Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПт, 2024-04-19, 06:26
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2010 » Жовтень » 22 » Відкриття пам’ятної дошки Володимиру Броніславовичу Кленцу
Відкриття пам’ятної дошки Володимиру Броніславовичу Кленцу
20 жовтня в селищі Гостомель відбулася знaменна подія – відкриття пам’ятної дошки поету, автору багатьох збірок і ліричних поезій, талановитій людині Володимиру Броніславовичу Кленцу.
Володимир Броніславович народився 19 січня 1948 року у селі Військове Поліського району Київської області. Однак після відселення із забрудненої радіацією території, проживав у селищі Гостомель, разом зі своєю родиною в будинку по вул Рекунова 9-А. Володимиру Кленц упродовж багатьох літ жив у цьому домі, працював у часописі "Слово і час” у редакції дитячої газети "Зірка”, газети "Сільські вісті”.
Володимир Броніславович прийшов до читачів як ніжний лірик, поет-пісняр. Його поезії – це і біль за долю малої батьківщини автора – Полісся, яким прокотилася лиха чорнобильська віхола, і висвітлення щоденних турбот і проблем, з якими стикаємось ми у своєму житті сьогодні, і просто радість, яка струменить з кожного рядочка, бо білий світ – це не тільки турботи, а це і краса землі, і краса людської душі.
На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки виступили: заступник селищного голови Гостомеля Василь Михайлович Саєнко, директор Ірпінської ЗОШ I-III ступенів №13 Володимир Миколайович Захлюпаний. Директор школи зазначив, що своєю творчістю наш поет-земляк належить всій Україні і дуже важливо, що жителі Гостомеля шанують його пам’ять. Меморіальна дошка нагадуватиме новим поколінням про одного з тих творців духовних цінностей, які своїм життям причетні до гостомельського краю.
Також перед жителями селища виступили письменник, заслужений діяч мистецтв України, лауреат премії Остапа Вишні Олег Чорногуз; головний редактор журналу "Перець” Михайло Прудник; голова творчого об’єднання сатириків і гумористів спілки письменників України Гриць Гайовий; заслужений діяч мистецтв України, лауреат премії Остапа Вишні Василь Довжик.
У програмі відкриття пам’ятної дошки активну участь взяли учні Ірпінської ЗОШ I-III ступенів №13. Вони декламували лічилки, скоромовки, поезію письменника. Наприклад, учениця 9-Б класу (кл. керівник Чернюк М.І.) Марина Дацій продекламувала вірш "Уже нема моєї хати”; учні 3-А класу (кл. керівник Нікітіна В.В.) Зоря Гордій, Байцер Катерина, Кондратюк Катерина прочитали напам’ять лічилки, скоромовки, поезію; учениця 8-В класу (кл. керівник Прокопенко С.П.) Юля Боднар продекламувала вірш "Україно, веселко, моя”. У виконанні учня 11 класу Ярослава Левченка прозвучала пісня "Конвалії”, слова якої поклав на музику композитор Михайло Катричко.
Під оплески присутніх Василь Саєнко, Володимир Захлюпаний та Олег Чорногуз зняли біле полотнище з меморіальної дошки. На згадку про цю подію присутні письменники подарували присутнім збірки гумору, сатири, лірики Володимира Кленца та свої власні.


Категорія: Життя селища | Переглядів: 3041 | Рейтинг: 5.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz