Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSВт, 2024-05-07, 03:31
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2010 » Січень » 9 » Турнір з міні-футболу пам’яті Сотнічука Анатолія Михайловича
Турнір з міні-футболу пам’яті Сотнічука Анатолія Михайловича

 Ось і прийшов Новий рік. Це свято як для малих так і для дорослих.  

Наша команда ФК "Міраж” чекала прихід Нового року із нетерпінням, адже вже в цьому році, в перші його дні (4-5 січня), ми мали їхати в Хмельницьку область смт Антоніни для участі у турнірі з міні-футболу пам’яті Сотнічука Анатолія Михайловича. А запросив нас туди один із гравців нашої команди, приватний підприємець Шмигельський Сергій Петрович.

         Закував лід річку Ікопоть. Високі, густі верби нахилились до землі від  важкого снігу. За ними видніється невеличке містечко із старовинними будівлями і сучасними забудовами. Це – Антоніни. Одні вважають Антоніни селищем міського типу, інші – містечком. Приблизна кількість жителів 5 тис. чловік. Антоніни знаходиться на Поділлі, в північно-західній частині Волино-Подільської височини. Місцевість, де знаходяться Антоніни, відносилась до досить розвиненого краю, який відомий під назвою «Болохівська земля». На території Антонін є Архітектурний ансамбль ХІХ ст. в стилі бароко (колишній маєток графа Потоцького), меморіальний комплекс – братська могила і пам’ятник воїнам – односельчанам, що загинули в роки Великої Вітчизняної війни та інші архітектурні споруди. Антоніни мають зручне транспортне сполучення з Красиловом, Хмельницьким, Тернополем, Києвом, Нетішином та іншими містами України.

         Найкраща пам’ять про футболіста – турнір його пам’яті, вирішили в смт Антоніни і заснували, присвячені Анатолію Михайловичу щорічні змагання серед любительських команд. Ця людина залишила після себе  в смт Антоніни добру пам’ять. Анатолій Михайлович був одним із родоначальників футболу в селищі,  любив інші ігрові види спорту, популяризував здоровий спосіб життя, займав активну громадську позицію. Але, внаслідок хвороби Анатолій Михайлович помер в 47 років. Турнір проходить вже 15 років поспіль. Цього року своєрідний ювілей. 

         На церемонії відкриття до присутніх звернулися рідний брат Анатолія Михайловича Олег Сотнічук, директор спортивної школи Кондратюк Сергій Петрович та приватний підприємець Рижук Віктор Степанович. Після урочистого відкриття розпочалися самі змагання.

Турнір відбувався в спортивній школі, яка розташована на території маєтку графа Потоцького.

         На змагання з міні-футболу завжди приїжджає чимало команд. У цьому році у турнірі взяло участь 8 команд: "Газопровід” – м. Красилів, "Довіра” – смт Антоніни, "Десна” – м. Красилів, "ДЮСШ” – смт Антоніни, "Іскра” – с.Теофіполь, ФК "Славута”, "Горинь” – м.Ізяслав, ФК "Міраж” – с. Гостомель. Вісім команд, розподілених на дві рівнозначні групи, за підсумками одноколових перегонів визначили двох фіналістів "Десна” –      м. Красилів та ФК "Славута”.

За підсумками турніру, перемогу здобула команда "Десна” –  м. Красилів, яка у фінальному протистоянні  здолала команду ФК "Славута”. Вітав переможців брат А.М.Сотнічука Олег Сотнічук, а також директор спортивної школи Сергій Петрович Кондратюк та оргком друзів та соратників  А. М.Сотнічука  - Рижук Віктор Степанович, Шмигельський Сергій Петрович. Переможець турніру, команда "Десна” м. красилів нагороджена перехідним кубком, грамотами та призами.

Допопомогу у проведенні футбольного турніру надали і місцеві підприємці.

Особливими симпатіями під час турніру тішились абсолютні новачки такого роду змагань з с.Гостомель: згуртовані наставниками Венгером Олександром та Римаренком Дмитром у насправді дружню команду вони  протягом турніру показали характер та морально-вольові якості. Однак цього виявилося замало для перемоги в турнірі.

ФК "Міраж”  на цьому турнірі показав незадовільний результат, тому на найближчому тренуванні буде проведено аналіз трьох ігор, які ми відіграли на турнірі. Команда не виконала поставленого перед нею завдання – зайняти перше, друге місце. В результаті в турнірній таблиці ми зайняли останню сходинку.  Але все-таки у порівнянні з великим футболом у нашої команди мало ігрової практики на такому рівні. Тренуватися можна і 2-3 рази на день, але якщо ти не маєш ігрової практики, то відповідно і всі твої тренування залишаються на рівні тренування. Гра це гра, і жодне тренування  не може зрівнятися з грою за рівнем емоційності, відповідальності і т.д.

Тому участь у такого роду турнірах дають нашій команді впевненість, досвід, креативність думки, командний дух, згуртованість.

Слід відмітити, що всі без винятку команди віднеслися до змагань з повною відповідальністю, дотримувалися розкладу ігор і старалися викладатися на максимум на футбольному полі.

     Кожна гра була дуже напружена. Вболівальники підтримували свої команди емоційними сплесками та вигуками. Серед вболівальників була помітна жіноча активність та інтерес до футболу, а може і до самих гравців?!

Загалом турнір викликав чималий інтерес у антонінівців, і щодня спортивний майданчик ДЮСШ збирав велику кількість вболівальників.

Команда ФК "Міраж” дякує  за запрошення взяти участь турнірі приватному підприємцю Шмигельському Сергію Петровичу, селищному голові Гостомеля Анатолію Івановичу Кириченку, який вважає, що популяризація здорового способу життя, культивування спорту та фізичної культури серед молоді мають сьогодні бути серед першочергових завдань.

І насамкінець  гравці ФК "Міраж” вітають всіх гостомельчан з Новим Роком та Різдвом Христовим та бажають: хай Новий рік приносить вам нові досягнення, нові враження, нові успіхи, творчі дерзання і злети. Бажаємо вашим родинам бути здоровими і щасливими, багатими і веселими, життєрадісними і усміхненими. З новими надіями, з новими звершеннями, з новим благополуччям. З Новим роком, з новим щастям! Бажаємо Вам веселих свят!     

            Автор: гравець ФК "Міраж” Дебелий А.В.      

Категорія: Культура, спорт | Переглядів: 1300 | Рейтинг: 4.0 |

Всього коментарів: 2
1 Валерій  
0
та приватний підприємець Резук Віктор Степанович
Ошибка не Резук а Рижук

2 Vizen  
0
Виправляємо!

Форма входу

Календар новин
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz