Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПт, 2024-04-26, 23:08
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2013 » Жовтень » 13 » Урочисте відкриття футбольного поля ЗШ №13
Урочисте відкриття футбольного поля ЗШ №13
11 жовтня у Гостомелі святкували урочисте відкриття нового пришкільного стадіону. Футбольне поле зі штучним покриттям Ірпінської загальноосвітньої школи №13 – одне з найбільших у регіоні, має розміри 40 х 60 м; стало цінним подарунком для дітей, батьків і освітян Приірпіння з нагоди 100 річниці ВАТ «Ветропак» Гостомельський склозавод. 
Голова Гостомельської селищної ради Анатолій Іванович Кириченко пояснив, що під час каденції його попередника розвитку спортивної галузі, на жаль, приділялось замало уваги. «...Заняття фізкультурою, футболом не тільки зміцнюють здоров’я дитини, загартовують характер; спорт наповнює життя молоді високим змістом, допомагає ефективно протистояти таким хворобам сучасного суспільства, як наркоманія, алкоголізм. Тому Гостомельська селищна рада відразу виступила на підтримку проекту Правління склозаводу подарувати школі новий стадіон, який планувалося відкрити ще в минулому році. В процесі будівництва ми зіштовхнулись з браком коштів і затримкою бюджетних асигнувань – довелось шукати спонсорів. Дуже допомогли Ю. І. Прилипко, Карплюк В.А., Бондаренко В.І., Мамчур О.Д. та інші...»
Незважаючи на прохолодну погоду, біля футбольного поля задовго до початку святкування зібралось багато глядачів – жителів селища, представників засобів масової інформації, юних спортсменів Ірпінських шкіл, членів педагогічного колективу. 
Гравці футбольної команди ЗШ №18, які приїхали з Коцюбинського, поділились враженнями щодо нового майданчика. «...У нас у школі теж є стадіон, але це поле краще. Робили розминку: думаємо, буде добре грати; одне погано, що без огорожі м’яч часто вилітатиме...»
В центральній частині стадіону розмістили мікрофони ведучих і декоративну жовто-блакитну арку з повітряних кульок зі стрічкою; школярі зайняли місця вздовж бігової доріжки. 
Офіційні урочистості розпочались о 12 годині виконанням державного гімну. Після короткого вітального слова директор ЗШ №13 Володимир Миколайович Захлюпаний рекомендував почесних гостей заходу – Голову Гостомельської селищної ради А. І. Кириченка, Голову Правління Гостомельського склозаводу А. П. Гірника, першого заступника Ірпінського міського голови М. М. Головкевича, депутата Київської обласної ради Н. Г. Семко, заступника начальника відділу освіти Ірпеня Балашову Т.В., депутата Гостомельської селищної ради О. Д. Мамчура, спонсорів В. А. Карплюка, В. І. Бондаренка та ін. 
На запрошення гостомельських освітян відгукнувся Владислав Вікторович Ващук – зірка українського футболу, спортивний директор київського «Арсеналу».
В. М. Захлюпаний розповів, що навіть за відсутності повноцінного стадіону шкільна футбольна команда неодноразово ставала призером міських змагань. «...Футбольне поле – найкращий подарунок для молоді і школярів селища, побудоване за пропозицією правління "ВЕТРОПАК  ГСЗ" та з нагоди 100-річчя  Гостомельського склозаводу, яскравий приклад виконання соціальних ініціатив Президента України В. Ф. Януковича, що сприятиме популяризації здорового способу життя, розвитку дитячого та юнацького футболу. Символічно, що реконструкція і будівництво стадіону припали на початок чемпіонату «Євро – 2012», а урочисте відкриття – на день, коли наша збірна здобуде перемогу у матчі проти збірної Польщі, виборюючи право на участь у чемпіонаті світу 2014! Сподіваємось, що футбольне поле дасть поштовх до особистісного розвитку молодим гостомельчанам!..» 
Ведучі надали слово кожному з почесних гостей. 
Серед меценатів, які допомагали при будівництві, на відкриття не змогли прийти Ю. І. Прилипко (риття котловану, забезпечення щебенем і піском) та Г. Я. Матвієць (остаточна укладка основи і вирівнювання). 
Голова Гостомельської селищної ради А. І. Кириченко звернувся з привітанням до школярів і батьків, висловивши сподівання, що ЗШ №13, наразі провідна в царині комп’ютерних технологій, завдяки новому стадіону здобуде спортивну першість. 
Владислав Ващук побажав, щоб футбол у селищі і надалі залишався на високому рівні; у нового стадіону з часом з’явилось освітлення і криті трибуни, у шкільної команди – відповідна форма і підтримка спонсорів. «...Маю надію, що за кілька років у числі провідних українських команд гратиме молодь, вихована на цьому стадіоні. Приємно бачити, що місцева влада і бізнесмени об’єднались, щоб зробити для школи такий цінний подарунок. Це футбольне поле – одне з кращих пришкільних, які мені довелось бачити...» Владислав Ващук привітав гостомельчан з Днем селища. 
Голова Правління Гостомельського склозаводу Андрій Павлович Гірник висловив задоволення тим, як проект був втілений у життя. «...До ювілею заводу ми мали кілька варіантів, що зробити для селища. Зараз я бачу, що вибір правильний. Адже діти – це наше майбутнє; багато залежить від того, як ми їх виховуємо...»
Голова громадської організації "Нові обличчя" Карплюк Володимир Андрійович привітав присутніх з урочистою подією школи та селища, побажав гармонійного фізичного розвитку та спортивних перемог.
З вітальними словами звернулись також депутат Київської обласної ради Семко Наталія Григорівна, заступник Ірпінського міського голови Головкевич Микола Михайлович.
Директор школи В. М. Захлюпаний вручив меценатам дипломи з подякою і квіти. 
Голова Гостомельської селищної ради А. І. Кириченко разом з головою Правління склозаводу А. П. Гірником відкрили пам’ятну дошку, на якій викарбовано імена активних учасників будівництва футбольного поля – А. П. Гірника, В. І. Ситникова, А. І. Кириченка, В. М. Саєнка, Ю. І. Прилипка, О. Д. Мамчура, В. А. Карплюка, В. І. Бондаренка, Г. Я. Матвійця, Л. В. Цуп’ка.
Почесні гості свята, зокрема зірка українського футболу В. В. Ващук, поставили свої підписи на шкіряному м’ячі, який зберігатиметься поряд зі спортивними нагородами школи.
А. І. Кириченко, А. П. Гірник, В. В. Ващук, М. М. Головкевич, Н. Г. Семко, О. Д. Мамчур, В. А. Карплюк та В. І. Бондаренко перерізали блакитну стрічку, що символізувало відкриття стадіону. 
Право зробити перший удар по м’ячу на новому полі було надане А. І. Кириченку, А. П. Гірнику і В. В. Ващуку; природно, що тільки удар останнього був прицільним і третій м’яч відразу потрапив у ворота. 
На цьому завершилась офіційна частина відкриття. 
Учні ЗШ №13 і педагогічний колектив школи підготували насичену розважальну програму: виступ обдарованої співачки учениці 11-А класу ЗШ №13 Єлизавети Дорошенко, хореографічного колективу «Хвиля танцю» (художній керівник – Ірина Побулавець); серед запрошених виконавців – спортивно-танцювальна група «Черрі» Ірпінської ДЮСШ (художній керівник – Марія Саприкіна) і Ірпінська команда регбістів. 
В рамках святкування пройшли перші змагання з футболу «Шкіряний м’яч» серед шкіл-фіналістів Ірпінського регіону №3, 12, 18 і 13, причому юні футболісти Гостомельської школи якнайкраще зарекомендували свої ігрові і спортивні здібності. 
Урочисте відкриття стадіону ЗШ №13 пройшло на високому рівні. З масштабу святкування, переліку учасників змагань і запрошених гостей очевидно, що ця подія виходить далеко за межі власне шкільної, набуває важливого значення у житті селища.
Марина Доброгорська
  
   
  
 
  
  
  
  
  
  

Відео журналістів "Пульсар" http://pulsar-irpin.com.ua/

 
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 1459 | Рейтинг: 5.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz