Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSСр, 2024-05-01, 23:01
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2013 » Вересень » 20 » За матеріалами газети «Про приватних підприємців та єдиний податок»
За матеріалами газети «Про приватних підприємців та єдиний податок»
Підприємства з автопарком у 20 та більше авто вводитимуть посаду спеціаліста з безпеки руху
 Мініфраструктури пропонує за наявності в штаті підприємства, установи або організації 21 й більше водіїв вводити кваліфікованого фахівця з безпеки дорожнього руху. Наразі такий показник становить 50 і більше водіїв. Така ініціатива міститься в розміщеному на сайті міністерства проекті постанови КМУ «Про внесення змін у додаток № 3 до Положення про службу безпеки дорожнього руху міністерств, інших центральних органів державної виконавчої влади, підприємств, їх об’єднань, установ і організацій» http://www.mtu.gov.ua/uk/alias_50/36670.html.
Свої наміри Мініфраструктури пояснює тим фактом, що проведений аналіз ДТП, скоєних із вини водіїв транспортних засобів автоперевізників, показав, що 60% від загальної кількості таких ДТП скоїли водії автоперевізників, які утримують парк у менше ніж 50 транспортних засобів.
За матеріалами газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» http://www.spd-info.com.ua/ua/view/news/one/544

Від пошуку роботи до боротьби з незаконним звільненням займатиметься нова служба
 Наприкінці минулого тижня Перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов доручив підготувати рішення Уряду щодо об’єднання Державної служби зайнятості та Державної інспекції з питань праці. Наразі вже створено робочу групу, до якої увійшли представники цих держорганів та Мінсоцполітики. Про такі майбутні зміни  повідомила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська.
Вона пояснила, що об’єднання Державної служби зайнятості та Державної інспекції з питань праці дозволить вирішувати питання праці та зайнятості комплексно. Адже нова Служба займатиметься всім комплексом питань, пов’язаних із працею та зайнятістю, — від пошуку роботи та відстоювання трудових прав до боротьби із дискримінацією під час прийняття на роботу, а також заборгованістю із заробітної плати або незаконним звільненням. Отже, інспектори нової Служби не лише виявлятимуть факти нелегальної зайнятості, але й допоможуть роботодавцям скористатися новими можливостями, наданими Законом України «Про зайнятість населення» від 05.07.2013 р. № 5067-VI.
За матеріалами газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» http://www.spd-info.com.ua/ua/view/news/one/543


Акціонерам нададуть можливість звертатися з позовом до посадових осіб акціонерного товариства за завдані ними збитки
 Верховна Рада України прийняла в першому читанні проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав інвесторів» (реєстр. № 2013а http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=46933)
Згаданим документом пропонується надати право учасникам господарських товариств подавати до посадових осіб цих товариств позови про відшкодування товариству завданих цими особами збитків.
Виходячи з положень Пояснювальної записки до цього законопроекту, до суду із позовом в інтересах товариства можуть звернутися учасники (учасник), які сукупно є власниками 5 і більше відсотків статутного капіталу товариства (акціонери (акціонер), які сукупно є власниками 5 і більше відсотків простих акцій товариства). А сам законопроект передбачає покладання на посадових осіб органів акціонерного товариства повної матеріальної відповідальності за збитки, завдані товариству під час виконання своїх обов’язків.
За матеріалами газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» http://www.spd-info.com.ua/ua/view/news/one/542

Водійські права радянського зразка можна міняти за бажанням
 Верховна Рада вирішила змінити Закон України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус». Завдяки цьому після того як Закон підпише Президент і він буде опублікований, водійські права на бланках СРСР можуть бути замінені на посвідчення нового зразка за бажанням їх власника та у випадках, передбачених чинним законодавством.
Нагадаємо: наразі діє норма, що посвідчення водія, які були видані з використанням зразка бланка, затвердженого органом виконавчої влади Союзу Радянських Соціалістичних Республік, припиняють свою дію з 1 січня 2014 року.
 
Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» щодо врегулювання питання дії посвідчень водія зразків бланків затверджених органами влади Союзу Радянських Соціалістичних Республік

За матеріалами газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» http://www.spd-info.com.ua/ua/view/news/one/540

Первинні документи на товари підприємці повинні зберігати не менше ніж три роки
 Фізичні особи — підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, повинні мати первинні документи, що підтверджують придбання товарів для реалізації. До таких документів, зокрема, належать: накладна на товар і виписка з банку, квитанції про оплату, чек або інший документ, що підтверджує оплату товарів, робіт, послуг. На основі таких документів заповнюються Книги обліку доходів та витрат, складається податкова звітність.
Разом із тим первинні документи повинні зберігатися не менше ніж три роки з дня подання підприємцем податкової декларації платника єдиного податку. Це питання врегульовано ст. 44 Податкового кодексу України.
За матеріалами газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» http://www.spd-info.com.ua/ua/view/news/one/538

Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 734 | Рейтинг: 0.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz