Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSСр, 2024-05-01, 22:45
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2014 » Червень » 6 » Вуличний комітет вулиць Польова та Кошового
Вуличний комітет вулиць Польова та Кошового

СОРОК ТРЕТЯ СЕСІЯ  ШОСТОГО СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ
селище Гостомель                     № 838 – 43 - VІ        22 травня  2014 року
Про надання дозволу на створення органу самоорганізації населення 
«Вуличний комітет вулиць Польова та Кошового» у селищі Гостомель

Відповідно до статті 140 Конституції України, ст. 14 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 3, 8, 9, 11, 13, 14 Закону України «Про органи самоорганізації населення», враховуючи заяву ініціативної групи про створення органу самоорганізації населення від 05.05.2014 року, протокол зборів жителів вулиць Польова та Кошового в селищі Гостомель, список учасників зборів жителів за місцем проживання, сесія Гостомельської селищної ради 
ВИРІШИЛА:
1.    Дозволити створити орган самоорганізації населення та визначити його назву –  «Вуличний комітет вулиць Польова та Кошового» у селищі Гостомель.
2.    Визначити, що орган самоорганізації населення «Вуличний комітет вулиць Польова та Кошового» у селищі Гостомель діє в межах території будинків від № 1 до № 32 по вулиці Польова та від № 1 до № 13 по вулиці Кошового у селищі Гостомель, Київської області.
3.    Основними напрямками діяльності органу самоорганізації населення «Вуличний комітет вулиць Польова та Кошового» у селищі Гостомель є:
-    створення умов для участі жителів у вирішенні питань місцевого значення у межах Конституції та законів України;
-    задоволення соціальних, культурних, побутових та інших потреб жителів шляхом сприяння у наданні їм відповідних послуг;
-    участь у реалізації соціально-економічного, культурного розвитку території діяльності органу самоорганізації населення, інших місцевих програм.
4.    Надати органу самоорганізації населення «Вуличний комітет вулиць Польова та Кошового» у селищі Гостомель у межах території його діяльності такі власні повноваження: 
4.1.    Представляти  разом з депутатами Гостомельської селищної ради Київської області  інтереси жителів у Гостомельській селищній раді, місцевих органах виконавчої влади.
4.2.    Сприяти додержанню Конституції та законів України, реалізації актів Президента України та органів виконавчої влади, рішень Гостомельської селищної ради Київської області та  її  виконавчого  органу,  розпоряджень Гостомельського селищного голови,  рішень,  прийнятих   місцевими референдумами.
4.3.     Вносити у встановленому  порядку  пропозиції  до  проектів програм  соціально-економічного  і  культурного розвитку, бюджету селища Гостомель.
4.4.     Організувати на добровільних засадах участь населення у здійсненні заходів щодо охорони навколишнього природного середовища, проведення робіт з благоустрою, озеленення та утримання в належному стані прибудинкової території, обладнанні  дитячих  і  спортивних майданчиків,  кімнат дитячої творчості, клубів за інтересами тощо.
4.5.     Організовувати на добровільних засадах участь населення у здійсненні заходів щодо ремонту приміщень загального користування із дотриманням встановленого законодавством порядку проведення таких робіт. 
4.6.    Здійснювати контроль за якістю надаваних громадянам, які проживають у жилих будинках на території діяльності органу самоорганізації населення, житлово-комунальних послуг.
4.7.     Надавати допомогу навчальним закладам, закладам та організаціям культури, фізичної культури і спорту у проведенні культурно-освітньої, спортивно-оздоровчої та виховної роботи серед населення, розвитку художньої творчості, фізичної культури і спорту; сприяти збереженню культурної спадщини, традицій народної культури,  охороні пам'яток історії та культури, впровадженню в 
побут нових обрядів.
4.8.    Організовувати допомогу громадянам похилого віку, інвалідам, сім'ям  загиблих воїнів,   партизанів  та військовослужбовців,  малозабезпеченим та багатодітним  сім'ям, а також  самотнім  громадянам,  дітям-сиротам та дітям,  позбавленим 
батьківського піклування,  вносити  пропозиції з  цих  питань  до Гостомельської селищної ради Київської області.
4.9.     Надавати необхідну допомогу органам пожежного нагляду в здійсненні ними  протипожежних заходів, організовувати вивчення населенням  правил пожежної  безпеки, брати  участь у здійсненні громадського контролю за додержанням вимог пожежної безпеки.
4.10.    Сприяти відповідно до законодавства правоохоронним органам у забезпеченні ними охорони громадського порядку.
4.11.     Розглядати звернення громадян, вести прийом громадян.
4.12.     Вести облік громадян за віком, місцем роботи чи навчання, 
які мешкають у межах території діяльності органу самоорганізації населення.
4.13.     Сприяти депутатам Гостомельської селищної ради Київської області в організації їх зустрічей з виборцями,  прийому  громадян  і  проведенні  іншої роботи з мешканцями.
4.14.    Інформувати   громадян  про   діяльність  органу самоорганізації  населення,  організовувати  обговорення  проектів його рішень з найважливіших питань. 
5.    Органу самоорганізації населення «Вуличний комітет вулиць Польова та Кошового» у селищі Гостомель здійснити легалізацію в порядку, встановленому ст. 13 Закону України «Про органи самоорганізації населення».
6.    Контроль за фінансовою діяльністю органу самоорганізації населення «Вуличний комітет вулиць Польова та Кошового» у селищі Гостомель у межах своїх повноважень здійснюють Гостомельська селищна рада та виконавчий комітет Гостомельської селищної ради.
7.    Дане рішення оприлюднити на інформаційному сайті селища Гостомель.
8.    Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань регламенту, депутатської етики, контролю за виконанням рішень сесії та виконкому, питань законності та правопорядку.

 

Селищний голова                            А.І. Кириченко

Секретар ради                            О.В. Кислиця

Юрист                                Ю.М. Гусєва

Категорія: Робота ради | Переглядів: 840 | Рейтинг: 0.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz