Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПт, 2024-04-19, 09:18
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2013 » Листопад » 6 » За матеріалами газети «Про приватних підприємців та єдиний податок»
За матеріалами газети «Про приватних підприємців та єдиний податок»
Отримати ліцензію на продаж алкоголю й цигарок можна також у Центрах обслуговування податків
Щоб отримати ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, підприємцям необхідно подавати заяву до Головного управління Міндоходів у області або до Центру обслуговування платників податків за місцем проведення торговельної діяльності. Про це повідомляють, зокрема, ГУ Міндоходів у Луганській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Кіровоградській областях.
Новий порядок видачі ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами затверджено наказом Міндоходів «Про затвердження Порядку організації роботи головних управлінь Міндоходів із приймання документів та видачі ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами» від 21.10.2013 р. № 603.
Для отримання ліцензії суб’єкт господарювання повинен подати заяву, довідку органу доходів і зборів про реєстрацію касових апаратів (книг обліку розрахункових операцій), що знаходяться в місці торгівлі, а також документи, перелік яких визначено Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» від 19.12.1995 р. № 481.
Документи, що є підставою для видачі ліцензії, подаються в одному примірнику в копіях, засвідчених нотаріально або органом, який видав оригінал документа, і приймаються за описом.
За матеріалами газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» http://www.spd-info.com.ua/ua/view/news/one/930

Ретроавтівки виведуть із-під обкладення утилізаційним податком
На сьогодні відсутні переліки продукції, які забезпечують реалізацію процедур, що дозволяють увозити на митну територію України в митному режимі імпорту та/або здійснювати продаж на митній території України транспортних засобів, з року випуску яких минуло 30 або більше років (що не призначені для комерційного перевезення пасажирів або вантажів, мають оригінальний двигун, кузов і (за наявності) раму, збережені та відреставровані до оригінального стану) і які належать до предметів колекціонування або антикваріату.
Разом із тим урегулювання цього питання необхідне, оскільки збереження та відповідальне використання старовинних автомобілів є важливою частиною технічної та культурної спадщини людства. І тому Мініфраструктри розробило Перелік видів та категорій транспортних засобів, з року випуску яких минуло 30 або більше років, що не призначені для комерційного перевезення пасажирів або вантажів, мають оригінальний двигун, кузов і (за наявності) раму, збережені та відреставровані до оригінального стану, які належать до предметів колекціонування або антикваріату (doc). Для сприяння збереженню та відповідальному використанню старовинних колісних транспортних засобів.
Відразу скажемо, цей порядок не врятує старі автівки, які використовуються щоденно. Тим більше що власник антикваріату, аби уникнути екоподатку за утилізацію, має отримати спеціальну картку.

І наостанок наведемо класифікацію колісного антикваріату (СКТЗ):
• Клас А (Піонер) — СКТЗ, побудовані до 31 грудня 1904 року.
• Клас B (Ветеран) — СКТЗ, побудовані між 1 січня 1905 року та 31 грудня 1918 року.
• Клас C (Вінтаж) — СКТЗ, побудовані між 1 січня 1919 року та 31 грудня 1930 року.
• Клас D (Пост-вінтаж) — СКТЗ, побудовані між 1 січня 1931 року та 31 грудня 1945 року.
• Клас E (Повоєнні) — СКТЗ, побудовані в період з 1 січня 1946 року по 31 грудня 1960 року.
• Клас F (Шестидесятники) — СКТЗ, побудовані між 1 січня 1961 року та 31 грудня 1970 року.
• Клас G (Семидесятники) — СКТЗ, побудовані між 1 січня 1971 року та ті, які визначені в пп. 1 п. 3 цієї Технічної класифікації.
За матеріалами газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» http://www.spd-info.com.ua/ua/view/news/one/929

Міндоходов роз'яснило порядок митного оформлення дерев'яного пакувального матеріалу
Міндоходів повідомило, що законодавством України не встановлено заборони щодо ввезення на митну територію України дерев'яного пакувального матеріалу.
При цьому митне оформлення товарів, що супроводжуються дерев’яним пакувальним матеріалом, здійснюється на підставі відповідних відбитків штампів, проставлених державними фітосанітарними інспекторами на товаросупровідних документах, які засвідчують результат проведеного фітосанітарного контролю дерев'яного пакувального матеріалу.

Лист Міндоходів України від 25.10.2013 р. № 22232/7/99-99-24-01-10-17
За матеріалами газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» http://www.spd-info.com.ua/ua/view/news/one/928


Для студентів зміняться умови придбання залізничних квитків
Починаючи з 1 липня 2014 року студенти ВНЗ та учні професійно-технічних навчальних закладів отримають право придбавати квитки за половину їх вартості для проїзду не лише в загальних, плацкартних вагонах, а й у вагонах другого та третього класу всіх категорій поїздів приміського та міжміського сполучень, а також у всіх вагонах регіональних поїздів.
Пільговий проїзд студентам та учням оформляється в разі, коли статус студента (учня) підтверджується даними, що містяться в Єдиній державній електронній базі з питань освіти, створеній відповідно до постанови КМУ від 13.07.2011 р. № 752.
Така норма наштовхує на висновок, що з 1 липня 2014 року студентам та учням не доведеться пред’являти студентські (учнівські) квитки під час придбання квитків на потяги.
Постанова КМУ «Про внесення змін до пункту 6 Порядку надання пільгового проїзду студентам вищих навчальних закладів I–IV рівнів акредитації та учням професійно-технічних навчальних закладів у міському й приміському пасажирському транспорті та міжміському автомобільному і залізничному транспорті територією України» від 17.10.2013 р. № 784. 
Набирає чинності з 01.07.2014 р.
За матеріалами газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» http://www.spd-info.com.ua/ua/view/news/one/927

Уряду пропонують переглянути механізм індексації доходів населення
Профспілки констатують: прийняття Урядом деяких постанов погіршило умови індексації грошових доходів населення. Зокрема значно ускладнився механізм індексації в разі підвищення грошових доходів, що призводить до втрати додаткових грошових коштів від індексації. Про це відмічалося на обговоренні практики застосування Закону України «Про індексацію грошових доходів населення» у комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці.
За результатами обговорення Комітет ухвалив рішення з рекомендаціями (за пропозиціями профспілок), серед яких Уряду рекомендовано до кінця 2013 року підготувати та внести в установленому порядку пропозиції щодо вдосконалення механізму індексації грошових доходів населення шляхом урегулювання, зокрема, таких питань, як: визначення терміну «базовий місяць» для обчислення індексу споживчих цін; визначення механізму застосування терміну «базовий місяць»; збільшення граничних розмірів грошових доходів населення, що підлягають індексації, з метою забезпечення належного захисту доходів громадян в умовах зростання споживчих цін і тарифів.
За матеріалами газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» http://www.spd-info.com.ua/ua/view/news/one/923

Вартість гуртожитків, переданих у комунальну власність, компенсуватимуть
Нарешті Уряд урегулював порядок визначення розміру компенсації вартості гуртожитків, які включені до статутних капіталів товариств, утворених у процесі приватизації (корпоратизації), за передачу цих гуртожитків у власність територіальних громад.
Розмір компенсації визначатиметься Радою міністрів АР Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями. Вони протягом 30 днів із дня подання необхідних документів мають прийняти рішення про надання або відмову в наданні компенсації, розрахувати її розмір та поінформувати про це власників гуртожитків. 
Водночас визначено, що розмір компенсації розраховується виходячи з вартості гуртожитків, згідно з якою їх включено до статутних капіталів товариств, утворених у процесі приватизації (корпоратизації), з урахуванням її зменшення внаслідок нарахованого фізичного зносу та збільшення в результаті фактичних витрат власників гуртожитків на проведення капітального ремонту під час перебування гуртожитків у їх власності.
За матеріалами газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» http://www.spd-info.com.ua/ua/view/news/one/921


На довідці про сплату екоподатку за утилізацію авто має бути гербова печатка митниці
Форму довідки про сплату екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та форму довідки про звільнення від сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів затверджено постановою КМУ від 18.09.2013 р. № 685.
Порядок заповнення та видачі довідок Кабінетом Міністрів України не затверджено.
Згідно з п. 128 Типової інструкції з діловодства в митній службі України, затвердженої наказом ДМСУ від 03.12.2012 р. № 690, на документах, що засвідчують права громадян і юридичних осіб, на яких фіксується факт витрати коштів та проведення операцій з матеріальними цінностями, підпис посадової (відповідальної) особи скріплюється гербовою печаткою митного органу.
Отже, довідки про сплату або про звільнення від сплати податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів повинні скріплюватися гербовою печаткою.

Лист Міндоходів від 25.10.2013 р. № 22250/7/99-99-15-04-01-17
За матеріалами газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» http://www.spd-info.com.ua/ua/view/news/one/918

Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 1109 | Рейтинг: 0.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz