Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSЧт, 2024-05-02, 18:28
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2013 » Червень » 21 » Жителів селищ Буча, Ворзель, Коцюбинське і міста Ірпінь запрошують відвідувати зону відпочинку на Центральному Гостомельському озері
Жителів селищ Буча, Ворзель, Коцюбинське і міста Ірпінь запрошують відвідувати зону відпочинку на Центральному Гостомельському озері
Жителів селищ Буча, Ворзель, Коцюбинське і міста Ірпінь  запрошують відвідувати зону відпочинку на Центральному Гостомельському озері
15 червня в селищі Гостомель відбулось урочисте відкриття рекреаційної зони на озері по вулиці Леніна. 
Ще на початку 2000-х рр. Гостомельський став не представляв інтересу як місце відпочинку навіть для населення селища: заболочені береги водоймища заросли чагарниками і верболозом, дно було мулистим, вода, покрита рястом, постійно цвіла; через малу глибину риба (плотва, карась) не росла більшою ніж 30 – 35 см. 
В червні 2012 р. почесний громадянин селища, депутат Ірпінської міської ради Юрій Ілліч Прилипко, за підтримки гостомельського селищного голови Анатолія Івановича Кириченка, заступника Ірпінського міського голови Ігоря Миколайовича Борзила і депутата Ірпінської міської ради Ігоря Анатолійовича Вишнякова організував проведення водоочисних робіт. 
Навесні 2013 р. в озеро запустили рибу – лина, коропа (малька і маточника), білого амура, товстолоба. Прикметно, що оплата винайму обладнання (земснаряду), технічного персоналу і зариблення ставу здійснені не за рахунок місцевого бюджету, а коштом Ю. І. Прилипка.   
Організатори чистки озера вийшли за межі водоймища і створили на березі розвинену рекреаційну інфраструктуру.
Меценат Юрій Ілліч Прилипко запрошує мешканців Бучі, Ворзеля, Коцюбинського та Ірпеня безкоштовно відвідувати Гостомельський рекреаційний комплекс на озері по вулиці Леніна.
Зона відпочинку включає сотню метрів пляжу з високоякісним світлим піском, майданчики для пляжного футболу і волейболу, які відповідають найвищим якісним стандартам; гостьові будиночки зі столиками і лавами, дощаті помости для зручності рибалок. 
Крім того до послуг відвідувачів надаються пластикові шезлонги; можна скористатись душовими кабінками і туалетами. На пляжі встановлено красиві полотняні парасолі і гамаки, доступні для всіх бажаючих. 
За безпекою відпочинку стежать рятівник з весловим човном і професійна медсестра. 
Гостомельське озеро орієнтоване на родинний відпочинок. В затишному східному плавні ставу насипано спеціальний мілководний басейн для купання дітей віком 2 – 7 років, глибина води в якому не перевищує 1 – 1,5 м. Поруч на березі розмістився яскравий ігровий майданчик з гірками, каруселями, гойдалками, пісочницею і батутом.
Молодь і школярі знайдуть для себе багато цікавого на спортивних майданчиках. 
Нарешті, дорослим стане до смаку купання в чистій воді (що, до слова, напередодні відкриття пройшла всі необхідні хімічні аналізи і отримала схвальні відгуки з різних інстанцій) в комфортних умовах за стандартами європейського відпочинку; рибалка на вудку і приємні гостомельські краєвиди.
15 червня гостомельчан прийшли привітати депутат Верховної ради Андрій Павлович Пінчук, заступник голови Київської держадміністрації Тетяна Леонтіївна Подашевська, депутати Київської обласної ради Вадим Васильович Башун, Наталія Григорівна Семко, Гостомельський селищний голова Анатолій Іванович Кириченко, заступник Ірпінського міського голови Ігор Миколайович Борзило, депутати Ірпінської міської ради Ігор Анатолійович Вишняков, Валерій Анатолійович Пєший, головний санітарний лікар Ірпінського регіону Галина Євгеніївна Савчук та ін.
Озеро і новостворена зона відпочинку були урочисто освячені Благочинним Бучанського округу протоієреєм Олександром Козинцем. 
 В день відкриття озера пройшли перші змагання з пляжного футболу і волейболу серед дитячих і юнацьких команд Приірпіння. Переможцям вручили нагороди поважні гості зі столичної адміністрації, особисто від себе Юрій Ілліч додав до традиційних медалей грошові премії і стипендії. 
 Святкування Дня молоді і спорту в Гостомелі відвідали байкери мотоциклетного клубу «Бандитос», що під кінець заходу заприятелювали з жителями селища. В святковому концерті під відкритим небом приймали участь солісти духового оркестру і місцевий хор «Криниця» та ін. 
 Гостомельчан пригощали рибною юшкою. Схвальні відгуки мешканців селища навели організаторів святкування на думку про, те щоб регулярно безкоштовно частувати відвідувачів пляжу стравами з виловленої в ставу риби. 
 
Гостомельчани діляться враженнями
П. В. Оксьоненко: «...Я прийшов на озеро з дружиною і дітьми, живу поблизу. Ще кілька років тому в Гостомелі було важко знайти місце для рибалки і відпочинку. Сюди приходили засмагати, купатись не відважувались – було мулисто, валялось скрізь скло, все позаростало. Хочу подякувати тому, хто все це зробив – Юрію Іллічу Прилипку. Тепер в селищі є місце, де можна відпочити по-людськи і, головне, все безкоштовно; дітям хороше заняття – спортивні майданчики, ігрова площадка...»

К. Дзюбан: «...Почав купатись задовго до офіційного відкриття. Подобається: вода чистіша, ніж тече з крану, ніяких пляшок і битого скла – просто приємно ступати...»
П. В. Шевчук: «...Чистка озера – велика радість для свідомих мешканців селища. Видно, що зона відпочинку зроблена з думкою про людей; мабуть, озеро користуватиметься успіхом не тільки серед гостомельчан, будуть приїжджати з Бучі, Ворзеля, Коцюбинського і навіть кияни – такого приємного відпочинку безкоштовно ніде не знайдеш. Юрій Ілліч зробив для людей як для себе!..»

Молоді спортсмени з команд пляжного футболу і волейболу Приірпіння: «...В нашому районі дуже мало хороших майданчиків для пляжного футболу і волейболу. Раніше батькам доводилось нас далеко возити. Тепер будемо приходити на Центральне озеро. Гостомельські площадки – одні з кращих, де нам доводилось грати: м’який, чистий пісок – якщо і впадеш, то не поранишся; рівномірний настил. Хочемо подякувати тим, хто все це зробив!»
 
Мешканка селища, яка побажала залишитись неназваною: «...Такого пляжу в Гостомелі на моїй пам’яті ніколи не було. Щоб не на простьолці на піску лежати, а спеціальний шезлонг; кабінки, де можна перевдягатись і приймати душ, туалет – і все безкоштовно. Боже, як приємно полежати в затінку в гамаку, коли цілий день спини не розгинаєш за роботою. Напишіть, що я дякую Юрію Іллічу, що це він зробив такий подарунок для жителів селища!..»  
                                                                                               Марина Доброгорська

   

Категорія: Життя селища | Переглядів: 1689 | Рейтинг: 5.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz