Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПт, 2024-04-19, 00:31
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2013 » Липень » 3 » Свята і будні зони відпочинку на озері по вулиці Леніна
Свята і будні зони відпочинку на озері по вулиці Леніна
15 червня відбулось офіційне відкриття зони відпочинку на Центральному гостомельському озері. Святкування супроводжувалось традиційними урочистостями: освяченням, символічним розрізанням червоної стрічки, вітаннями і промовами представників місцевої і обласної адміністрації, концертом і, зрештою, трапезою.
Після святкування став по вулиці Леніна, оснащений провідною рекреаційною інфраструктурою, перетворився на одне з найбільш часто відвідуваних місць селища. 
На зібранні товариства рибалок, яке пройшло на початку червня в будинку культури, представники громади вирішили відкласти відкриття водоймища для вилову риби до наступного сезону. Проте і поза рибалкою гостомельчани знаходять багато цікавого у відвідуванні зони відпочинку. 
Працівники, що наглядають за порядком на березі, безпекою гостей і чистотою пляжу, розповідають: вдень до ставу приходять переважно школярі – позасмагати, пограти в м’яч, зустрітись з друзями; молодь і дорослі мешканці селища збираються надвечір – батьки приводять дітей на дитячий майданчик – один з кращих в Гостомелі; компанії підлітків займають дерев’яні гостьові будиночки; подружні пари і закохані розташовуються на полотняних гамаках і шезлонгах. Очевидно, гостомельчанам приємно проводити вільний від роботи і занять час в комфортних умовах, відчувати себе «по-людськи», за висловом одного з опитаних, і на деякий час забувати свої життєві негаразди. 
Саме на Центральному озері позаминулих вихідних жителі селища зібрались святкувати Трійцю. На пляжі грала музика, варили юшку з виловленої в ставку риби, можна було безкоштовно випити квасу, чаю або кави – цю невибагливу культурну програму організував почесний громадянин селища, депутат Ірпінської міської ради і меценат, який опікується водоймищем, Юрій Ілліч Прилипко. Хоча захід носив неформальний характер і про його проведення не було розміщено жодних оголошень, люди, не змовляючись, прийшли до зони відпочинку в масовому порядку так, що в неділю на пляжі зібралась наразі рекордна кількість відвідувачів – близько 1000 осіб. 
Гостомельчани діляться враженнями і залишають позитивні відгуки про нову рекреаційну зону і чистку ставу, подяки на рахунок організаторів і будівничих пляжу; як звичайно, є і незадоволені. 
Зрозуміло, що в літній час зона відпочинку на озері по вулиці Леніна стала визначним осередком громадського і культурного життя селища. Водночас, люди, які брали участь у роботі по покращенню благоустрою території, прилеглої до ставу, діляться негативним досвідом. Працівники пляжу розповідають, що після святкувань таємниче зникло кілька шезлонгів, були розірвані два гамаки і парасоля, зняті ручки вхідних дверей до туалетів, поламано кілька молодих дерев і т. ін. Над прибиранням рекреаційної зони щодня працюють двоє осіб. Робітники звертаються до односельчан з проханням про взаємоповагу і шанобливе ставлення до спільного надбання, які сприятимуть тому, щоб одне з улюблених місць гостомельчан якнайдовше залишалось в первісному вигляді – чистим і привабливим для відвідування. 
Щодо мецената Ю. І. Прилипка, коштом якого зведено власне рекреаційну зону, то його позиція вирізняється оптимізмом. Так завжди буває, все колись рветься і виходить з ладу, - говорить Юрій Ілліч. – Гамак порвала якась одна людина, як і викрутила ручки, а задоволення від якісного, зручного відпочинку на березі чистого водоймища щодня отримує маса осіб. І це задоволення, вдячність в очах односельчан для мене переважують будь-який негатив. Тому ми просто купили замість пошкоджених нові гамаки і шезлонги, вставили нові ручки і робимо все, щоб покращити умови життя мешканців селища – зокрема, подарувати їм приємний, комфортний відпочинок.   
    Марина Доброгорська

Категорія: Культура, спорт | Переглядів: 993 | Рейтинг: 4.2 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz