Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSЧт, 2024-04-25, 00:53
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2014 » Березень » 14 » Роз’яснення про рішення чергової 40 сесії Гостомельської селищної ради.
Роз’яснення про рішення чергової 40 сесії Гостомельської селищної ради.
На народному віче, яке відбулось в нашому селищі 2 березня цього року, піднімалось питання щодо прийнятих Радою рішень 20 лютого 2014 р. По суті питань повідомляємо :
1. Питання внесення змін до рішення про селищний бюджет було необхідним для можливості за рахунок вільних залишків збільшити видаткову частину бюджету, в тому числі для погашення кредиторської заборгованості. 
2. Питання укладання договорів про залучення коштів замовників будівництва об’єктів архітектури, що здаються в експлуатацію на розвиток інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури селища було знято з розгляду тому що депутати принципово не погодились зараховувати побудовані мережі водопостачання та водовідведення до новобудов в рахунок 4% необхідних до сплати до бюджету селища, що передбачено Законом. Дане питання доопрацьовується. 
3. За багато чисельними зверненнями жителів вулиці Проскурівська зменшена орендна плата за користування майном комунальної власності  - відділенням пошти, яка розташована у військовому містечку. Орендна плата зменшена на 50%.
4. Орендна плата за користування земельними ділянками комунальної власності селища ТОВ «Факел», ПП «Альянс-буд», ПП «Палій», ТОВ «Консант К» залишена на рівне 2013 року.
5.Затверджений протокол засідання конкурсної комісії по розгляду питання надання в оренду комунального майна. Частина приміщення Будинку Культури надано в оренду для проведення урочистих заходів.
6. Затверджені Програми місцевого значення в тому числі Програма поліпшення медичного обслуговування населення Гостомеля. Даною програмою передбачена субвенція нашій поліклініці на придбання необхідних матеріалів для функціонування закладу.
7. Рішення про створення тимчасової комісії, про електрифікацію вулиць селища, про погодження перекладки газопроводу вже розміщені на сайті.
8. Про врегулювання земельних відносин. Саме це питання порядку денного роботи сесії викликало багато непорозумінь. Чому непорозумінь? Тому що ті хто видавав інформацію про розгляд земельних питань , подали її так як їм було вигідно. Фактично відбувається «інформаційна атака» тому що подається інформація неправдива, неповна, вигідна для того щоб народ не заспокоївся , а навпаки був роздратований діями влади. Що маємо на увазі : дійсно сесія розглядала питання відведення земельних ділянок, але за вимогою держземагенства землю можна приватизувати тільки через складання проекту відведення, навіть, якщо ця земля століттями  була в користуванні та на неї вже давно існує будинок та господарські споруди. Так через «надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в селищі Гостомель» громадяни нашого селища намагаються узаконити землю біля будинків що знаходяться по вулицям Кулішова, Калініна, Червоноармійська, Чернинська. Питання відведення земельних ділянок по вулицям Озерна та Леніна знято з порядку денного. А позитивно вирішено питання виділення земельних  ділянок  під будівництво (інформація подається зі згоди власників) громадянам  України, мешканцям нашого селища Броновицькій Н.М. – вихователю дит.садочка, педагогу з 25 річним стажем, Махтієнко Г.І. – інваліду ІІ групи, ліквідатору наслідків аварії на ЧАЄС  І категорії.
Сесія підтримала висновки земельної комісії та відхилила заяви громадян- мешканців вулиць Ювілейна, Леніна,Чернинська, Мирна  які написали заяви на виділення місць під гаражі  на прибудинковій території буд.15 по вул. Мирна. Сесія стоїть на тому що першочергове право на розміщення гаражів  на прибудинковій території мають саме мешканці цього будинку. 
Депутати вкотре відмовили ТОВ «Хитрий лис», якій просить погодити користування частиною мисливських угідь  площею 217,2 га в межах Гостомельської селищної ради для мисливського господарства на 49 років.

В цілому, хочеться додати, що відповідно до Законів України, відбулось засідання сесії, яка розглянула питання що були опрацьовані  постійними  депутатськими комісіями  та внесені до порядку денного. Під час роботи сесії працювала лічильна комісія, яка фіксувала результати голосування. Рішення сесій з повним пакетом документів, що стали підставою для їх прийняття, подаються на перевірку до прокуратури на предмет їх законності. Після перевірки, рішення що прийняті всупереч Закону, скасовуються.  
На віче пролунала думка про те, що під час бойових дій на Майдані, що привели до загибелі людей, депутати проводили сесію наче нічого не відбувалось. Скажіть, будь-ласка, що поганого в тому, що працювали в звичайному режимі школи та дитячі садочки, а батьки    в цей час не хвилюючись за своїх дітей були на роботі, що поганого в тому що працювала поліклініка і гостомельчани, які потребували допомоги її отримували, що працював ЖЕК та інші підприємства селища? Тобто депутати та виконавчий комітет виконували покладені на них функції та обов’язки по забезпеченню життєдіяльності селища.
Секретар ради О.Кислиця

До відома гостомельчан !

Повідомляю  що  ще 2 депутата – члени Партії Регіонів у складі Гостомельської селищної ради \/І скликання    заявили про свій вихід з лав партії. Це  Лінчук Ж.В.- депутат 18 округу  та Білий А.В. – депутат 19 виборчого округу.
Секретар ради О.Кислиця

Категорія: Робота ради | Переглядів: 866 | Рейтинг: 5.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz