Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПт, 2024-04-19, 05:35
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2013 » Липень » 10 » За матеріалами газети «Про приватних підприємців та єдиний податок»
За матеріалами газети «Про приватних підприємців та єдиний податок»
Погоджено проект щодо вдосконалення автомобільних пасажирських перевезень
Держпідприємництво опрацювало та погодило проект наказу Мінінфраструктури України «Про затвердження Порядку організації перевезень пасажирів та багажу автомобільним транспортом» (http://www.mtu.gov.ua/uk/alias_51//33705.html).
Так, документом пропонується встановити вимоги до:
організації обстеження й облаштування маршрутів, що плануються для відкриття, а також доріг, дорожніх об’єктів перед відкриттям міських, приміських, міжміських і внутрішньообласних автобусних маршрутів;
складання розкладів руху на відповідних маршрутах.
Крім того, проектом передбачається застосовувати Методику вивчення попиту населення на пасажирські перевезення перевізниками та автостанціями всіх форм власності на міських, приміських, міжміських і міжнародних маршрутах.
Прогнозується, що прийняття акта сприятиме  безпечним перевезенням пасажирів, забезпечить своєчасне, повне та якісне задоволення потреб населення в перевезеннях, запровадить нові аспекти вивчення попиту населення на пасажирські перевезення й умови відкриття/закриття автобусних маршрутів.
Прес-служба Держпідприємництва України

За матеріалами газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» http://spd-info.com.ua/news/view/1895

Чим загрожує туроператору порушення істотних умов договору з туристом
Верховний Суд України на засіданні Судової палати у цивільних справах 3 липня 2013 року ухвалив постанову в справі № 6-42 цс 13, предметом якої був спір про захист прав споживачів, відшкодування майнової та моральної шкоди.
Під час розгляду цієї справи Верховний Суд України зробив правовий висновок, відповідно до якого майнову відповідальність несе суб’єкт туристичної діяльності, який порушив законодавство в галузі туристичної діяльності під час надання туристичної послуги, порушив умови договору між туристом і суб’єктом туристичної діяльності з надання туристичних послуг і за вини якого замовнику (туристу) завдано збитків.
У разі встановлення судом фактів видачі туроператором ваучера, який є формою письмового договору на туристичне обслуговування, зміни туроператором в односторонньому порядку істотних умов договору на туристичне обслуговування та невжиття ним необхідних заходів про попередження туриста щодо такої зміни відповідальність за порушення істотних умов договору не може нести інший суб’єкт туристичної діяльності з надання туристичних послуг, ніж туроператор.
 
За матеріалами прес-служби ВСУ

За матеріалами газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» http://spd-info.com.ua/news/view/1889


За невиконання щоденного друку Z-звіту накладають лише одну фінсанкцію
Суб’єкти підприємницької діяльності, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) під час продажу товарів (надання послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зобов’язані щоденно друкувати на РРО (за виключенням автоматів з продажу товарів (послуг)) фіскальні звітні чеки та забезпечувати їх зберігання в книгах обліку розрахункових операцій (п. 9 ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР, далі — Закон № 265).
Згідно з п. 4 ст. 17 Закону № 265, у разі невиконання щоденного друку фіскального звітного чека або його незберігання в книзі обліку розрахункових операцій за рішенням відповідних органів Державної податкової служби України до суб’єктів підприємницької діяльності застосовується фінансова санкція в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Не друкуючи щодня протягом певного періоду фіскальний звітний чек, суб’єкт підприємницької діяльності вчиняє продовжуване порушення, а не зберігаючи роздрукований чек у книзі обліку розрахункових операцій — триваюче. Тобто має місце одне й те саме порушення.
Тож за такі порушення податківці можуть застосувати лише одну фінансову санкцію в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн) незалежно від кількості випадків невиконання щоденного друку фіскального звітного чека та/або його незберігання в книзі обліку розрахункових операцій, виявлених під час перевірки суб’єкта підприємницької діяльності, який здійснює розрахункові операції за товари (послуги).
 
Постанова ВСУ від 04.06.2013 р. № 21-155а13

За матеріалами газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» http://spd-info.com.ua/news/view/1892


15 липня — останній день сплати збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності
15 липня — останній день сплати:
збору за провадження торговельної діяльності (крім торговельної діяльності з придбанням короткотермінового торгового патенту) за серпень 2013 року;
збору за провадження діяльності з надання платних послуг за серпень 2013 року;
збору за здійснення торгівлі валютними цінностями за серпень 2013 року;
авансового внеску рентної плати за транспортування нафти й нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу й аміаку територією України за першу декаду липня 2013 року.


За матеріалами газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» http://spd-info.com.ua/news/view/1893

Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 768 | Рейтинг: 0.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz