Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSЧт, 2024-04-18, 07:54
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2013 » Червень » 25 » Юридична консультація. На питання громадян відповідає адвокат Павло Оніщенко
Юридична консультація. На питання громадян відповідає адвокат Павло Оніщенко
Питання: Засуджений на 10 років за вбивство, відбуває покарання у тюрмі, мною був направлений виконавчий лист про стягнення з засудженого моральну та матеріальну шкоду. Виконавча служба відкрила впровадження але і закрила по тому що у засудженого немає майна. Які мої дії. Ірина

Відповідь:
Стягнення коштів за виконавчими документами з боржника звертається в першу чергу на кошти боржника у гривнях та іноземній валюті, інші цінності, у тому числі кошти на рахунках і вкладах  боржника у банках та інших фінансових установах,  на рахунки в цінних паперах у депозитаріях цінних паперів. Стягнення коштів може бути звернено на заробітну плату, стипендію, пенсію, а також майно на яке відповідно до законодавства може бути звернено стягнення.
Варто зазначити, що особи, які засуджені до позбавлення волі і відбувають покарання в колоніях отримують заробітну плату, на яку може бути звернено стягнення за виконавчими документами. 
Так, згідно з ч. 2 ст. 71 Закону України «Про виконавче провадження» із заробітної плати засуджених, які відбувають покарання у виді позбавлення волі, відрахування здійснюється з усієї суми заробітної плати без урахування відрахувань витрат, пов'язаних з їх утриманням у таких закладах.
Разом з тим, особи, які відбувають покарання можуть не отримувати заробітної плати, тому якщо інших коштів або майна в них не має, то стягнення коштів за виконавчим документом буде неможливим. 
Проте, відповідно до ч. 4, 5 ст. 47 Закону України «Про виконавче провадження» про повернення стягувачу виконавчого документа та авансового внеску державний виконавець виносить постанову з обов'язковим мотивуванням підстав її винесення, яка затверджується начальником відділу, якому він безпосередньо  підпорядкований. Копія  постанови у триденний строк надсилається сторонам і може бути оскаржена в десятиденний строк у порядку, встановленому цим Законом.
Повернення виконавчого документа стягувачу з підстав, передбачених цією статтею, не позбавляє його права повторно пред'явити виконавчий документ до виконання протягом строків, встановлених статтею 22 цього Закону.
Таким чином, відповідно до зазначених норм Ви маєте право повторно звернутися до виконавчої служби пред'явивши  виконавчий  документ  до  виконання  протягом встановлених Законом строків.
Також, Ви маєте право оскаржити постанову державного виконавця до начальника відділу, якому безпосередньо підпорядкований державний виконавець, або до керівника відповідного органу державної виконавчої служби вищого рівня чи до суду.
Варто зазначити, що оскарження постанови про повернення   стягувачу виконавчого документ може здійснюватися в десятиденний строк з моменту отримання такої постанови. Тому, якщо з моменту отримання Вами постанови державного виконавця не пройшло 10 днів, то Ви також маєте право її оскаржити до вище зазначених посадових осіб та органів. 

Адвокат
Оніщенко Павло Bікторович
Ірпінь вул.Тургенівська, 10 офіс 38
Тел: 61286; 067-700-88-20 

Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 922 | Рейтинг: 0.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz