27.02.2013 р. №№ 67, 68.
Набирають чинності з дня офіційного опублікування.
Станом на 28.05.2013 р. не опубліковані

За матеріалами сайту газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» http://spd-info.com.ua/news/view/1717 


Куди звертатися для отримання відстрочки з погашення податкового боргу
Міндоходів роз’яснило, що в разі необхідності розстрочення (відстрочення) грошових зобов’язань (податкового боргу) платник податків має звернутися до органу ДПС за місцем свого обліку чи за місцем обліку грошового зобов’язання (податкового боргу) з письмовою заявою та пакетом відповідних документів незалежно від терміну розстрочки (відстрочки).
У разі ж коли сума грошового зобов’язання (податкового боргу) або термін розстрочки (відстрочки) знаходяться поза межами компетенції такого органу ДПС — він формує відповідний висновок і пересилає пакет документів органу ДПС регіонального рівня. Останній, у свою чергу, аналізує режим розстрочення та разом із власним висновком направляє пакет документів до Міндоходів.
Тобто в будь-якому випадку обов’язковим є лише звернення такого платника податків до територіального органу ДПС за місцем податкового обліку. 
 
Лист Міндоходів від 24.04.2013 р. № 2039/7/99-99-11-02-03-17


За матеріалами сайту газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» http://spd-info.com.ua/news/view/1714 



Категорія: Робота ради | Переглядів: 982 | Рейтинг: 0.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz