Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПт, 2024-04-19, 00:21
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2015 » Травень » 1 » Що потрібніше Гостомелю: дитсадочок чи депкомісія?
Що потрібніше Гостомелю: дитсадочок чи депкомісія?

Така дилема постала на сесії Гостомельської селищної ради. «Зоря Приірпіння» вже розповідала про відкриття в Баланівці оновленого Будинку культури. На черзі – спорудження в тому районі нового дитячого садочка. З такою ініціативою виступив депутат Ірпінської міської ради від Гостомеля Юрій Прилипко. Цей намір підтримують міський голова Ірпеня Володимир Карплюк та селищний голова Гостомеля Анатолій Кириченко. Зрозуміло, що на спорудження  дитсадочка чекають чимало гостомельських сімей, насамперед району Баланівка.

Проте деякі гостомельські депутати запротестували проти розгляду питання, сформульованого в порядку денному «Про розгляд заяви гр. Гончаренка А. А. про його згоду та бажання бути директором КП Гостомельської селищної ради «Гостомельінвестбуд» та прохання створити таке підприємство». Йшлося про те, щоб дане комунальне підприємство займалося спорудженням дитячого садочка. При чому за гроші приватних інвесторів, не беручи жодної копійки з селищного бюджету. На цьому наголосив Юрій Прилипко.

Можна лише здогадуватися, що в цьому намірі не сподобалося деяким «народним обранцям». За основний аргумент проти прийняття даного рішення вони видавали те, що кандидат на посаду керівника КП не прийшов на засідання комісії, де з ним бажали поспілкуватися деякі її члени. Натомість Гончаренко прибув на звітне сесійне засідання ради й був готовий відповідати на запитання депутатів та представників громадськості.  Та окремі невдоволені депутати й слухати не хотіли. Їхнім головним бажання було «викликати на килим» комісії керівника КП, аби він їм там «доземно вклонився» чи хтозна ще що робив?

Питання вирішення формальностей для чимшвидшого початку робіт зі спорудження дитячого садочка – для них виявилося справою не суттєвою. От, мовляв, зайти на комісію – це важливіше. З цього приводу виступив Юрій Прилипко. Він розповів, як десь 7-8 років тому за попередньої каденції вийшов з ініціативою реконструкції клубу в Баланівці. Проти цього запротестував депутат Юрій Марчук (який на звітному засіданні найгучніше виступав проти голосування питання спорудження дитсадка). Сказавши, що самі упораються. Самі,  так самі – відповів Юрій Ілліч. Звісна річ, що самим марчукам і Ко нічого зробити не вдалося. Допоки жителі Баланівки не звернулися до Гостомельської та Ірпінської рад та до Юрія Прилипка, аби таки реставрувати занедбаний Будинок культури. Відтак, через півтора місяці він був знову відкритий вже повністю оновлений і перебудований.

Схожа доля розгляду питання могла б чекати й дитсадочка, якби на сесії Гостомельської ради таки не переміг здоровий глузд – і більшість депутатів на чолі з селищним головою Анатолієм Кириченком проголосували за згадане питання, яке дає «зелене світло» для початку будівництва дитячого закладу.

З огляду на ці події виникають запитання:  що для Гостомеля важливіше – спорудження дитсадочка чи розгляд питання численними комісіями. (Як тут не пригадати хрестоматійне: якщо хочете завалити якесь питання – то створіть комісію). І взагалі, для чого Гостомелю потрібні такі депутати, що заради своїх невдоволених амбітних апетитів (чи ще чогось?) ладні завалити будь-яку добру справу?

Автор: Олександр НАКАЗНЕНКО

P. S. Читачів зацікавило, які ж депутати були проти згаданого питання, проголосованого на сесії Гостомельської селищної ради. Відтак, задовольняючи природну допитливість громадян, насамперед жителів Гостомеля, доводимо до їхнього відома, що голосували й найбільше виступали проти ініціативи Юрія Прилипка збудувати дитсадочок в Баланівці такі депутати Гостомельської селищної ради: Ю.Марчук, О.Поповичук, Л.Небога,  В.Вознюк, П.Лоза, С.Дубас.

Категорія: Робота ради | Переглядів: 805 | Рейтинг: 5.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz