Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSВт, 2024-04-30, 04:58
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2012 » Березень » 2 » Про святкування у Гостомелі масляної
Про святкування у Гостомелі масляної
Інтерв’ю з ініціатором відродження гостомельського ярмарку та одним з організаторів свята Масляної депутатом селищної ради Олегом Поповичуком. 
Пане Олеже, традиційний гостомельський ярмарок приємно для гостомельчан співпав з Масляною, до святкування якої ви теж підійшли дуже відповідально, зберігаючи усі традиції.
- Приємно те, що ярмарок у Гостомелі люди вже називають традиційним. Бо це – одне з наших завдань: відродити гарну традицію і через неї популяризувати селище Гостомель. Друга наша мета – зробити корисну справу для жителів селища, запропонувавши їм товари гарної якості і максимально доступні за ціною. Всі учасники ярмарку мають від нас, організаторів, певні умови, згідно яких вони повинні продавати продукцію на 10-15, а хто й на 30 % дешевше звичного. 
З першого ярмарку ми вирішили присвячувати його певній події. Перший ярмарок був на Покрову, другий – на Водохреща, тепер – на Масляну. У ці дні у людей вихідні, гарний святковий настрій. Вони мають змогу, як у давні часи, спокійно скупитися і розважитися на Ярмарку.
Коли плануєте наступний Ярмарок?
- Наступний ярмарок плануємо на Великдень. Знову ж таки на свято. Але зараз існує побажання учасників, жителів селища , а також і колег, щоб ярмарок проводити систематично, хоча б, поки що, раз на місяць.
Місце кожного разу теж саме?
- Так, у нас одне місце. Тут є прив’язка до популяризації селища, це наша центральна вулиця, центральний в’їзд в селище.
Є плани надалі це місце закріпити саме за проведенням ярмарків? Заасфальтувати, можливо, зробити якийсь тинок?
- Заасфальтувати не вдасться, бо там проходить багато комунікацій – газ, вода, електрика. Можливо, можна буде якось причепурити цю територію, зробити якийсь благоустрій. Будемо ініціювати, звичайно, щоб це було постійне ярмакове місце. Знаєте, в деяких селищах є визначені паркові території, а ми будемо ініціювати на сесії, щоб це був парк Ярмарку. Застовбимо назавжди це місце для нашої громади.
Розкажіть нам про народні гуляння та забави, які ви влаштували на Масляну для гостомольчан.
Дівчата з виконкому придумали поставити опудало, а селищні депутати Вадим Дубас і Василь Вознюк зголосилися його зробити. Втрьох ми поїхали, набрали очерету, збили з дерева каркас. Дівчата дали плаття та прикраси. А в кінці гуляння – всі гуртом ми прогнали зиму, спаливши ляльку. Були на Масляній і частування млинцями, до речі, – безкоштовні, і традиційне лазіння по стовпу.
Приємно вразило й те, що на ярмарку можна було торгуватися.
Так, це було обов’язковою умовою. Я всіх продавців попередив, що потрібно робити знижки. На те він і ярмарок, щоб торгуватися. 
Взагалі, підприємці, які беруть участь у гостомельському ярмарку, казали, що у нас найкращий ярмарок, з усіх, на яких вони були. Тут і підготовлені місця, і біотуалети. Ті, хто приїхав здалеку, мали змогу залишити свій крам під наглядом охорони і заночувати у найближчому готелі, що навпроти селищної ради. До речі, ми домовилися з його власником про знижки для учасників ярмарку.
Кому хотіли б подякувати за допомогу в організації ярмарку?
- Так, багато кому хотілося б сказати спасибі. Депутату Олегу Мамчуру, який допоміг з технікою. Колегам-депутатам дівчатам: Олі Смолянчук, Жанні Лінчук, Зої Мілєвській, які організували палатку з безкоштовними млинцями від депутатів. Млинці готувалися з продукції спонсора – торгівельної марки «Віста» (яка виготовляє масло, майонези, різні соуси), а випікалися у школі №13. Їх було близько тисячі, тому вистачило усім бажаючим. Спасибі також Роману Гамарнику, який долучився до фінансування цих млинців. Особливу подяку хотів би висловити моїм колегам та співзасновникам ярмарку Юрію Марчуку та Сергію Жабченку.  Власне, Юрій Марчук фінансував «стовп» – одну з народних забав (на стовп люди залазили дуже активно, а останній приз забрав учасник ярмарку, який продавав книжки. Для того, щоб дістатися призу він роздягнувся майже до гола). 
До речі, всі подарунки для конкурсів та розваг були надані нашими спонсорами компанією «Віста», депутатами та селищною радою.
- А також разом з громадською організацією «Гостомельський клуб рибалок», керівником якої є наш колега Павло Лоза, організували приготування смачної ухи, за що я та всі жителі селища їм дуже вдячні.  Спасибі Сергію Жабченку за фартухи, на яких було написано «Масляна Гостомель 2012». Хотів би ще сказати спасибі селищному депутату Дмитру Омельченку, який допоміг нам з рекламою (домовився з місцевою рекламною компанією, яка нам безкоштовно виділила Біг-борди).
Я вдячний всім колегам, які підтримали рішення про проведення ярмарку на сесії. Також особливо хочу подякувати нашому селищному голові Анатолію Киріченку, котрий підтримав і підтримує нашу ідею і допоміг її реалізувати. Дякую за допомогу директорові школи №13 Володимиру Захлюпаному та його колективу за випічку млинців. Дякую начальнику КП «УЖКГ Гостомель» Олегу Паламарчуку та начальнику дільниці Ніні Коморній за чистоту та охайність на ярмарку.
Дякую Володимиру Кравченку директору БК Гостомель за музичне оформлення Масляної.
Хотів би подякувати хлібній компанії «ТАК ЛТД». Вони надали нам муку для млинців. Особливе спасибі нашому головному спонсору – ТОВ «Віста», яке знаходиться у Ворзелі, за якісні продукти надані для випічки млинців. Словами вдячності хочеться згадати гостомельський хор «Криниця», який розважав учасників та гостей ярмарку. І велика подяка нашому офіційному інформаційному партнеру – газеті «Вісті Приірпіння». 
Яка перспектива гостомельського ярмарку? 
- Знаєте, коли ми втрьох зібралися організувати перший ярмарок, багато хто з колег думали, що ця ідея не приживеться. Але на ярмарок в Гостомель приїхало дуже багато людей з усієї країни, на другий раз більше, на третій – ще більше. І ми не будемо зупинятися. У майбутньому плануємо активізувати роботу на рівні всієї України
- Що ж, бажаємо Вам успіхів у всіх починаннях. Ви завжди можете розраховувати на нашу підтримку.

Підготувала Олена Жежера

  

  

  

Категорія: Життя селища | Переглядів: 1713 | Рейтинг: 5.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz