Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПт, 2024-04-26, 21:48
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2014 » Березень » 2 » Вихованці театральної студії «Карусель» повернулися з фестивалю «Дошколярик»
Вихованці театральної студії «Карусель» повернулися з фестивалю «Дошколярик»
Театральна студія «Карусель» під керівництвом Ірини Кульбовської шостий місяць працює у Центрі творчості дітей та юнацтва. 
Гостомельчани знають обдарованих вихованців за виставою до Дня позашкілля в Будинку культури і новорічними спектаклями для дошкільнят у Військовому містечку. 
Завдяки наполегливій і сумлінній роботі, артистичну майстерність колективу помітили за межами Приірпіння і в листопаді 2013 р. запросили взяти участь у щорічному фестивалі «Дошколярик», який проводиться ЦТДЮ Галичини. Із поїздкою допомогли меценати Юрій Прилипко і Ольга Прилипко. Керівник гуртка пояснила, що заняття відвідують діти із малозабезпечених сімей. «…Проживання і харчування впродовж трьох днів за домовленістю сторін безкоштовне, але навіть транспортні витрати і «кишенькові» становлять значний видаток для родинного бюджету. На засіданні батьківського комітету напередодні від’їзду ми розділили порівну спонсорські гроші між активними учнями. Таких було 13 осіб. Діана Демидко, яка залишилася вдома через підготовку до захисту МАНівської роботи, також отримала свою частку. Ця фінансова підтримка важлива як винагорода професійної діяльності дітей», - розповідає Ірина Кульбовська. 
Так далеко і на запрошення театральна студія їздила вперше. Мало хто з вихованців раніше бував у Львові. 
«…13 лютого для нас провели оглядову екскурсію історичним центром міста. Показували старовинні годинники, ратушу, собори, вулиці і площі. По обіді на малій сцені ЦТДЮ Галичини представили вечорниці. 14 лютого ми виступили на головному сценічному майданчику. Жили у кімнатах при закладі з двоповерховими дерев’яними ліжками, душовими, усіма зручностями. Годували два рази на день, поживно – не могли усе з’їсти. Від поїздки залишилась маса позитиву: цікаво подорожувати з однолітками, заводити нових друзів, порівнювати свої успіхи з грою інших акторів. Я привезла батькам подарунки і сувеніри, які купила на власні гроші, - каву і шоколад, виготовлені за старовинним рецептом», - поділилася враженнями Дарина Романенко.
На фестивалі каруселівці репрезентували вокально-хореографічні номери «Матроси» і «Гноми» (виконавці – Поліна Литвинчук, Ксенія Ющенко, Дарина Романенко, Вікторія Пилипенко, Софія Ющенко, Віка Лісова і Поліна Юхимович).  
Балетмейстер Юлія Катана розповіла, що галицька публіка високо оцінила виступ гостомельчан, проводжала зі сцени схвальними відгуками і оплесками.
Ірина Кульбовська відмітила приязне ставлення колег. «…Організатором візиту з боку ЦТДЮ Галичини була завідувач відділу міжнародних зв’язків і туризму Любов Припутень. Під час екскурсій нами опікувалася професійний гід Мирослава. Багато уваги приділяв директор Олег Кузик. Педагоги і учні отримали нагоду обмінятися сценічним досвідом на майстер-класах фольклорного колективу «Прогулянка». 15 лютого ми ходили містом самостійно: піднімалися на Високий замок, грілися гарячими напоями у кав’ярні і Майстерні шоколаду. Результатом нашого визнання стало запрошення на ювілей Центру творчості у жовтні. Діти у захваті від пам’яток історії і європейської культури Львова; з ентузіазмом беруться за нову постановку, щоб показати восени львів’янам…»
Марина Доброгорська

Категорія: Робота ради | Переглядів: 811 | Рейтинг: 4.0 |

Всього коментарів: 1
1 Галина  
0
Прилипко один з тих людей,які справді багато роблять для дітей селища. 
Завдяки йому моя дочка позаминулого року їздила в Карпати, а йей раз у Львів.
Помагав з ремонтом кабінетів

Форма входу

Календар новин
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz